2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkezdődtek a bértárgyalások

Hosz  |  2007. 09. 28., 13:51

Szeptember 26-án a Foglakoztatás-politikai és Munkaügyi  Minisztériumban ülésezett az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT). A 2008-as tervezett  bérpolitikai intézkedésekről folytatott értekezleten a Kormányt Csizmár Gábor államtitkár, Herczog László szakállamtitkár (FMM) és Várfalvy Attila szakállamtitkár (PM) képviselte, míg az FRDÉSZ és a LIGA képviseletében Kónya Péter FRDÉSZ elnök tárgyalt. A napirenden szereplő témák tárgyalása után Kónya Péter FRDÉSZ elnök nyomatékosan tiltakozott az ellen, hogy – törvénysértő módon - a honvédelmi tárcát kivéve, sem ágazati, sem szektorális szinten nem egyeztették a jogállási törvények, pénteken Parlament elé benyújtott módosítási javaslatát. Az elnök azt kérte a Kormány jelenlévő képviselőitől, hogy hassanak oda, hogy az érintett tárcáknál a törvényeknek és a megállapodásoknak megfelelően működtessék az érdekegyeztetés rendszerét.

A tanácskozás elején történelminek nevezte Csizmár államtitkár a tárgyalást, mert az elmúlt időszakban nem fordult elő olyan, hogy a közszférás bértárgyalások előbb kezdődtek volna, mint a versenyszféra bérajánlásairól szóló tárgyalások az OÉT-ban.    (A kormányzati bérajánlat a csatolt dokumentumban olvasható!)

A szakszervezeti oldal örömét fejezte ki, hogy végre elmozdulás történt és van esély az illetményrendszerek emelésére jövőre. Ugyanakkor az emelés tervezett mértékét a szakszervezeti oldal egyöntetüen elfogadhatatlannak tartotta, és arra kérték a Kormányt, hogy új javaslatot tegyen le az asztalra. A szakszervezeti oldal a tárgyaláson kijelentette, hogy a reálkeresetek megőrzése mellett mindenképpen igényt tartanak a tavalyi és az idei, kormány által prognosztizált és a valós infláció közötti különbség kompenzálására a bérfejlesztésben.

A tárgyalások szakértői szinten folytatódnak jövő hét elején.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.