2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Folyamatosan bővül a tiltakozók sora

Hosz  |  2007. 12. 14., 15:06

Jelenleg olyan konfliktus szereplője a LIGA, amelyhez még hasonlóban sem vett részt. A kormányzati döntésekkel szemben, a LIGA és a Munkástanácsok tiltakozása mellett egyre nagyobb a társadalmi összefogás - emelte ki a LIGA rendkívüli kongresszusát megnyitó beszédében Gaskó István elnök. A december 14-i döntéshozó fórumon, a Hosz képviseletében Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és e sorok szerzője jelent meg...

Miutén Hangonyi Zoltán gazdasági alelnök, a rendkívüli kongresszust előkészítő bizottság vezetője köszöntötte a megjelenteket, a LIGA elnöke (képünkön) nyitotta meg a rendkívüli kongresszust. Gaskó István miután felidézte az elmúlt hetek, hónapok eseményeit, aláhúzta: örömteli dologra, tagfelvételre készültünk, de a Kormánnyal való konfliktussá szélesedett a bevezetendő egészségbiztosítási törvénnyel szembeni tiltakozás-sorozat. Egy igazi szövetségesünk van, ez pedig a Munkástanácsok, bár folyamatosan bővül a tiltakozók sora, hiszen a SZEF-hez tartozó Pedagógus Szakszervezet és az EDDSz is bejelentette sztrájkban való részvételét, s így többkonföderációssá vált az összefogás.   

Ezt követően tagfelvételi procedúra zajlott le: a rendkívüli kongresszus egyhangú döntéssel felvette a tagszervezetek közé a mintegy 14 ezer tagot számláló Magyar Orvosok Szövetségét. Dr Gyenes Géza, a MOSZ elnöke miután röviden bemutatta az általa vezetett szakszervezetet, elmondta, hogy igazán markáns szakszervezeti érdekvédelem nélkül nem lehet létezni, majd hozzátette, hogy szeretnének rászolgálni a tagság bizalmára.

Miután - az új belépők miatt - a LIGA Alapszabályát is módosították, határozatot hoztak az új tisztségviselők megválasztásának időtartamáról, majd megválasztották a LIGA új tisztségviselőit is: Gál Rezső, a Vdszsz elnökeként a LIGA társelnöke lett, míg dr. Gyenes Géza MOSZ elnököt a LIGA szakszervezetek elnökségi tagjává választották.

A 91,6%-os részvétellel lebonyolított kongresszuson a LIGA kongresszusi határozatot alkotott az egészségbiztosítási törvény elfogadása esetén teendőkkel összefüggésben, a Kónya Péter levezető elnök által ismertetett állásfoglallás szerint a kongresszus felhatalmazta a LIGA elnökségét, hogy - a december 17-i végszavazás után is - tegyen meg mindent a törvény visszavonása érdekében.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.