2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató az Állami Egészségügyi Központban

Hosz  |  2008. 04. 16., 08:15

A HM Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) katonai főigazgató-helyettese, prof.Dr. Grósz Andor orvos dandártábornok április 14-én állománygyűlést tartott az intézmény hivatásos és szerződéses katonái részére, melyre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is. A rendezvényen szervezetünket Szincsák Gyula alelnök, Takács István budapesti területi ügyvivő, valamint Jáger Tibor szolgáltatás és tagszervező képviselte. Az állománygyűlésen részt vett Liktor András, az egészségügyi központ Verőcei Betegotthon Hosz csoportvezetője, aki jelenleg a szervezet egyedüli választott tisztségviselőjeként az intézmény teljes szakszervezeti tagságát képviseli, vezeti...

A katonai rendezvényhez illő üdvözlet után az állománygyülést vezető, Dr. Grósz Andor dandártábornok köszöntötte a résztvevőket, az egészségügyi intézetben szolgálatot teljesítő megjelent hivatásos és szerződéses orvosokat, ápolókat, a kiszolgáló egységekben szolgálatot teljesítőket, valamint a meghívott vendégeket. Ezt követően a Tábornok Úr egy rövid tájékoztatót tartott az Állami Egészségügyi Központ megalakulásáról, szervezeti, vezetői felépítéséről. Szó volt az intézmény Honvédelmi Minisztériumhoz való tartozásról, melyet az időközben bekövetkezett HM előtaggal bővült névváltozás is mutat. Az előadó ismertette a katonai szolgálati rendet a szolgálati elöljárók bemutatásán keresztül. Az előadáson elhangzott, hogy a hivatásos és szerződéses katonák vezető szolgálati elöljárója, az állományilletékes parancsnoki jogkörrel bíró katonai főigazgató helyettese, aki a HM ÁEK főigazgatójának első számú helyettese.

Az általános szervezeti tájékoztató után a Professzor Úr beszélt a nemzetközi missziókra jelentkezés feltételeiről, az ott elvárt követelményekről, valamint a várható juttatásokról.

Az állománygyülés következő részében dr. Palkovics Orsolya ezredes asszony az egészségügyi központ Személyügyi és Munkaügyi Osztály osztályvezetője a szolgálati törvény, a szolgálati szabályzat, valamint a személyügyi utasítások alapvető előírásairól tartott tájékoztatót.

A rendezvény második részében Szincsák Gyula, a Hosz alelnöke a katonák képviseletére jogosult, helyi, de az országos reprezentativitást is bíró érdekvédelmi szervezetről, a Honvédszakszervezetről tartott tájékoztatót az állománygyülés hallgatósága részére. A Hosz alelnöke miután bemutatta a jelenlevő tisztségviselőket, beszélt a szakszervezet történeti múltjáról, szerkezeti felépítéséről, szervezeti erejéről, az érdekvédelmi szervezet alapvető tevékenységérül, céljairól. Szincsák Gyula alelnök kihangsúlyozta, hogy a Hosz markánsan kívánja képviselni az állami Egészségügyi Központban szolgáló katonák érdekeit, úgy az érdekképviseletben, mint az érdekvédelemben. Az előadásban szó volt a szakszervezet további feladatairól az országos képviseletben, a helyi kapcsolatok kialakításában, a rendszeres segítségnyújtásban. A szervezet tervezett feladata, hogy állandó, kiszámítható jelenlétet biztosítson minden hónap egy bizonyos napján, ahol jogi, szociális, vagy szolgáltatási segítséget tudjon nyújtani szakszervezeti tagjaink, valamint az érdeklődők részére.

Az érdekvédelmi tájékoztató második felében Jáger Tibor tartott tájékoztatót a Hosz tagság létesítésének feltételeiről, valamint a szociális, anyagi előnyöket nyújtó szolgáltatásokról. Szó volt a pénzügyi szolgáltatásokról, a lakáslízingben történő segítségnyújtásról, a Hosz által biztosított kedvezményes üdültetés lehetőségeiről.

Az állománygyülés hivatalos bezárása után szabadon további egyéni, illetve a közösséget érintő kérdésekre válaszoltunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.