2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új elnök a nyugállományú tagozat élén

Hosz  |  2008. 01. 15., 14:43

A mandátummal rendelkező 57 főből 43 küldött jelent meg a Hosz nyugállományú tagozatának választmányi ülésén. A január 15-i eseményen Szoboszlai Endre tagozatelnök nyitotta meg, aki - egyebek mellett - elmondta, hogy a tagozat a kongresszusra való felkészülés jegyében nemcsak az elmúlt 4 esztendő munkájár értékelte, hanem a következő ciklus feladatait is meghatározta. A választmány megválasztotta az új tagozatelnökséget, az elnök Sörös István lett...

Szboszlai Endre azt is elmondta, hogy elkészült az éves munkaterv és az elnökség várhatóan 8-10 ülést tart majd ebben az évben, a tagozat által szervezett rendezvények összhangban vannak a Hosz programjával.  

A tagozat választmánya megtárgyalta és heves vita után elfogadta a Szervezeti és Müködési Szabályzatát (SZMSZ). A kérdéses pontok között szerepelt - többek között - a tagdíjak befizetése, a választmány tagjainak személye, az alapszervezetek és csoportok delegálási lehetősége.

A Nyugállományú Tagozat választmánya az elnökjelöltek közül Sörös István (képünkön) nyerte el a voksok mintegy háromnegyedét. A honlapunknak nyilatkozó új elnök elmondta: a tagozatelnöki poszt nem főparancsnoki pozíció ugyan, de a Hosz elnökségének tagjaként befolyásolni tudja az érdemi döntéseket is. Elsődleges feladatának a választmány által már korábban meghatározott teendők következetes végrehajtását tartja. Az alelnök Oláh József lett, míg elnökségi tagokká Rozgonyi Sándort, dr. Oláh Gábort és Pásztor Zsoltot választották. Az ülés végén Mészáros Géza Hosz elnök köszöntötte az új tisztségviselőket és néhány aktuális kérdésről is tájékoztatta a megjelenteket. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.