2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkezdődtek a bértárgyalások

Hosz  |  2007. 09. 28., 13:51

Szeptember 26-án a Foglakoztatás-politikai és Munkaügyi  Minisztériumban ülésezett az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT). A 2008-as tervezett  bérpolitikai intézkedésekről folytatott értekezleten a Kormányt Csizmár Gábor államtitkár, Herczog László szakállamtitkár (FMM) és Várfalvy Attila szakállamtitkár (PM) képviselte, míg az FRDÉSZ és a LIGA képviseletében Kónya Péter FRDÉSZ elnök tárgyalt. A napirenden szereplő témák tárgyalása után Kónya Péter FRDÉSZ elnök nyomatékosan tiltakozott az ellen, hogy – törvénysértő módon - a honvédelmi tárcát kivéve, sem ágazati, sem szektorális szinten nem egyeztették a jogállási törvények, pénteken Parlament elé benyújtott módosítási javaslatát. Az elnök azt kérte a Kormány jelenlévő képviselőitől, hogy hassanak oda, hogy az érintett tárcáknál a törvényeknek és a megállapodásoknak megfelelően működtessék az érdekegyeztetés rendszerét.

A tanácskozás elején történelminek nevezte Csizmár államtitkár a tárgyalást, mert az elmúlt időszakban nem fordult elő olyan, hogy a közszférás bértárgyalások előbb kezdődtek volna, mint a versenyszféra bérajánlásairól szóló tárgyalások az OÉT-ban.    (A kormányzati bérajánlat a csatolt dokumentumban olvasható!)

A szakszervezeti oldal örömét fejezte ki, hogy végre elmozdulás történt és van esély az illetményrendszerek emelésére jövőre. Ugyanakkor az emelés tervezett mértékét a szakszervezeti oldal egyöntetüen elfogadhatatlannak tartotta, és arra kérték a Kormányt, hogy új javaslatot tegyen le az asztalra. A szakszervezeti oldal a tárgyaláson kijelentette, hogy a reálkeresetek megőrzése mellett mindenképpen igényt tartanak a tavalyi és az idei, kormány által prognosztizált és a valós infláció közötti különbség kompenzálására a bérfejlesztésben.

A tárgyalások szakértői szinten folytatódnak jövő hét elején.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.