2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a szerzett jogok és a megbecsülés

Hosz  |  2008. 04. 02., 13:59

A Hosz Nyugállományú Tagozatának továbbképzéssel egybekötött értekezletével kezdetét vette a Választmányi ülés előtti képviseleti ülések sorozata. A Gödön április 2-3-án – Sörös István tagozatelnök által levezetett – rendezvényen Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök is részt vett…

A továbbképzés első napján – dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő előadásában – a 2007. évi költségvetés lényegi pontjai, a Hosz SZMSZ módosításai, az egyéb választmányi anyagokról, valamint a nyugállományú tagozat, illetve a csoportok elszámolásának rendjéről szóló tájékoztatók hangzottak el.

Ezt követően a Katonákért Alapítvány által szervezett szolgáltatások, valamint a nyugállományú katonák támogatásáról Pusztai Lajos, az Alapítvány titkára beszélt. Az Egység 2002 Kft. régi és új szolgáltatásairól, így az üdültetésről pedig Sárkány Ferenc ügyvezető tájékoztatott.

Az alapítványi segélyezési lehetőségekről, illetve az eljárások rendjéről Gyuris Mihály, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány titkára és Csetényi László, a Hosz által a kuratóriumba delegált tag adott hasznos információkat.

A továbbképzés második napjának elején a Tagozat elnöksége által végzett eddigi tárgyalásokról, a tagfelvétellel kapcsolatos szabályok értelmezéséről beszélt Sörös István. A tagozatelnök, a Hosz elnökségi tagja az idén 10 esztendős tagozat történetéről és a közelgő évfordulóval kapcsolatos megemlékezés módjáról is tájékoztatta a megjelenteket.

Ezt követően Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő a humán és idősügyi stratégiáról beszélt. A szakember szólt az idősek megbecsüléséről, valamint a szerzett jogok megtartásáról is. Az ügyvivő kiemelte, hogy az értékeket a továbbiakban is együtt kell megjeleníteni, ezért pedig a katonagenerációknak még jobban össze kell tartaniuk.

,,Hogyan tovább, szövetségesi szerepünk a LIGA és az FRDÉSZ konföderációkban" címet viselte a Hosz elnökének előadása. Beszéde elején Mészáros Géza – a folyamatban lévő ügyek és az aktualitások között – a kereset-megállapodás részleteiről, az illetményen kívüli juttatásokról, a szolgálati időpótlékról, majd a lakáslízingről beszélt. Az elnök az Egység 2002 Kft. müködéséről, gazdasági terveiről is szót ejtett, de arról is szólt, hogy a szakszervezet müködése szempontjából mennyire fontos az aktív és a nyugállományú tagok száma és aránya.  

Rátérve az előadás vezető témájára a Hosz elnöke beszélt az FRDÉSZ LIGA tagságáról, annak előzményeiről, a konföderációban betöltött szerepéről, de szólt a Hosz EUROMIL rendezvényeken történő megjelenéséről, a közelgő madridi elnökségi ülésről és az őszi brüsszeli kongresszusról is.

Mészáros Géza az FRDÉSZ március 27-én megrendezett Küldöttgyüléséről, a szövetség által elfogadott új Alapszabályról is tájékoztatta a megjelenteket. A szakszervezeti vezető a HÉF-en képviselt szakszervezeti álláspontról, de a Hosz által a munkavállalói oldalon betöltött szerepről és a veteránházak megvalósításának kérdéséről is részletesen szólt. Az előadást követően fórumon kérdezhettek az elnöktől a nyugállományú alapszervezetek és csoportok képviselői.

A Hosz választmányi ülésére készülő Nyugállományú Tagozat választmányi ülését április 17-én a budapesti Zách utcai objektumban rendezik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.