2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évet zárt a Hosz elnöksége

Hosz  |  2007. 12. 12., 17:25

Idei utolsó ülését tartotta az elnökség december 13-án. Az annavölgyi üdülőben lebonyolított testületi ülésen értékelték a 2007-ben végrehajtott feladatokat, beleértve a novemberi kongresszust követő időszakot is. Sikeres periódust, ezen belül évet zárt a szakszervezet, de ez nem tehet senkit elbizakodottá. A következő évben számos olyan tennivaló vár a szervezetre, amelyek végrehajtását egyfelől a kongresszus irányozta elő, de az aktuális problémák kezelése is ad bőven munkát majd minden tisztségviselőnek és tagtársunknak is - hangsúlyozta az évzáró elnökségi ülésen Mészáros Géza, a Hosz elnöke...

A folyamatban lévő egyeztetésekről Szincsák Gyula alelnök tájékoztatta az elnökséget, elsősorban az év közbeni és év végi extra kifizetésekre, a szolgálati nyugdíjra és a jövő évi bértárgyalásokra fókuszálva, majd dr. Heiling Ottó alelnök ismertette a költségvetés helyzetét. A bevételek várhatóan fedezik a kiadásokat, az eredmény időarányosan teljesült, így a mutatók alapján az elnökségnek nem kellett átcsoportosításokról döntenie. A befektetések hozama is megfelelően alakul, a hajdúszoboszlói üdülő apartman müszaki átvétele a napokban történt meg, várhatóan a jövő évi tavaszi előszezonban már vendégeket is fogadhat.

Az elnökség döntött tagfelvételről is. Az egyebek között értékelésre került az EGYSÉG 2002 Kft. gazdasági helyzete, melynek kapcsán az elnökség – a kongresszus által elfogadott programnak megfelelően – meghozta az első döntést arra vonatkozólag, hogy a társaság müködését át kell alakítani, azt dinamizálni kell és a telefon díjakból származó kintlévőségek kezelését a tavaszi választmányi döntéssel véglegesen nyugvópontra kell helyezni. Az elnökség határozott a HOSZ további részvételének módjáról az FRDÉSZ munkájában, valamint felhatalmazta a december 14-i rendkívüli LIGA kongresszuson részt vevő küldötteket arról, hogy – egyetértve a meghirdetett célkitüzésekkel - támogassák a LIGA által szervezett akciókról szóló határozatok elfogadását.

Az elnökségi ülést követően az elnökség rövid évzáró rendezvényen köszönte meg az ügyvezetés tagjainak, a központi iroda munkatársainak, az ellenőrző bizottságnak, az alapítvány munkatársainak, a kft. dolgozóinak, a konföderáció képviselőjének, és a HOSZ más szerződéses és együttmüködő partnereinek az egész éves munkát és támogatást, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a szakszervezet eredményes évet zárhatott.

Fotó: K.N.F.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.