2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakossági fórum a nagytarcsai nőtlenszállón

Hosz  |  2007. 11. 22., 08:28

Mint ismeretes, a nagytarcsai helyőrség megszüntetésével, a laktanya bezárása után a HM Infrastrukturális Ügynökség kezelésében lévő nőtlenszálló bezárása közeledik. A Honvédszakszervezet kezdeményezésére, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon is elismert eljárási hibát kiküszöbölendő - november 21-én - lakossági fórum volt a szállón lakók részére. Az ingatlankezelő delegációját Molnár János mérnök ezredes, a HM Infrastrukturális Ügynökség vezérigazgatójának ingatlangazdálkodási helyettese vezette. A kezdeményező és a fórumot összefogó Honvédszakszervezet részéről Mészáros Géza, a Hosz elnöke, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő volt jelen...

A fórum kezdeményezésére azért volt szükség, hogy a szállón több budapesti katonai szervezetben szolgálatot teljesítő, mintegy 70 fő lakos megfelelő tájékoztatást kapjon a szálló bezárásának körülményeiről, a Budapesten lakhatás további lehetőségeiről. A lakók kérdéseket tehettek fel az ingatlankezelők részére és elmondhatták véleményeiket, érzelmeiket. Többen egyénileg, házas-, vagy élettársi kapcsolatban, illetve családjaikkal kerültek a hirtelen lakhatási helyzetváltoztatás kényszerüségébe.

 

A fórumra berendezett klubszobában Molnár János mk. ezredes bejelentette, hogy költségvetési takarékossági irányelvek okán bezárandó nőtlenszállót a lakók és a Hosz által kifogásolt eredetileg november 30-a helyett, 2008. január 31-in kell elhagyni. A meghosszabbított időtartam alatt az érintettek kényelmesen átköltözhetnek a részükre egyénileg is tájékoztatott új szálláshelyre. Bár az új helyek jelenleg nem minden esetben tudják biztosítani azt a korszerü színvonalat, melyet a jelenlegi szálló ad, de ígéret hangzott el a nevezett szállók felújításának közelségéről. A többszöri kifogás hatására a Honvédszakszervezet vezetője ígéretet tett, hogy a felajánlott létesítmények állapotát felméri, és a rekonstrukció érdekében javaslatot kíván tenni a döntéshozók felé. A lakók részéről igény merült fel a térítésmentes átköltözésre, melynek garantálására a Hosz elnöke közbenjárását ígérte.

 

Az elköltözésre kényszerülők több kérdésükre is választ kaptak, kifejthették véleményüket és így a fórum azon célja, hogy az érintettek tájékoztatást és figyelmet kapjanak, ez megtörtént, melyet a Hosz és lakók egyező véleménye szerint is korábban meg lehetett volna tenni. Talán az időintervallum kitolása így lehetőséget ad a téli ünnepek kellemesebb eltöltésére, a feszültségek oldására.

 

A Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza a végén ígéretet tett, hogy kiemelt figyelmet fog fordítani minden egyes lakó lakhatási életkörülményeinek alakulására. Arra kérte Őket, hogy haladéktalanul jelezzék, ha számukra nem megnyugtató helyzet alakul ki. A Hosz szakemberei - a HM szakmai szervezeteinek segítségével - a meglévő kitünő együttmüködést folytatva,  mindent megtesznek a problémák megoldása érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.