2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Folyamatosan bővül a tiltakozók sora

Hosz  |  2007. 12. 14., 15:06

Jelenleg olyan konfliktus szereplője a LIGA, amelyhez még hasonlóban sem vett részt. A kormányzati döntésekkel szemben, a LIGA és a Munkástanácsok tiltakozása mellett egyre nagyobb a társadalmi összefogás - emelte ki a LIGA rendkívüli kongresszusát megnyitó beszédében Gaskó István elnök. A december 14-i döntéshozó fórumon, a Hosz képviseletében Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és e sorok szerzője jelent meg...

Miutén Hangonyi Zoltán gazdasági alelnök, a rendkívüli kongresszust előkészítő bizottság vezetője köszöntötte a megjelenteket, a LIGA elnöke (képünkön) nyitotta meg a rendkívüli kongresszust. Gaskó István miután felidézte az elmúlt hetek, hónapok eseményeit, aláhúzta: örömteli dologra, tagfelvételre készültünk, de a Kormánnyal való konfliktussá szélesedett a bevezetendő egészségbiztosítási törvénnyel szembeni tiltakozás-sorozat. Egy igazi szövetségesünk van, ez pedig a Munkástanácsok, bár folyamatosan bővül a tiltakozók sora, hiszen a SZEF-hez tartozó Pedagógus Szakszervezet és az EDDSz is bejelentette sztrájkban való részvételét, s így többkonföderációssá vált az összefogás.   

Ezt követően tagfelvételi procedúra zajlott le: a rendkívüli kongresszus egyhangú döntéssel felvette a tagszervezetek közé a mintegy 14 ezer tagot számláló Magyar Orvosok Szövetségét. Dr Gyenes Géza, a MOSZ elnöke miután röviden bemutatta az általa vezetett szakszervezetet, elmondta, hogy igazán markáns szakszervezeti érdekvédelem nélkül nem lehet létezni, majd hozzátette, hogy szeretnének rászolgálni a tagság bizalmára.

Miután - az új belépők miatt - a LIGA Alapszabályát is módosították, határozatot hoztak az új tisztségviselők megválasztásának időtartamáról, majd megválasztották a LIGA új tisztségviselőit is: Gál Rezső, a Vdszsz elnökeként a LIGA társelnöke lett, míg dr. Gyenes Géza MOSZ elnököt a LIGA szakszervezetek elnökségi tagjává választották.

A 91,6%-os részvétellel lebonyolított kongresszuson a LIGA kongresszusi határozatot alkotott az egészségbiztosítási törvény elfogadása esetén teendőkkel összefüggésben, a Kónya Péter levezető elnök által ismertetett állásfoglallás szerint a kongresszus felhatalmazta a LIGA elnökségét, hogy - a december 17-i végszavazás után is - tegyen meg mindent a törvény visszavonása érdekében.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.