2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Folyamatosan bővül a tiltakozók sora

Hosz  |  2007. 12. 14., 15:06

Jelenleg olyan konfliktus szereplője a LIGA, amelyhez még hasonlóban sem vett részt. A kormányzati döntésekkel szemben, a LIGA és a Munkástanácsok tiltakozása mellett egyre nagyobb a társadalmi összefogás - emelte ki a LIGA rendkívüli kongresszusát megnyitó beszédében Gaskó István elnök. A december 14-i döntéshozó fórumon, a Hosz képviseletében Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és e sorok szerzője jelent meg...

Miutén Hangonyi Zoltán gazdasági alelnök, a rendkívüli kongresszust előkészítő bizottság vezetője köszöntötte a megjelenteket, a LIGA elnöke (képünkön) nyitotta meg a rendkívüli kongresszust. Gaskó István miután felidézte az elmúlt hetek, hónapok eseményeit, aláhúzta: örömteli dologra, tagfelvételre készültünk, de a Kormánnyal való konfliktussá szélesedett a bevezetendő egészségbiztosítási törvénnyel szembeni tiltakozás-sorozat. Egy igazi szövetségesünk van, ez pedig a Munkástanácsok, bár folyamatosan bővül a tiltakozók sora, hiszen a SZEF-hez tartozó Pedagógus Szakszervezet és az EDDSz is bejelentette sztrájkban való részvételét, s így többkonföderációssá vált az összefogás.   

Ezt követően tagfelvételi procedúra zajlott le: a rendkívüli kongresszus egyhangú döntéssel felvette a tagszervezetek közé a mintegy 14 ezer tagot számláló Magyar Orvosok Szövetségét. Dr Gyenes Géza, a MOSZ elnöke miután röviden bemutatta az általa vezetett szakszervezetet, elmondta, hogy igazán markáns szakszervezeti érdekvédelem nélkül nem lehet létezni, majd hozzátette, hogy szeretnének rászolgálni a tagság bizalmára.

Miután - az új belépők miatt - a LIGA Alapszabályát is módosították, határozatot hoztak az új tisztségviselők megválasztásának időtartamáról, majd megválasztották a LIGA új tisztségviselőit is: Gál Rezső, a Vdszsz elnökeként a LIGA társelnöke lett, míg dr. Gyenes Géza MOSZ elnököt a LIGA szakszervezetek elnökségi tagjává választották.

A 91,6%-os részvétellel lebonyolított kongresszuson a LIGA kongresszusi határozatot alkotott az egészségbiztosítási törvény elfogadása esetén teendőkkel összefüggésben, a Kónya Péter levezető elnök által ismertetett állásfoglallás szerint a kongresszus felhatalmazta a LIGA elnökségét, hogy - a december 17-i végszavazás után is - tegyen meg mindent a törvény visszavonása érdekében.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.