2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

MH ÖHP - Hosz: Eredményes az együttműködés

Hosz  |  2008. 04. 14., 18:12

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága (MH ÖHP) és a Honvédszakszervezet közötti eddigi eredményes kontraktust megerősítendő, - április 14-én, mint azt mindkét vezető hangsúlyozta - történelmi jelentőségű együttműködési megállapodást írt alá Tömböl László mérnök altábornagy és Mészáros Géza, valamint az MH ÖHP parancsnokának helyettesei és a Hosz képviselet-vezetői... 

Miután a tábornokok és a szakszervezeti vezetők üdvözölték egymást, elsőként Varga János vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese és Andor Tamás, a Hosz légierő képviseletének vezetője látta el kézjegyével az együttmüködési megállapodást.

Ezt követően Hazuga Károly vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese és Besenyei Csaba, a Hosz logisztikai képviseletének vezetője írta alá a szerződést.

A szárazföldi haderőnem nevében Benkő Tibor vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnokának helyettese és Bátor Ferenc, a szakszervezet szárazföldi képviseletének vezetője szignózta a megállapodásban foglaltakat.

A szerződés - egyebek mellett - rögzíti, hogy a két szervezet fórumot biztosít egymás számára. Ennek keretében az MH ÖHP és a Hosz a katona-állományt érintő szociális, kulturális és financiális ügyekről, illetve a jogokkal és a kötelezettséggel járó kérdésekben is egyeztetéseket folytat.

Miután Tömböl László mérnök altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka és Mészáros Géza Hosz elnök is aláírta a megállapodást, a parancsnok azt hangsúlyozta, hogy a Honvédszakszervezet az egyik legfőbb partnere a parancsnokságnak. Tömböl altábornagy ezt követően külön is megköszönte a Hosz elnökének és jelenlévő elnökségi tagjainak azt a munkát, amelyet a katonák érdekében kifejtettek.

Mészáros Géza elnök - miután röviden a parancsnokok és a szakszervezeti vezetők egymásra utaltságáról beszélt - válaszában kiemelte: olyan kontraktust írtunk ma alá, amely valójában eddig is - egy jól kialakult rendszerben - kiemelkedően müködött. Az érdekek azonosak, hiszen az MH ÖHP és a Hosz is a megoldásokban érdekelt, ezért pedig jelenleg is azon tevékenykedik, hogy a Magyar Honvédség élhető haderő legyen.   

Az aláírási ceremónia után kötetlen beszélgetést folytattak a szakszervezeti és katonai vezetők. Ezt az alkalmat használta fel arra a Hosz elnöke, hogy az MH ÖHP parancsnokának nyújtsa át elsőként a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) napirendjére kerülő, nőtlenszállók müködési körülményeiről, az elhelyezési feltételek helyzetéről, a férőhelyek alakulását felmérő - a szakszervezeti tisztségviselők által - készített összefoglaló helyzetképet.

Az eseményen részt vett Orosz Zoltán vezérőrnagy, az MH ÖHP törzsfőnöke (parancsnok-helyettes) és Vissy Tibor alezredes, az MH ÖHP parancsnoki irodájának megbízott vezetője is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.