2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fegyveres és rendvédelmi dolgozók csatlakoztak az aláírásgyűjtő akcióhoz

Hosz  |  2008. 01. 15., 16:55

A január 15-i sajtótájékoztatón - melyen részt vettek a rendőrség, a honvédség, a vám-és pénzügyőrség, a tűzoltóság, a nemzetbiztonsági hivatal, a polgári védelem, a bűntetés-végrehajtás szakszervezeti vezetői is - Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezetésével sok hasznos információt adtak a fegyveres és rendvédelmi szféra aktuális kérdéseiről, majd a szakszervezetek vezetői ünnepélyes aláírásukkal hivatalosan is megkezdték a LIGA aláírásgyűjtési akciójában való részvételt...

A sajtótájékoztatót megelőzően elnökségi ülést tartott az FRDÉSZ. Itt a rendkívüli SZÉF ülés előtti egyeztetés, a LIGA által indított népszavazáshoz szükséges aláírásgyüjtés részleteinek megvitatása, majd egyéb szakszervezeti szövetségi kérdések szerepeltek a napirenden. A január 15-i eseményt Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke vezette, a tagszervezeteket az elnökök, főtitkárok, illetve az ügyvivők képviselték, a Hosz ,,színeiben" Mészáros Géza elnök és dr. Heiling ottó alelnök vett részt.

Miután Kónya Péter időhúzásnak minősítette a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításával kapcsolatban hozott Legfelsőbb Bírósági jogegységi döntés jelenlegi végrehajtási gyakorlatát, több szakszervezeti vezető - így Mészáros Géza elnök és dr. Heiling ottó alelnök - is elmondta a saját szakminisztériumánál tapasztaltakat.

A szakszervezeti jogok kérdésében és a pótlékok egységesítésére vonatkozó korrekt FRDÉSZ javaslatot tegyünk le az asztalra, a többi ügyben várjuk meg a kormányzati javaslatokat – mondta az aktualitásokról szóló egyeztetés során az FRDÉSZ elnöke.

A Hszt. módosításával kapcsolatban az Illetmény- általános- és a szakszervezeti jogok bizottságába is delegáljon mindegyik tagszakszervezet 1-1 tagot - tette hozzá Kónya Péter, majd megkérdezte, hogy ,,Milyen módon gyüjtik majd az alapszervezetek az aláírásokat?" Az ülést követően megtartott közös sajtótájékoztatón (lásd az alábbiakban) egyébként valamennyi FRDÉSz tagszervezet beszámolt az akcióban való részvételről - a szerk.  

Az egyebekben az FRDÉSZ Küldöttgyülésének – március 20-i – összehívásáról, a szakszervezeti szövetségi tagdíjakról, valamint a határőrség és a rendőrség befejeződött integrációjáról esett szó.

Hócza György, a HTFSZ szervezeti ügyvivője elmondta, hogy 2008-ban is megrendezik Egerben az FRDÉSZ labdarúgó-kupát, majd felszólította a tagszervezeteket, hogy tegyék meg saját felajánlásaikat.

Balázs László FRDÉSZ alelnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy január 23-án a Gogol utcai FRDÉSZ székházban megkezdi munkáját a szövetség új Alapszabályát tárgyaló bizottság.

Az FRDÉSZ elnöksége március 4-én tartja következő ülését.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Minden párbeszédben nyitottak vagyunk, de az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy a társadalmi párbeszédek megakadtak, nem zajlanak érdemi tárgyalások - kezdte az FRDÉSZ sajtótájékoztatóját Kónya Péter elnök. Az is elhangzott, hogy az FRDÉSZ elvárja, hogy hatékonyan müködjenek azok a fórumok, amelyeken a szakszervezetek megfogalmazzák érdekeiket.

Olyan törvények kellenek, amely tisztességes megélhetést biztosít, nem csorbítja a juttatásokat és nem módosítgatják havonta - mondta Kónya Péter.

Az FRDÉSz elnöke ezt követően az egészségbiztosítás privatizációja ellen indított LIGA kezdeményezés, az aláírásgyüjtő-akció részleteiről szólt, illetve bejelentette, hogy az FRDÉSZ és tagszervezetei is támogatják a népszavazáshoz szükséges akcióban való hatékony részvételt. Több szakszervezeti vezető is megfogalmazta, hogy miben és hogyan támogatják a LIGA által indított aláírásgyüjtő akciót.

Kónya Péter - a sajtótájékoztató végén - azt kérte, hogy február 11-én ne szavazzanak az országyülési képviselők az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényt. Ezt követően a tagszervezetek vezetői aláírták a sikeres népszavazás kiírásához szükséges első íveket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.