2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új elnök a nyugállományú tagozat élén

Hosz  |  2008. 01. 15., 14:43

A mandátummal rendelkező 57 főből 43 küldött jelent meg a Hosz nyugállományú tagozatának választmányi ülésén. A január 15-i eseményen Szoboszlai Endre tagozatelnök nyitotta meg, aki - egyebek mellett - elmondta, hogy a tagozat a kongresszusra való felkészülés jegyében nemcsak az elmúlt 4 esztendő munkájár értékelte, hanem a következő ciklus feladatait is meghatározta. A választmány megválasztotta az új tagozatelnökséget, az elnök Sörös István lett...

Szboszlai Endre azt is elmondta, hogy elkészült az éves munkaterv és az elnökség várhatóan 8-10 ülést tart majd ebben az évben, a tagozat által szervezett rendezvények összhangban vannak a Hosz programjával.  

A tagozat választmánya megtárgyalta és heves vita után elfogadta a Szervezeti és Müködési Szabályzatát (SZMSZ). A kérdéses pontok között szerepelt - többek között - a tagdíjak befizetése, a választmány tagjainak személye, az alapszervezetek és csoportok delegálási lehetősége.

A Nyugállományú Tagozat választmánya az elnökjelöltek közül Sörös István (képünkön) nyerte el a voksok mintegy háromnegyedét. A honlapunknak nyilatkozó új elnök elmondta: a tagozatelnöki poszt nem főparancsnoki pozíció ugyan, de a Hosz elnökségének tagjaként befolyásolni tudja az érdemi döntéseket is. Elsődleges feladatának a választmány által már korábban meghatározott teendők következetes végrehajtását tartja. Az alelnök Oláh József lett, míg elnökségi tagokká Rozgonyi Sándort, dr. Oláh Gábort és Pásztor Zsoltot választották. Az ülés végén Mészáros Géza Hosz elnök köszöntötte az új tisztségviselőket és néhány aktuális kérdésről is tájékoztatta a megjelenteket. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.