2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató az Állami Egészségügyi Központban

Hosz  |  2008. 04. 16., 08:15

A HM Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) katonai főigazgató-helyettese, prof.Dr. Grósz Andor orvos dandártábornok április 14-én állománygyűlést tartott az intézmény hivatásos és szerződéses katonái részére, melyre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is. A rendezvényen szervezetünket Szincsák Gyula alelnök, Takács István budapesti területi ügyvivő, valamint Jáger Tibor szolgáltatás és tagszervező képviselte. Az állománygyűlésen részt vett Liktor András, az egészségügyi központ Verőcei Betegotthon Hosz csoportvezetője, aki jelenleg a szervezet egyedüli választott tisztségviselőjeként az intézmény teljes szakszervezeti tagságát képviseli, vezeti...

A katonai rendezvényhez illő üdvözlet után az állománygyülést vezető, Dr. Grósz Andor dandártábornok köszöntötte a résztvevőket, az egészségügyi intézetben szolgálatot teljesítő megjelent hivatásos és szerződéses orvosokat, ápolókat, a kiszolgáló egységekben szolgálatot teljesítőket, valamint a meghívott vendégeket. Ezt követően a Tábornok Úr egy rövid tájékoztatót tartott az Állami Egészségügyi Központ megalakulásáról, szervezeti, vezetői felépítéséről. Szó volt az intézmény Honvédelmi Minisztériumhoz való tartozásról, melyet az időközben bekövetkezett HM előtaggal bővült névváltozás is mutat. Az előadó ismertette a katonai szolgálati rendet a szolgálati elöljárók bemutatásán keresztül. Az előadáson elhangzott, hogy a hivatásos és szerződéses katonák vezető szolgálati elöljárója, az állományilletékes parancsnoki jogkörrel bíró katonai főigazgató helyettese, aki a HM ÁEK főigazgatójának első számú helyettese.

Az általános szervezeti tájékoztató után a Professzor Úr beszélt a nemzetközi missziókra jelentkezés feltételeiről, az ott elvárt követelményekről, valamint a várható juttatásokról.

Az állománygyülés következő részében dr. Palkovics Orsolya ezredes asszony az egészségügyi központ Személyügyi és Munkaügyi Osztály osztályvezetője a szolgálati törvény, a szolgálati szabályzat, valamint a személyügyi utasítások alapvető előírásairól tartott tájékoztatót.

A rendezvény második részében Szincsák Gyula, a Hosz alelnöke a katonák képviseletére jogosult, helyi, de az országos reprezentativitást is bíró érdekvédelmi szervezetről, a Honvédszakszervezetről tartott tájékoztatót az állománygyülés hallgatósága részére. A Hosz alelnöke miután bemutatta a jelenlevő tisztségviselőket, beszélt a szakszervezet történeti múltjáról, szerkezeti felépítéséről, szervezeti erejéről, az érdekvédelmi szervezet alapvető tevékenységérül, céljairól. Szincsák Gyula alelnök kihangsúlyozta, hogy a Hosz markánsan kívánja képviselni az állami Egészségügyi Központban szolgáló katonák érdekeit, úgy az érdekképviseletben, mint az érdekvédelemben. Az előadásban szó volt a szakszervezet további feladatairól az országos képviseletben, a helyi kapcsolatok kialakításában, a rendszeres segítségnyújtásban. A szervezet tervezett feladata, hogy állandó, kiszámítható jelenlétet biztosítson minden hónap egy bizonyos napján, ahol jogi, szociális, vagy szolgáltatási segítséget tudjon nyújtani szakszervezeti tagjaink, valamint az érdeklődők részére.

Az érdekvédelmi tájékoztató második felében Jáger Tibor tartott tájékoztatót a Hosz tagság létesítésének feltételeiről, valamint a szociális, anyagi előnyöket nyújtó szolgáltatásokról. Szó volt a pénzügyi szolgáltatásokról, a lakáslízingben történő segítségnyújtásról, a Hosz által biztosított kedvezményes üdültetés lehetőségeiről.

Az állománygyülés hivatalos bezárása után szabadon további egyéni, illetve a közösséget érintő kérdésekre válaszoltunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.