2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

2008, a takarékos gazdálkodás éve

Hosz  |  2008. 03. 30., 21:36

A Honvédszakszervezet március 31-én megtartott elnökségi ülésének kiemelt feladata az áprilisi képviseleti értekezletek és a szakszervezet tavaszi választmányi ülésének előkészítése volt. Az elnökségi tagok, a főtitkár, az Ellenőrzési Bizottság elnöke, valamint az ügyvivők, a szekcióelnökök, a Katonákért Alapítvány és az Egység 2002 Kft. vezetőinek részvételével - Gödön - megtartott döntéshozó fórum ülését Mészáros Géza elnök vezette... 

Az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után Mészáros Géza elnök tájékoztatója hangzott el az elmúlt időszak eseményeiről és a szervezet előtt álló feladatokról. A Hosz elnökének aktuális ügyekről szóló tájékoztatója után a folyamatban lévő egyeztetésekről dr. Heiling Ottó adott tájékoztatást. Mindkét vezető tisztségviselő szólt az FRDÉSZ március 27-én megtartott, új Alapszabályt alkotó Küldöttgyülésének részleteiről is.

A választmányi ülés összehívásáról szóló határozat elfogadásakor Mészáros Géza elnök elmondta, hogy április 29-én - a budapesti, Zách utcai objektumban - tartja szakszervezetünk a tavaszi választmányi ülést.

A 2007. évi zárszámadásról szóló választmányi határozattervezet, majd a Hosz 2008. évi költségvetés módosításáról és az Egység 2002 Kft. pénzügyi helyzetének rendezéséről szóló választmányi határozattervezetek előterjesztője dr. Heiling Ottó volt. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - elmondta: a fogalkoztatási struktúra és a befektetések is eredményesen alakultak 2007-ben. A téma tárgyalása során Mészáros Géza Hosz elnök hozátette, hogy az idei esztendő a takarékos gazdálkodás éve lesz!

Egyéb választmányi határozattervezetek, így - többek között - a szakszervezet és a Hosz Nyugállományú Tagozatának Szervezeti és Müködési Szabályzatának (SZMSZ), a Hosz Gazdálkodási és Pénzkezelési Szabályzatának és a Befektetési politika megtárgyalásakor dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Sörös István elnökségi tag, tagozatelnök, Sándor Roland pénzügyi ügyvivő és Séber István könyvvizsgáló is elmondta konstruktív javaslatait.

Az április elején megrendezendő képviseleti gyülések, a horgászverseny, a választmányi ülés és a majális előkészületeiről dr. Ujfaludi Zoltán adott szervezési információkat.

Az egyebek napirend során a Vodafone szerződésről, a pártoló és a nyugállományú tagfelvételről, személyügyi kérdésről, a Katonákért Közhasznú Alapítvány 2007-es tevékenységéről, valamint a munkaügyi perekkel kapcsolatos tárgyi költségmentességről szóló elgondolásról is szó esett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.