2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Helikopter-tragédia - szolgálatteljesítés közben

Hosz  |  2008. 02. 01., 09:05

 Lükő Zsolt főtörzsőrmester (1977 –2008)  Ha kell, életem feláldozásával…amilyen magasztos a katonai eskü pillanata, oly fennkölt a szöveg is. E felemelő élményt a hétköznapok tettei sem tudják kitörölni azoknak a gondolatából, akik választott hivatásukkal egyben hitet tettek amellett, hogy a haza őrzői lesznek. Lükő Zsolt hitt abban, hogy magyar katonának lenni kivételes ajándéka a sorsnak, hiszen elkötelezettségének és a repülés iránti vágyának egyszerre nyújtott lehetőséget. Az Mi-8T helikopter az élete volt, amely 2008 januárjának utolsó napján a halálát okozta. A tragédiában nem csak egy kitűnő katonát, hanem a Honvédszakszervezet feledhetetlen, aktív tagját is elveszítettük. A föld - melynek védelmére esküdött – befogadja, de az élettárs, a család, a kollégák és a barátok fájdalmát semmi sem enyhítheti.

Lükő Zsolt főtörzsőrmesterA híradásokból már tudjuk, hogy január 31-én kora este a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterbázisának egyik Mi-8T helikoptereTörökszentmiklós mellett, Óballa közelében lezuhant, s a balesetben életét vesztette Lükő Zsolt főtörzsőrmester (képünkön), a gép fedélzeti technikusa. Két kollégánk súlyos, egy könnyebb sérüléseket szenvedett – valamennyien a Honvédszakszervezet tagjai.

Elhunyt bajtársunk családjának fájdalmában osztozunk, a kórházban ápolt sebesülteknek mielőbbi gyógyulást kívánunk.

A Hosz elnöksége

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.