2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

2008, a takarékos gazdálkodás éve

Hosz  |  2008. 03. 30., 21:36

A Honvédszakszervezet március 31-én megtartott elnökségi ülésének kiemelt feladata az áprilisi képviseleti értekezletek és a szakszervezet tavaszi választmányi ülésének előkészítése volt. Az elnökségi tagok, a főtitkár, az Ellenőrzési Bizottság elnöke, valamint az ügyvivők, a szekcióelnökök, a Katonákért Alapítvány és az Egység 2002 Kft. vezetőinek részvételével - Gödön - megtartott döntéshozó fórum ülését Mészáros Géza elnök vezette... 

Az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után Mészáros Géza elnök tájékoztatója hangzott el az elmúlt időszak eseményeiről és a szervezet előtt álló feladatokról. A Hosz elnökének aktuális ügyekről szóló tájékoztatója után a folyamatban lévő egyeztetésekről dr. Heiling Ottó adott tájékoztatást. Mindkét vezető tisztségviselő szólt az FRDÉSZ március 27-én megtartott, új Alapszabályt alkotó Küldöttgyülésének részleteiről is.

A választmányi ülés összehívásáról szóló határozat elfogadásakor Mészáros Géza elnök elmondta, hogy április 29-én - a budapesti, Zách utcai objektumban - tartja szakszervezetünk a tavaszi választmányi ülést.

A 2007. évi zárszámadásról szóló választmányi határozattervezet, majd a Hosz 2008. évi költségvetés módosításáról és az Egység 2002 Kft. pénzügyi helyzetének rendezéséről szóló választmányi határozattervezetek előterjesztője dr. Heiling Ottó volt. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - elmondta: a fogalkoztatási struktúra és a befektetések is eredményesen alakultak 2007-ben. A téma tárgyalása során Mészáros Géza Hosz elnök hozátette, hogy az idei esztendő a takarékos gazdálkodás éve lesz!

Egyéb választmányi határozattervezetek, így - többek között - a szakszervezet és a Hosz Nyugállományú Tagozatának Szervezeti és Müködési Szabályzatának (SZMSZ), a Hosz Gazdálkodási és Pénzkezelési Szabályzatának és a Befektetési politika megtárgyalásakor dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Sörös István elnökségi tag, tagozatelnök, Sándor Roland pénzügyi ügyvivő és Séber István könyvvizsgáló is elmondta konstruktív javaslatait.

Az április elején megrendezendő képviseleti gyülések, a horgászverseny, a választmányi ülés és a majális előkészületeiről dr. Ujfaludi Zoltán adott szervezési információkat.

Az egyebek napirend során a Vodafone szerződésről, a pártoló és a nyugállományú tagfelvételről, személyügyi kérdésről, a Katonákért Közhasznú Alapítvány 2007-es tevékenységéről, valamint a munkaügyi perekkel kapcsolatos tárgyi költségmentességről szóló elgondolásról is szó esett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.