2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új elnök a nyugállományú tagozat élén

Hosz  |  2008. 01. 15., 14:43

A mandátummal rendelkező 57 főből 43 küldött jelent meg a Hosz nyugállományú tagozatának választmányi ülésén. A január 15-i eseményen Szoboszlai Endre tagozatelnök nyitotta meg, aki - egyebek mellett - elmondta, hogy a tagozat a kongresszusra való felkészülés jegyében nemcsak az elmúlt 4 esztendő munkájár értékelte, hanem a következő ciklus feladatait is meghatározta. A választmány megválasztotta az új tagozatelnökséget, az elnök Sörös István lett...

Szboszlai Endre azt is elmondta, hogy elkészült az éves munkaterv és az elnökség várhatóan 8-10 ülést tart majd ebben az évben, a tagozat által szervezett rendezvények összhangban vannak a Hosz programjával.  

A tagozat választmánya megtárgyalta és heves vita után elfogadta a Szervezeti és Müködési Szabályzatát (SZMSZ). A kérdéses pontok között szerepelt - többek között - a tagdíjak befizetése, a választmány tagjainak személye, az alapszervezetek és csoportok delegálási lehetősége.

A Nyugállományú Tagozat választmánya az elnökjelöltek közül Sörös István (képünkön) nyerte el a voksok mintegy háromnegyedét. A honlapunknak nyilatkozó új elnök elmondta: a tagozatelnöki poszt nem főparancsnoki pozíció ugyan, de a Hosz elnökségének tagjaként befolyásolni tudja az érdemi döntéseket is. Elsődleges feladatának a választmány által már korábban meghatározott teendők következetes végrehajtását tartja. Az alelnök Oláh József lett, míg elnökségi tagokká Rozgonyi Sándort, dr. Oláh Gábort és Pásztor Zsoltot választották. Az ülés végén Mészáros Géza Hosz elnök köszöntötte az új tisztségviselőket és néhány aktuális kérdésről is tájékoztatta a megjelenteket. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.