2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Dr. Vadai Ágnes HM államtitkár és Mészáros Géza Hosz elnök közös közleménye

Hosz  |  2007. 10. 03., 14:50

Dr. Vadai Ágnes HM államtitkár és Mészáros Géza Hosz elnök - október 2-i - tárgyalása után az alábbi sajtóközleményt adta ki a Honvédszakszervezet... 

Közlemény

 

Az érdekképviselet és az érdekvédelem teljes spektrumát tekintette át dr.Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium (HM) államtitkára és Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke azon az október 2-i eszmecserén, melyen dr. Remek Éva érdekvédelmi szakreferens és a Hosz elnökségi tagjai is részt vettek.

 

A HM államtitkára kiemelte: a hivatásos és szerződéses katonák ügyeinek, problémáinak rendezése terén folyamatos párbeszédre, közös gondolkodásra, állandó megoldáskeresésre, kompromisszumkészségre és partnerségre van szükség.

 

 

 

 

 

 

A reprezentatív katona-szakszervezet, a több mint tízezer hivatásos és szerződéses katonát tömörítő Hosz elnöke - a katonák szolgálatban eltöltött éveinek, tapasztalatainak elismertetése érdekében - a szolgálati időpótlék bevezetésének fontosságát, valamint a szerződéses katonai pálya megbecsülését és versenyképességét hangsúlyozta.

 

 

 

 

 

Az államtitkár és a szakszervezeti vezető a megbeszélés során, egyebek között érintette az érdekegyeztetés fórumain - Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF), Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) - zajló tárgyalások tapasztalatait, a katonák illetményrendszerét, valamint szolgálati nyugdíjrendszerét is. Ez utóbbival kapcsolatban a Hosz vezetője kiemelte: a szolgálati nyugdíjrendszert módosító törvénytervezetről a tárca, valamint a Honvédszakszervezet folyamatosan egyeztetett. A tárgyaló felek a szolgálati időpótlék ügyét, a szerzett jogok, az idősekről való gondoskodás problematikáját, valamint a katonai életpálya kérdéseit is áttekintették.

 

Dr. Vadai Ágnes és Mészáros Géza a megbeszélés végén abban állapodott meg, hogy az eszmecsere rendszeresen folytatódni fog, legközelebb a HÉF október 12-i ülésén egyeztetnek majd a katonákat érintő ügyekről.

 

További információk:

          Szita Róbert

          kommunikációs ügyvivő

          0670-387-1875

 

Budapest, 2007. október 2-án

 

          Dr. Vadai Ágnes sk.               Mészáros Géza sk.

HM államtitkár                        Hosz elnök

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.