2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évet zárt a Hosz elnöksége

Hosz  |  2007. 12. 12., 17:25

Idei utolsó ülését tartotta az elnökség december 13-án. Az annavölgyi üdülőben lebonyolított testületi ülésen értékelték a 2007-ben végrehajtott feladatokat, beleértve a novemberi kongresszust követő időszakot is. Sikeres periódust, ezen belül évet zárt a szakszervezet, de ez nem tehet senkit elbizakodottá. A következő évben számos olyan tennivaló vár a szervezetre, amelyek végrehajtását egyfelől a kongresszus irányozta elő, de az aktuális problémák kezelése is ad bőven munkát majd minden tisztségviselőnek és tagtársunknak is - hangsúlyozta az évzáró elnökségi ülésen Mészáros Géza, a Hosz elnöke...

A folyamatban lévő egyeztetésekről Szincsák Gyula alelnök tájékoztatta az elnökséget, elsősorban az év közbeni és év végi extra kifizetésekre, a szolgálati nyugdíjra és a jövő évi bértárgyalásokra fókuszálva, majd dr. Heiling Ottó alelnök ismertette a költségvetés helyzetét. A bevételek várhatóan fedezik a kiadásokat, az eredmény időarányosan teljesült, így a mutatók alapján az elnökségnek nem kellett átcsoportosításokról döntenie. A befektetések hozama is megfelelően alakul, a hajdúszoboszlói üdülő apartman müszaki átvétele a napokban történt meg, várhatóan a jövő évi tavaszi előszezonban már vendégeket is fogadhat.

Az elnökség döntött tagfelvételről is. Az egyebek között értékelésre került az EGYSÉG 2002 Kft. gazdasági helyzete, melynek kapcsán az elnökség – a kongresszus által elfogadott programnak megfelelően – meghozta az első döntést arra vonatkozólag, hogy a társaság müködését át kell alakítani, azt dinamizálni kell és a telefon díjakból származó kintlévőségek kezelését a tavaszi választmányi döntéssel véglegesen nyugvópontra kell helyezni. Az elnökség határozott a HOSZ további részvételének módjáról az FRDÉSZ munkájában, valamint felhatalmazta a december 14-i rendkívüli LIGA kongresszuson részt vevő küldötteket arról, hogy – egyetértve a meghirdetett célkitüzésekkel - támogassák a LIGA által szervezett akciókról szóló határozatok elfogadását.

Az elnökségi ülést követően az elnökség rövid évzáró rendezvényen köszönte meg az ügyvezetés tagjainak, a központi iroda munkatársainak, az ellenőrző bizottságnak, az alapítvány munkatársainak, a kft. dolgozóinak, a konföderáció képviselőjének, és a HOSZ más szerződéses és együttmüködő partnereinek az egész éves munkát és támogatást, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a szakszervezet eredményes évet zárhatott.

Fotó: K.N.F.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.