2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkezdődtek a bértárgyalások

Hosz  |  2007. 09. 28., 13:51

Szeptember 26-án a Foglakoztatás-politikai és Munkaügyi  Minisztériumban ülésezett az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT). A 2008-as tervezett  bérpolitikai intézkedésekről folytatott értekezleten a Kormányt Csizmár Gábor államtitkár, Herczog László szakállamtitkár (FMM) és Várfalvy Attila szakállamtitkár (PM) képviselte, míg az FRDÉSZ és a LIGA képviseletében Kónya Péter FRDÉSZ elnök tárgyalt. A napirenden szereplő témák tárgyalása után Kónya Péter FRDÉSZ elnök nyomatékosan tiltakozott az ellen, hogy – törvénysértő módon - a honvédelmi tárcát kivéve, sem ágazati, sem szektorális szinten nem egyeztették a jogállási törvények, pénteken Parlament elé benyújtott módosítási javaslatát. Az elnök azt kérte a Kormány jelenlévő képviselőitől, hogy hassanak oda, hogy az érintett tárcáknál a törvényeknek és a megállapodásoknak megfelelően működtessék az érdekegyeztetés rendszerét.

A tanácskozás elején történelminek nevezte Csizmár államtitkár a tárgyalást, mert az elmúlt időszakban nem fordult elő olyan, hogy a közszférás bértárgyalások előbb kezdődtek volna, mint a versenyszféra bérajánlásairól szóló tárgyalások az OÉT-ban.    (A kormányzati bérajánlat a csatolt dokumentumban olvasható!)

A szakszervezeti oldal örömét fejezte ki, hogy végre elmozdulás történt és van esély az illetményrendszerek emelésére jövőre. Ugyanakkor az emelés tervezett mértékét a szakszervezeti oldal egyöntetüen elfogadhatatlannak tartotta, és arra kérték a Kormányt, hogy új javaslatot tegyen le az asztalra. A szakszervezeti oldal a tárgyaláson kijelentette, hogy a reálkeresetek megőrzése mellett mindenképpen igényt tartanak a tavalyi és az idei, kormány által prognosztizált és a valós infláció közötti különbség kompenzálására a bérfejlesztésben.

A tárgyalások szakértői szinten folytatódnak jövő hét elején.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.