2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Stabilitás - Bővült a nyugdíjpénztári szövetség

Hosz  |  2008. 01. 14., 10:34

A Stabilitás Pénztárszövetség és a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HOMNYP) - január 16-i - sajtótájékoztatóján dr. Szenes Zoltán kijelentette: amellett, hogy meg kell újulni, továbbra is rendkívül fontosnak tartja a munkahelyi és a szakszervezeti tagság körében való aktív jelenlétet. Az eseményen Nagy Csaba, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke - miután átnyújtotta a szövetség meghívólevelét, mérföldkőnek nevezte a HOMNYP csatlakozását...

2008. január 1-jével a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Villamosenergia-Ipari Társaságok Nyugdíjpénztára csatlakozott Magyarország legnagyobb pénztári szövetségéhez, a Stabilitás Pénztárszövetséghez.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy küszöbön áll a hazai nyugdíjrendszer reformja, és 2008. január 1-jével több pénztár, így az OTP Nyugdíjpénztár és a Honvéd Nyugdíjpénztár is elindította a kötelezőnél egy évvel korábban a választható portfólió rendszerét. Elhangzott az is, hogy a tagság bizalmat szavazott annak a befektetési politikának, amelyet a HOMNYP 2003-óta folytat. Emellett a Pénztárszövetség bővüléséből fakadó lehetőségekről, és az ettől elvárt eredményekről is szó esett.

A választható portfólió bevezetésének elindulásáról és az eddigi tapasztalatokról a két pénztár vezetője, Nagy Csaba és dr. Szenes Zoltán beszélt. Nagy Csaba miután a pénztárak baráti kapcsolatáról szólt, mérföldkőnek nevezte a HOMNYP csatlakozását a Stabilitás Pénztárszövetséghez. A 2000-ben alapított, ma már csaknem 2 milliós tagsággal rendelkező Stabilitás Pénztárszövetség elnöke nagyon fontosnak tartja, hogy többet ne legyen feszültség a ,,nagy", illetve a ,,kis" pénztárak között. Nagy Csaba szerint a 2 pénztár csatlakozásával beérett a gyümölcs, mindenki még jobban megerősödött. 

A HOMNYP ügyvezető igazgatója - egyebek mellett - kiemelte: azért léptünk be a Stabilitás Pénztárszövetségbe, mert az érdekrendszerek, az érdekvédelmi funkciók felerősödése, a szabályozási technika, valamint az egységes pénztárérdekek ezt mind-mind megkívánták.

A helyszínen megtudtuk, hogy ma már - a HOMNYP csatlakozásával - dr. Szenes Zoltán lett a Stabiltás Pénztárszövetség Önkéntes Nyugdíjpénztári Tagozatának elnöke.

Ugyancsak a Stabilitás Pénztárszövetséghez csatlakozó Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztárának ügyvezető igazgatója, Soproni Gábor azt hangsúlyozta, hogy a vagyonuk 95%-át - egyedülálló módon - ömaguk kezelik.

A tájékoztató végén Nagy Csaba mindkét pénztár vezetőjének átadta a Stabilitás Pénztárszövetség meghívólevelét. A sajtótájékoztatón elhangzott egyéb részletekről az Egység 2008/2. számában olvashatnak - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.