2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debrecen: Folytatódik a pilóták toborzása!

Hosz  |  2007. 10. 26., 09:34

A katonai toborzók feladataiban kiemelt szerepet kap az NFTC (NATO Flying Training in Canada) repülő felkészítő képzés népszerűsítése, az érdeklődők tájékoztatása és a jövő pilótáinak toborzása. Az aktuális információkról, a jelentkezés rendjéről Nagy Zoltán mérnök alezredes tájékoztatta honlapunkat...

A 2002-ben kötött szerződés alapján évente 7 fő beiskolázására van lehetőség.

A képzésre jelentkezhet, aki büntetlen, 27 év alatti magyar állampolgár, egyetemi vagy főiskolai diplomáját már megszerezte, illetve a jelentkezés évében szerzi meg, legalább középszintü angol nyelvtudása van, és a szigorú egészségi követelményeknek megfelel.

Ez a pilóta-képzési program továbbtanulási lehetőség Kanadában és a kiképzés sikeres teljesítése után munkalehetőség a Magyar Honvédség repülőalakulatainál.

A pilótajelöltek toborzása, a képzésről való tájékoztatás folytatódik, hiszen a pilótaképzésre jelentkezni 2019-ig folyamatosan lehet.

A debreceni toborzóiroda munkatársai a jövőben is megragadnak minden lehetőséget, hogy a megyében minél több fiatal tájékozott legyen erről a továbbtanulási és munkalehetőségről. A következő hónapokban több bemutatót, tájékoztató-előadást szervezünk a hallgatói önkormányzatokkal közösen.

Külön említést érdemel a toborzóirodában (Debrecen Péterfia út. 58/a) 2007. október 30.-31.-én 3. alkalommal megrendezésre kerülő „Légi harcok Magyarország felett” elnevezésü számítógépes II. világháborús légi harc szimulátoros verseny, bemutató és előadás. Az érdeklődők találkozhatnak II. világháborús veteránpilótákkal, és meghallgathatják élménybeszámolóikat is. A számítógépes virtuális repülést, légi csatát is kipróbálhatja mindenki. Akik várakoznak a légi harcra, kivetítőn láthatják társaik manőverét, csatáit és harci repüléssel kapcsolatos filmvetítések, valamint történelmi TOTO is színesíti a programot. A 8 darab berendezett számítógépes munkahelyen a 102. „Ricsi” virtuális vadászosztály pilótái fogják segíteni a repülést, és döntik el a csaták eredményét.

A programsorozatban előadások lesznek a mai pilótaképzés részletes felépítéséről, lefolyásáról, a jelentkezés feltételeiről, a járandóságokról és juttatásokról, a várható karriermodellről és a képzést követő munkalehetőségről is.

A rendezvényre szeretettel várunk munkatársaiddal, melyről a részletes programot csatolva küldöm!

A katonai szolgálatra jelentkezni, annak formáiról bővebb felvilágosítást kapni a Toborzó Irodában, Debrecenben a Péterfia u. 58/a. alatt, vagy a 06-52-314-200 és 06-30-627-1735 telefonszámokon lehet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.