2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

2008, a takarékos gazdálkodás éve

Hosz  |  2008. 03. 30., 21:36

A Honvédszakszervezet március 31-én megtartott elnökségi ülésének kiemelt feladata az áprilisi képviseleti értekezletek és a szakszervezet tavaszi választmányi ülésének előkészítése volt. Az elnökségi tagok, a főtitkár, az Ellenőrzési Bizottság elnöke, valamint az ügyvivők, a szekcióelnökök, a Katonákért Alapítvány és az Egység 2002 Kft. vezetőinek részvételével - Gödön - megtartott döntéshozó fórum ülését Mészáros Géza elnök vezette... 

Az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után Mészáros Géza elnök tájékoztatója hangzott el az elmúlt időszak eseményeiről és a szervezet előtt álló feladatokról. A Hosz elnökének aktuális ügyekről szóló tájékoztatója után a folyamatban lévő egyeztetésekről dr. Heiling Ottó adott tájékoztatást. Mindkét vezető tisztségviselő szólt az FRDÉSZ március 27-én megtartott, új Alapszabályt alkotó Küldöttgyülésének részleteiről is.

A választmányi ülés összehívásáról szóló határozat elfogadásakor Mészáros Géza elnök elmondta, hogy április 29-én - a budapesti, Zách utcai objektumban - tartja szakszervezetünk a tavaszi választmányi ülést.

A 2007. évi zárszámadásról szóló választmányi határozattervezet, majd a Hosz 2008. évi költségvetés módosításáról és az Egység 2002 Kft. pénzügyi helyzetének rendezéséről szóló választmányi határozattervezetek előterjesztője dr. Heiling Ottó volt. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - elmondta: a fogalkoztatási struktúra és a befektetések is eredményesen alakultak 2007-ben. A téma tárgyalása során Mészáros Géza Hosz elnök hozátette, hogy az idei esztendő a takarékos gazdálkodás éve lesz!

Egyéb választmányi határozattervezetek, így - többek között - a szakszervezet és a Hosz Nyugállományú Tagozatának Szervezeti és Müködési Szabályzatának (SZMSZ), a Hosz Gazdálkodási és Pénzkezelési Szabályzatának és a Befektetési politika megtárgyalásakor dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Sörös István elnökségi tag, tagozatelnök, Sándor Roland pénzügyi ügyvivő és Séber István könyvvizsgáló is elmondta konstruktív javaslatait.

Az április elején megrendezendő képviseleti gyülések, a horgászverseny, a választmányi ülés és a majális előkészületeiről dr. Ujfaludi Zoltán adott szervezési információkat.

Az egyebek napirend során a Vodafone szerződésről, a pártoló és a nyugállományú tagfelvételről, személyügyi kérdésről, a Katonákért Közhasznú Alapítvány 2007-es tevékenységéről, valamint a munkaügyi perekkel kapcsolatos tárgyi költségmentességről szóló elgondolásról is szó esett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.