2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debrecen: Folytatódik a pilóták toborzása!

Hosz  |  2007. 10. 26., 09:34

A katonai toborzók feladataiban kiemelt szerepet kap az NFTC (NATO Flying Training in Canada) repülő felkészítő képzés népszerűsítése, az érdeklődők tájékoztatása és a jövő pilótáinak toborzása. Az aktuális információkról, a jelentkezés rendjéről Nagy Zoltán mérnök alezredes tájékoztatta honlapunkat...

A 2002-ben kötött szerződés alapján évente 7 fő beiskolázására van lehetőség.

A képzésre jelentkezhet, aki büntetlen, 27 év alatti magyar állampolgár, egyetemi vagy főiskolai diplomáját már megszerezte, illetve a jelentkezés évében szerzi meg, legalább középszintü angol nyelvtudása van, és a szigorú egészségi követelményeknek megfelel.

Ez a pilóta-képzési program továbbtanulási lehetőség Kanadában és a kiképzés sikeres teljesítése után munkalehetőség a Magyar Honvédség repülőalakulatainál.

A pilótajelöltek toborzása, a képzésről való tájékoztatás folytatódik, hiszen a pilótaképzésre jelentkezni 2019-ig folyamatosan lehet.

A debreceni toborzóiroda munkatársai a jövőben is megragadnak minden lehetőséget, hogy a megyében minél több fiatal tájékozott legyen erről a továbbtanulási és munkalehetőségről. A következő hónapokban több bemutatót, tájékoztató-előadást szervezünk a hallgatói önkormányzatokkal közösen.

Külön említést érdemel a toborzóirodában (Debrecen Péterfia út. 58/a) 2007. október 30.-31.-én 3. alkalommal megrendezésre kerülő „Légi harcok Magyarország felett” elnevezésü számítógépes II. világháborús légi harc szimulátoros verseny, bemutató és előadás. Az érdeklődők találkozhatnak II. világháborús veteránpilótákkal, és meghallgathatják élménybeszámolóikat is. A számítógépes virtuális repülést, légi csatát is kipróbálhatja mindenki. Akik várakoznak a légi harcra, kivetítőn láthatják társaik manőverét, csatáit és harci repüléssel kapcsolatos filmvetítések, valamint történelmi TOTO is színesíti a programot. A 8 darab berendezett számítógépes munkahelyen a 102. „Ricsi” virtuális vadászosztály pilótái fogják segíteni a repülést, és döntik el a csaták eredményét.

A programsorozatban előadások lesznek a mai pilótaképzés részletes felépítéséről, lefolyásáról, a jelentkezés feltételeiről, a járandóságokról és juttatásokról, a várható karriermodellről és a képzést követő munkalehetőségről is.

A rendezvényre szeretettel várunk munkatársaiddal, melyről a részletes programot csatolva küldöm!

A katonai szolgálatra jelentkezni, annak formáiról bővebb felvilágosítást kapni a Toborzó Irodában, Debrecenben a Péterfia u. 58/a. alatt, vagy a 06-52-314-200 és 06-30-627-1735 telefonszámokon lehet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.