2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debrecen: Folytatódik a pilóták toborzása!

Hosz  |  2007. 10. 26., 09:34

A katonai toborzók feladataiban kiemelt szerepet kap az NFTC (NATO Flying Training in Canada) repülő felkészítő képzés népszerűsítése, az érdeklődők tájékoztatása és a jövő pilótáinak toborzása. Az aktuális információkról, a jelentkezés rendjéről Nagy Zoltán mérnök alezredes tájékoztatta honlapunkat...

A 2002-ben kötött szerződés alapján évente 7 fő beiskolázására van lehetőség.

A képzésre jelentkezhet, aki büntetlen, 27 év alatti magyar állampolgár, egyetemi vagy főiskolai diplomáját már megszerezte, illetve a jelentkezés évében szerzi meg, legalább középszintü angol nyelvtudása van, és a szigorú egészségi követelményeknek megfelel.

Ez a pilóta-képzési program továbbtanulási lehetőség Kanadában és a kiképzés sikeres teljesítése után munkalehetőség a Magyar Honvédség repülőalakulatainál.

A pilótajelöltek toborzása, a képzésről való tájékoztatás folytatódik, hiszen a pilótaképzésre jelentkezni 2019-ig folyamatosan lehet.

A debreceni toborzóiroda munkatársai a jövőben is megragadnak minden lehetőséget, hogy a megyében minél több fiatal tájékozott legyen erről a továbbtanulási és munkalehetőségről. A következő hónapokban több bemutatót, tájékoztató-előadást szervezünk a hallgatói önkormányzatokkal közösen.

Külön említést érdemel a toborzóirodában (Debrecen Péterfia út. 58/a) 2007. október 30.-31.-én 3. alkalommal megrendezésre kerülő „Légi harcok Magyarország felett” elnevezésü számítógépes II. világháborús légi harc szimulátoros verseny, bemutató és előadás. Az érdeklődők találkozhatnak II. világháborús veteránpilótákkal, és meghallgathatják élménybeszámolóikat is. A számítógépes virtuális repülést, légi csatát is kipróbálhatja mindenki. Akik várakoznak a légi harcra, kivetítőn láthatják társaik manőverét, csatáit és harci repüléssel kapcsolatos filmvetítések, valamint történelmi TOTO is színesíti a programot. A 8 darab berendezett számítógépes munkahelyen a 102. „Ricsi” virtuális vadászosztály pilótái fogják segíteni a repülést, és döntik el a csaták eredményét.

A programsorozatban előadások lesznek a mai pilótaképzés részletes felépítéséről, lefolyásáról, a jelentkezés feltételeiről, a járandóságokról és juttatásokról, a várható karriermodellről és a képzést követő munkalehetőségről is.

A rendezvényre szeretettel várunk munkatársaiddal, melyről a részletes programot csatolva küldöm!

A katonai szolgálatra jelentkezni, annak formáiról bővebb felvilágosítást kapni a Toborzó Irodában, Debrecenben a Péterfia u. 58/a. alatt, vagy a 06-52-314-200 és 06-30-627-1735 telefonszámokon lehet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.