2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fegyveres és rendvédelmi dolgozók csatlakoztak az aláírásgyűjtő akcióhoz

Hosz  |  2008. 01. 15., 16:55

A január 15-i sajtótájékoztatón - melyen részt vettek a rendőrség, a honvédség, a vám-és pénzügyőrség, a tűzoltóság, a nemzetbiztonsági hivatal, a polgári védelem, a bűntetés-végrehajtás szakszervezeti vezetői is - Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezetésével sok hasznos információt adtak a fegyveres és rendvédelmi szféra aktuális kérdéseiről, majd a szakszervezetek vezetői ünnepélyes aláírásukkal hivatalosan is megkezdték a LIGA aláírásgyűjtési akciójában való részvételt...

A sajtótájékoztatót megelőzően elnökségi ülést tartott az FRDÉSZ. Itt a rendkívüli SZÉF ülés előtti egyeztetés, a LIGA által indított népszavazáshoz szükséges aláírásgyüjtés részleteinek megvitatása, majd egyéb szakszervezeti szövetségi kérdések szerepeltek a napirenden. A január 15-i eseményt Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke vezette, a tagszervezeteket az elnökök, főtitkárok, illetve az ügyvivők képviselték, a Hosz ,,színeiben" Mészáros Géza elnök és dr. Heiling ottó alelnök vett részt.

Miután Kónya Péter időhúzásnak minősítette a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításával kapcsolatban hozott Legfelsőbb Bírósági jogegységi döntés jelenlegi végrehajtási gyakorlatát, több szakszervezeti vezető - így Mészáros Géza elnök és dr. Heiling ottó alelnök - is elmondta a saját szakminisztériumánál tapasztaltakat.

A szakszervezeti jogok kérdésében és a pótlékok egységesítésére vonatkozó korrekt FRDÉSZ javaslatot tegyünk le az asztalra, a többi ügyben várjuk meg a kormányzati javaslatokat – mondta az aktualitásokról szóló egyeztetés során az FRDÉSZ elnöke.

A Hszt. módosításával kapcsolatban az Illetmény- általános- és a szakszervezeti jogok bizottságába is delegáljon mindegyik tagszakszervezet 1-1 tagot - tette hozzá Kónya Péter, majd megkérdezte, hogy ,,Milyen módon gyüjtik majd az alapszervezetek az aláírásokat?" Az ülést követően megtartott közös sajtótájékoztatón (lásd az alábbiakban) egyébként valamennyi FRDÉSz tagszervezet beszámolt az akcióban való részvételről - a szerk.  

Az egyebekben az FRDÉSZ Küldöttgyülésének – március 20-i – összehívásáról, a szakszervezeti szövetségi tagdíjakról, valamint a határőrség és a rendőrség befejeződött integrációjáról esett szó.

Hócza György, a HTFSZ szervezeti ügyvivője elmondta, hogy 2008-ban is megrendezik Egerben az FRDÉSZ labdarúgó-kupát, majd felszólította a tagszervezeteket, hogy tegyék meg saját felajánlásaikat.

Balázs László FRDÉSZ alelnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy január 23-án a Gogol utcai FRDÉSZ székházban megkezdi munkáját a szövetség új Alapszabályát tárgyaló bizottság.

Az FRDÉSZ elnöksége március 4-én tartja következő ülését.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Minden párbeszédben nyitottak vagyunk, de az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy a társadalmi párbeszédek megakadtak, nem zajlanak érdemi tárgyalások - kezdte az FRDÉSZ sajtótájékoztatóját Kónya Péter elnök. Az is elhangzott, hogy az FRDÉSZ elvárja, hogy hatékonyan müködjenek azok a fórumok, amelyeken a szakszervezetek megfogalmazzák érdekeiket.

Olyan törvények kellenek, amely tisztességes megélhetést biztosít, nem csorbítja a juttatásokat és nem módosítgatják havonta - mondta Kónya Péter.

Az FRDÉSz elnöke ezt követően az egészségbiztosítás privatizációja ellen indított LIGA kezdeményezés, az aláírásgyüjtő-akció részleteiről szólt, illetve bejelentette, hogy az FRDÉSZ és tagszervezetei is támogatják a népszavazáshoz szükséges akcióban való hatékony részvételt. Több szakszervezeti vezető is megfogalmazta, hogy miben és hogyan támogatják a LIGA által indított aláírásgyüjtő akciót.

Kónya Péter - a sajtótájékoztató végén - azt kérte, hogy február 11-én ne szavazzanak az országyülési képviselők az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényt. Ezt követően a tagszervezetek vezetői aláírták a sikeres népszavazás kiírásához szükséges első íveket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.