2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz elnöksége: Folytatni kell a szakmai egyeztetéseket, a partneri együttműködést!

Hosz  |  2007. 09. 27., 15:19

A két évvel ezelőtt megkezdett hagyományokat folytatva ismét kihelyezett elnökségi ülést tartott a Honvédszakszervezet. A szeptember 27-i rendezvényen Mészáros Géza Hosz elnök bejelentette: a reprezentatív katona-szakszervezet szolgálati időpótlékkal kapcsolatos kezdeményezése már a miniszteriális szakmai fórumok előtt van. A szakszervezeti vezető azt is elmondta, hogy a katona-szakszervezet külön közleményt ad ki a Hjt. szolgálati nyugdíjra vonatkozó módosításaival kapcsolatos egyeztetések kapcsán...

Miután a Hosz elnöke köszöntötte a megjelent elnökségi tagokat, ügyvivőket, haderőnemi titkárokat és a helyi szakszervezeti tisztségviselőket, az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadását javasolta.

Az elmúlt időszak eseményeiről szólva Mészáros Géza kiemelte: a SZÉF-en zajló tárgyalások nem mindig szerencsésen támogatják a Hosz munkáját, ezért a szakszervezet külön közleményben fogalmazza meg álláspontját.

 

Szincsák Gyula a folyamatban lévő egyeztetésekről szólva azt hangsúlyozta, hogy a Hosz nyomására - a szolgálati lakás megvásárlása esetén - megmarad a vissza nem térítendő támogatás. A szolgálati nyugdíjtervezetről szólva a Hosz alelnöke elmondta, hogy amennyiben a szakszervezetek nem fogadják el a Hjt., Hszt. szolgálati nyugdíjra vonatkozó módosításait, akkor félő, hogy a szaktárcákat kivonják a további egyeztetésekből és a radikálisabb verzió léphet életbe. A 20 év szolgálati idővel még nem rendelkezők ügyében további egyeztetetések szükségesek - tette hozzá Szincsák Gyula alelnök. A különböző pótlékokkal kapcsolatos egyeztetésekről szóló beszámoló után elhangzott, hogy a szolgálati időpótlékkal összefüggő Hosz-kezdeményezés már a miniszteriális szakmai egyeztetésekig jutott. Megvalósulás esetén a SZIP mintegy 2-3%-os illetmény-növekedést jelenthet majd a katonáknak - mondta a Hosz alelnöke.

A Választmányi ülés előkészületeiről dr. Ujfaludi Zoltán elmondta, hogy a szervező munka a tervek szerint halad, a haderőnemi titkárok és a Hosz központi irodája ezirányú feladatait elvégezte már.

Az Idősek Világnapi rendezvény előkészületeiről Kása László elnökségi tag számolt be. A Hosz nyugállományú tagozatának képviselője miután a szervezett program helyéről és pontos időpontjáról, a meghívottakról, valamint a müsorról is tájékoztatta a megjelenteket, anyagi támogatást kért a rendezvény lebonyolításához.  

A haderőnemi gyülések tapasztalatairól Mészáros Géza tájékoztatta az elnökséget. A Hosz elnöke miután mindegyik haderőnemi rendezvény munkáját elismerte, tartalmasnak és kifogástalannak nevezte a jól megszervezett programokat.   

Kongresszusi és Választmányi határozattervezeteket dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár terjesztette be, majd a 2007. évi Kongresszus előkészületeiről is a szakszervezet főtitkára tájékoztatott.

A pártoló tagi felvételről szóló napirendet Mészáros Géza terjesztette elő. A tagi felvételről szóló döntések után tizen váltak a Hosz pártoló tagjaivá.

Az egyebekben a ,,Szakszervezeti Munkáért" díjra történő jelölésről, nyugállományú tagfelvételről, majd a ,,Katonákért" Alapítvány kuratóriumi tagi jelölésről, valamint a kiadott sajtóközleményről is határoztak. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.