2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a szerzett jogok és a megbecsülés

Hosz  |  2008. 04. 02., 13:59

A Hosz Nyugállományú Tagozatának továbbképzéssel egybekötött értekezletével kezdetét vette a Választmányi ülés előtti képviseleti ülések sorozata. A Gödön április 2-3-án – Sörös István tagozatelnök által levezetett – rendezvényen Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök is részt vett…

A továbbképzés első napján – dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő előadásában – a 2007. évi költségvetés lényegi pontjai, a Hosz SZMSZ módosításai, az egyéb választmányi anyagokról, valamint a nyugállományú tagozat, illetve a csoportok elszámolásának rendjéről szóló tájékoztatók hangzottak el.

Ezt követően a Katonákért Alapítvány által szervezett szolgáltatások, valamint a nyugállományú katonák támogatásáról Pusztai Lajos, az Alapítvány titkára beszélt. Az Egység 2002 Kft. régi és új szolgáltatásairól, így az üdültetésről pedig Sárkány Ferenc ügyvezető tájékoztatott.

Az alapítványi segélyezési lehetőségekről, illetve az eljárások rendjéről Gyuris Mihály, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány titkára és Csetényi László, a Hosz által a kuratóriumba delegált tag adott hasznos információkat.

A továbbképzés második napjának elején a Tagozat elnöksége által végzett eddigi tárgyalásokról, a tagfelvétellel kapcsolatos szabályok értelmezéséről beszélt Sörös István. A tagozatelnök, a Hosz elnökségi tagja az idén 10 esztendős tagozat történetéről és a közelgő évfordulóval kapcsolatos megemlékezés módjáról is tájékoztatta a megjelenteket.

Ezt követően Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő a humán és idősügyi stratégiáról beszélt. A szakember szólt az idősek megbecsüléséről, valamint a szerzett jogok megtartásáról is. Az ügyvivő kiemelte, hogy az értékeket a továbbiakban is együtt kell megjeleníteni, ezért pedig a katonagenerációknak még jobban össze kell tartaniuk.

,,Hogyan tovább, szövetségesi szerepünk a LIGA és az FRDÉSZ konföderációkban" címet viselte a Hosz elnökének előadása. Beszéde elején Mészáros Géza – a folyamatban lévő ügyek és az aktualitások között – a kereset-megállapodás részleteiről, az illetményen kívüli juttatásokról, a szolgálati időpótlékról, majd a lakáslízingről beszélt. Az elnök az Egység 2002 Kft. müködéséről, gazdasági terveiről is szót ejtett, de arról is szólt, hogy a szakszervezet müködése szempontjából mennyire fontos az aktív és a nyugállományú tagok száma és aránya.  

Rátérve az előadás vezető témájára a Hosz elnöke beszélt az FRDÉSZ LIGA tagságáról, annak előzményeiről, a konföderációban betöltött szerepéről, de szólt a Hosz EUROMIL rendezvényeken történő megjelenéséről, a közelgő madridi elnökségi ülésről és az őszi brüsszeli kongresszusról is.

Mészáros Géza az FRDÉSZ március 27-én megrendezett Küldöttgyüléséről, a szövetség által elfogadott új Alapszabályról is tájékoztatta a megjelenteket. A szakszervezeti vezető a HÉF-en képviselt szakszervezeti álláspontról, de a Hosz által a munkavállalói oldalon betöltött szerepről és a veteránházak megvalósításának kérdéséről is részletesen szólt. Az előadást követően fórumon kérdezhettek az elnöktől a nyugállományú alapszervezetek és csoportok képviselői.

A Hosz választmányi ülésére készülő Nyugállományú Tagozat választmányi ülését április 17-én a budapesti Zách utcai objektumban rendezik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.