2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Dr. Vadai Ágnes HM államtitkár és Mészáros Géza Hosz elnök közös közleménye

Hosz  |  2007. 10. 03., 14:50

Dr. Vadai Ágnes HM államtitkár és Mészáros Géza Hosz elnök - október 2-i - tárgyalása után az alábbi sajtóközleményt adta ki a Honvédszakszervezet... 

Közlemény

 

Az érdekképviselet és az érdekvédelem teljes spektrumát tekintette át dr.Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium (HM) államtitkára és Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke azon az október 2-i eszmecserén, melyen dr. Remek Éva érdekvédelmi szakreferens és a Hosz elnökségi tagjai is részt vettek.

 

A HM államtitkára kiemelte: a hivatásos és szerződéses katonák ügyeinek, problémáinak rendezése terén folyamatos párbeszédre, közös gondolkodásra, állandó megoldáskeresésre, kompromisszumkészségre és partnerségre van szükség.

 

 

 

 

 

 

A reprezentatív katona-szakszervezet, a több mint tízezer hivatásos és szerződéses katonát tömörítő Hosz elnöke - a katonák szolgálatban eltöltött éveinek, tapasztalatainak elismertetése érdekében - a szolgálati időpótlék bevezetésének fontosságát, valamint a szerződéses katonai pálya megbecsülését és versenyképességét hangsúlyozta.

 

 

 

 

 

Az államtitkár és a szakszervezeti vezető a megbeszélés során, egyebek között érintette az érdekegyeztetés fórumain - Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF), Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) - zajló tárgyalások tapasztalatait, a katonák illetményrendszerét, valamint szolgálati nyugdíjrendszerét is. Ez utóbbival kapcsolatban a Hosz vezetője kiemelte: a szolgálati nyugdíjrendszert módosító törvénytervezetről a tárca, valamint a Honvédszakszervezet folyamatosan egyeztetett. A tárgyaló felek a szolgálati időpótlék ügyét, a szerzett jogok, az idősekről való gondoskodás problematikáját, valamint a katonai életpálya kérdéseit is áttekintették.

 

Dr. Vadai Ágnes és Mészáros Géza a megbeszélés végén abban állapodott meg, hogy az eszmecsere rendszeresen folytatódni fog, legközelebb a HÉF október 12-i ülésén egyeztetnek majd a katonákat érintő ügyekről.

 

További információk:

          Szita Róbert

          kommunikációs ügyvivő

          0670-387-1875

 

Budapest, 2007. október 2-án

 

          Dr. Vadai Ágnes sk.               Mészáros Géza sk.

HM államtitkár                        Hosz elnök

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.