2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Stabilitás - Bővült a nyugdíjpénztári szövetség

Hosz  |  2008. 01. 14., 10:34

A Stabilitás Pénztárszövetség és a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HOMNYP) - január 16-i - sajtótájékoztatóján dr. Szenes Zoltán kijelentette: amellett, hogy meg kell újulni, továbbra is rendkívül fontosnak tartja a munkahelyi és a szakszervezeti tagság körében való aktív jelenlétet. Az eseményen Nagy Csaba, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke - miután átnyújtotta a szövetség meghívólevelét, mérföldkőnek nevezte a HOMNYP csatlakozását...

2008. január 1-jével a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Villamosenergia-Ipari Társaságok Nyugdíjpénztára csatlakozott Magyarország legnagyobb pénztári szövetségéhez, a Stabilitás Pénztárszövetséghez.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy küszöbön áll a hazai nyugdíjrendszer reformja, és 2008. január 1-jével több pénztár, így az OTP Nyugdíjpénztár és a Honvéd Nyugdíjpénztár is elindította a kötelezőnél egy évvel korábban a választható portfólió rendszerét. Elhangzott az is, hogy a tagság bizalmat szavazott annak a befektetési politikának, amelyet a HOMNYP 2003-óta folytat. Emellett a Pénztárszövetség bővüléséből fakadó lehetőségekről, és az ettől elvárt eredményekről is szó esett.

A választható portfólió bevezetésének elindulásáról és az eddigi tapasztalatokról a két pénztár vezetője, Nagy Csaba és dr. Szenes Zoltán beszélt. Nagy Csaba miután a pénztárak baráti kapcsolatáról szólt, mérföldkőnek nevezte a HOMNYP csatlakozását a Stabilitás Pénztárszövetséghez. A 2000-ben alapított, ma már csaknem 2 milliós tagsággal rendelkező Stabilitás Pénztárszövetség elnöke nagyon fontosnak tartja, hogy többet ne legyen feszültség a ,,nagy", illetve a ,,kis" pénztárak között. Nagy Csaba szerint a 2 pénztár csatlakozásával beérett a gyümölcs, mindenki még jobban megerősödött. 

A HOMNYP ügyvezető igazgatója - egyebek mellett - kiemelte: azért léptünk be a Stabilitás Pénztárszövetségbe, mert az érdekrendszerek, az érdekvédelmi funkciók felerősödése, a szabályozási technika, valamint az egységes pénztárérdekek ezt mind-mind megkívánták.

A helyszínen megtudtuk, hogy ma már - a HOMNYP csatlakozásával - dr. Szenes Zoltán lett a Stabiltás Pénztárszövetség Önkéntes Nyugdíjpénztári Tagozatának elnöke.

Ugyancsak a Stabilitás Pénztárszövetséghez csatlakozó Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztárának ügyvezető igazgatója, Soproni Gábor azt hangsúlyozta, hogy a vagyonuk 95%-át - egyedülálló módon - ömaguk kezelik.

A tájékoztató végén Nagy Csaba mindkét pénztár vezetőjének átadta a Stabilitás Pénztárszövetség meghívólevelét. A sajtótájékoztatón elhangzott egyéb részletekről az Egység 2008/2. számában olvashatnak - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.