2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkezdődtek a bértárgyalások

Hosz  |  2007. 09. 28., 13:51

Szeptember 26-án a Foglakoztatás-politikai és Munkaügyi  Minisztériumban ülésezett az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT). A 2008-as tervezett  bérpolitikai intézkedésekről folytatott értekezleten a Kormányt Csizmár Gábor államtitkár, Herczog László szakállamtitkár (FMM) és Várfalvy Attila szakállamtitkár (PM) képviselte, míg az FRDÉSZ és a LIGA képviseletében Kónya Péter FRDÉSZ elnök tárgyalt. A napirenden szereplő témák tárgyalása után Kónya Péter FRDÉSZ elnök nyomatékosan tiltakozott az ellen, hogy – törvénysértő módon - a honvédelmi tárcát kivéve, sem ágazati, sem szektorális szinten nem egyeztették a jogállási törvények, pénteken Parlament elé benyújtott módosítási javaslatát. Az elnök azt kérte a Kormány jelenlévő képviselőitől, hogy hassanak oda, hogy az érintett tárcáknál a törvényeknek és a megállapodásoknak megfelelően működtessék az érdekegyeztetés rendszerét.

A tanácskozás elején történelminek nevezte Csizmár államtitkár a tárgyalást, mert az elmúlt időszakban nem fordult elő olyan, hogy a közszférás bértárgyalások előbb kezdődtek volna, mint a versenyszféra bérajánlásairól szóló tárgyalások az OÉT-ban.    (A kormányzati bérajánlat a csatolt dokumentumban olvasható!)

A szakszervezeti oldal örömét fejezte ki, hogy végre elmozdulás történt és van esély az illetményrendszerek emelésére jövőre. Ugyanakkor az emelés tervezett mértékét a szakszervezeti oldal egyöntetüen elfogadhatatlannak tartotta, és arra kérték a Kormányt, hogy új javaslatot tegyen le az asztalra. A szakszervezeti oldal a tárgyaláson kijelentette, hogy a reálkeresetek megőrzése mellett mindenképpen igényt tartanak a tavalyi és az idei, kormány által prognosztizált és a valós infláció közötti különbség kompenzálására a bérfejlesztésben.

A tárgyalások szakértői szinten folytatódnak jövő hét elején.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.