2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakossági fórum a nagytarcsai nőtlenszállón

Hosz  |  2007. 11. 22., 08:28

Mint ismeretes, a nagytarcsai helyőrség megszüntetésével, a laktanya bezárása után a HM Infrastrukturális Ügynökség kezelésében lévő nőtlenszálló bezárása közeledik. A Honvédszakszervezet kezdeményezésére, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon is elismert eljárási hibát kiküszöbölendő - november 21-én - lakossági fórum volt a szállón lakók részére. Az ingatlankezelő delegációját Molnár János mérnök ezredes, a HM Infrastrukturális Ügynökség vezérigazgatójának ingatlangazdálkodási helyettese vezette. A kezdeményező és a fórumot összefogó Honvédszakszervezet részéről Mészáros Géza, a Hosz elnöke, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető, valamint Takács István budapesti területi ügyvivő volt jelen...

A fórum kezdeményezésére azért volt szükség, hogy a szállón több budapesti katonai szervezetben szolgálatot teljesítő, mintegy 70 fő lakos megfelelő tájékoztatást kapjon a szálló bezárásának körülményeiről, a Budapesten lakhatás további lehetőségeiről. A lakók kérdéseket tehettek fel az ingatlankezelők részére és elmondhatták véleményeiket, érzelmeiket. Többen egyénileg, házas-, vagy élettársi kapcsolatban, illetve családjaikkal kerültek a hirtelen lakhatási helyzetváltoztatás kényszerüségébe.

 

A fórumra berendezett klubszobában Molnár János mk. ezredes bejelentette, hogy költségvetési takarékossági irányelvek okán bezárandó nőtlenszállót a lakók és a Hosz által kifogásolt eredetileg november 30-a helyett, 2008. január 31-in kell elhagyni. A meghosszabbított időtartam alatt az érintettek kényelmesen átköltözhetnek a részükre egyénileg is tájékoztatott új szálláshelyre. Bár az új helyek jelenleg nem minden esetben tudják biztosítani azt a korszerü színvonalat, melyet a jelenlegi szálló ad, de ígéret hangzott el a nevezett szállók felújításának közelségéről. A többszöri kifogás hatására a Honvédszakszervezet vezetője ígéretet tett, hogy a felajánlott létesítmények állapotát felméri, és a rekonstrukció érdekében javaslatot kíván tenni a döntéshozók felé. A lakók részéről igény merült fel a térítésmentes átköltözésre, melynek garantálására a Hosz elnöke közbenjárását ígérte.

 

Az elköltözésre kényszerülők több kérdésükre is választ kaptak, kifejthették véleményüket és így a fórum azon célja, hogy az érintettek tájékoztatást és figyelmet kapjanak, ez megtörtént, melyet a Hosz és lakók egyező véleménye szerint is korábban meg lehetett volna tenni. Talán az időintervallum kitolása így lehetőséget ad a téli ünnepek kellemesebb eltöltésére, a feszültségek oldására.

 

A Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza a végén ígéretet tett, hogy kiemelt figyelmet fog fordítani minden egyes lakó lakhatási életkörülményeinek alakulására. Arra kérte Őket, hogy haladéktalanul jelezzék, ha számukra nem megnyugtató helyzet alakul ki. A Hosz szakemberei - a HM szakmai szervezeteinek segítségével - a meglévő kitünő együttmüködést folytatva,  mindent megtesznek a problémák megoldása érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.