2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkezdődtek a bértárgyalások

Hosz  |  2007. 09. 28., 13:51

Szeptember 26-án a Foglakoztatás-politikai és Munkaügyi  Minisztériumban ülésezett az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT). A 2008-as tervezett  bérpolitikai intézkedésekről folytatott értekezleten a Kormányt Csizmár Gábor államtitkár, Herczog László szakállamtitkár (FMM) és Várfalvy Attila szakállamtitkár (PM) képviselte, míg az FRDÉSZ és a LIGA képviseletében Kónya Péter FRDÉSZ elnök tárgyalt. A napirenden szereplő témák tárgyalása után Kónya Péter FRDÉSZ elnök nyomatékosan tiltakozott az ellen, hogy – törvénysértő módon - a honvédelmi tárcát kivéve, sem ágazati, sem szektorális szinten nem egyeztették a jogállási törvények, pénteken Parlament elé benyújtott módosítási javaslatát. Az elnök azt kérte a Kormány jelenlévő képviselőitől, hogy hassanak oda, hogy az érintett tárcáknál a törvényeknek és a megállapodásoknak megfelelően működtessék az érdekegyeztetés rendszerét.

A tanácskozás elején történelminek nevezte Csizmár államtitkár a tárgyalást, mert az elmúlt időszakban nem fordult elő olyan, hogy a közszférás bértárgyalások előbb kezdődtek volna, mint a versenyszféra bérajánlásairól szóló tárgyalások az OÉT-ban.    (A kormányzati bérajánlat a csatolt dokumentumban olvasható!)

A szakszervezeti oldal örömét fejezte ki, hogy végre elmozdulás történt és van esély az illetményrendszerek emelésére jövőre. Ugyanakkor az emelés tervezett mértékét a szakszervezeti oldal egyöntetüen elfogadhatatlannak tartotta, és arra kérték a Kormányt, hogy új javaslatot tegyen le az asztalra. A szakszervezeti oldal a tárgyaláson kijelentette, hogy a reálkeresetek megőrzése mellett mindenképpen igényt tartanak a tavalyi és az idei, kormány által prognosztizált és a valós infláció közötti különbség kompenzálására a bérfejlesztésben.

A tárgyalások szakértői szinten folytatódnak jövő hét elején.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.