2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz elnöksége: Folytatni kell a szakmai egyeztetéseket, a partneri együttműködést!

Hosz  |  2007. 09. 27., 15:19

A két évvel ezelőtt megkezdett hagyományokat folytatva ismét kihelyezett elnökségi ülést tartott a Honvédszakszervezet. A szeptember 27-i rendezvényen Mészáros Géza Hosz elnök bejelentette: a reprezentatív katona-szakszervezet szolgálati időpótlékkal kapcsolatos kezdeményezése már a miniszteriális szakmai fórumok előtt van. A szakszervezeti vezető azt is elmondta, hogy a katona-szakszervezet külön közleményt ad ki a Hjt. szolgálati nyugdíjra vonatkozó módosításaival kapcsolatos egyeztetések kapcsán...

Miután a Hosz elnöke köszöntötte a megjelent elnökségi tagokat, ügyvivőket, haderőnemi titkárokat és a helyi szakszervezeti tisztségviselőket, az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadását javasolta.

Az elmúlt időszak eseményeiről szólva Mészáros Géza kiemelte: a SZÉF-en zajló tárgyalások nem mindig szerencsésen támogatják a Hosz munkáját, ezért a szakszervezet külön közleményben fogalmazza meg álláspontját.

 

Szincsák Gyula a folyamatban lévő egyeztetésekről szólva azt hangsúlyozta, hogy a Hosz nyomására - a szolgálati lakás megvásárlása esetén - megmarad a vissza nem térítendő támogatás. A szolgálati nyugdíjtervezetről szólva a Hosz alelnöke elmondta, hogy amennyiben a szakszervezetek nem fogadják el a Hjt., Hszt. szolgálati nyugdíjra vonatkozó módosításait, akkor félő, hogy a szaktárcákat kivonják a további egyeztetésekből és a radikálisabb verzió léphet életbe. A 20 év szolgálati idővel még nem rendelkezők ügyében további egyeztetetések szükségesek - tette hozzá Szincsák Gyula alelnök. A különböző pótlékokkal kapcsolatos egyeztetésekről szóló beszámoló után elhangzott, hogy a szolgálati időpótlékkal összefüggő Hosz-kezdeményezés már a miniszteriális szakmai egyeztetésekig jutott. Megvalósulás esetén a SZIP mintegy 2-3%-os illetmény-növekedést jelenthet majd a katonáknak - mondta a Hosz alelnöke.

A Választmányi ülés előkészületeiről dr. Ujfaludi Zoltán elmondta, hogy a szervező munka a tervek szerint halad, a haderőnemi titkárok és a Hosz központi irodája ezirányú feladatait elvégezte már.

Az Idősek Világnapi rendezvény előkészületeiről Kása László elnökségi tag számolt be. A Hosz nyugállományú tagozatának képviselője miután a szervezett program helyéről és pontos időpontjáról, a meghívottakról, valamint a müsorról is tájékoztatta a megjelenteket, anyagi támogatást kért a rendezvény lebonyolításához.  

A haderőnemi gyülések tapasztalatairól Mészáros Géza tájékoztatta az elnökséget. A Hosz elnöke miután mindegyik haderőnemi rendezvény munkáját elismerte, tartalmasnak és kifogástalannak nevezte a jól megszervezett programokat.   

Kongresszusi és Választmányi határozattervezeteket dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár terjesztette be, majd a 2007. évi Kongresszus előkészületeiről is a szakszervezet főtitkára tájékoztatott.

A pártoló tagi felvételről szóló napirendet Mészáros Géza terjesztette elő. A tagi felvételről szóló döntések után tizen váltak a Hosz pártoló tagjaivá.

Az egyebekben a ,,Szakszervezeti Munkáért" díjra történő jelölésről, nyugállományú tagfelvételről, majd a ,,Katonákért" Alapítvány kuratóriumi tagi jelölésről, valamint a kiadott sajtóközleményről is határoztak. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.