2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Norvég projekt, a Katonákért Alapítvánnyal

Hosz  |  2008. 04. 16., 08:27

Április 15-16-án zajlott az a konferencia, melynek témája a katonák munkaerő-piaci reintegrációjával összefüggő képzési program előkészítése volt. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen - a norvég projektben érdekeltek szervezésében -lebonyolított eseményt arra is felhasználták, hogy a Norvég Királyság Védelmi Minisztériuma és a projekt hazai résztvevői közötti együttműködést tovább bővítsék...  

A projektmenedzsment és a projektben résztvevő partnerek megbeszélése után Sásik László nyá. ezredes, projektmenedzser köszöntötte a résztvevőket, majd az első nap programját ismertette. 

A „Katonák munkaerő-piaci reintegrációjának képzési programja”- projekt előkészítésének helyzetéről és az együttmüködés feladatairól Szekeres István nyá. dandártábornok, Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának elnöke adott tájékoztatást.

,,A projekthez kapcsolódó partneri együttmüködés tartalmáról és feladatairól a norvég tapasztalatok tükrében" - címet viselte Jakob Heradstveit, a Norvég Királyság Védelmi Minisztériumának képviselője által tartott előadás.

A norvég partnerekkel kötendő együttmüködés tartalmáról szóló konzultációt Pálfi Sarolta, projekttervezési, pályázati, értékelés szakértő vezette. Az eddig elkészült tanulmányok bemutatása során dr. Kiss Zoltán László ezredes, a ZMNE tanszékvezető egyetemi docense, valamint Mihály Dezső, a Magyar Honvédség Szociálpol. Közalapítvány munkatársa adott elő.

Projekt partnerek részvételével lebonyolított workshop zárta az első napi programot.

A konferencia második napja - Sásik László nyá. ezredes köszöntő szavai után - a partnerek tájékoztatójával folytatódott. A projektben vállalt szerepükről előbb Kocsis László, a Magyar Védelmi Ipari Szövetség főtitkára, majd Gyimesi Gyula nyá. alezredes, a ZMNE képviseletében, aztán Mihály Dezső nyá. ezredes, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány titkáraként, míg Pusztai Lajos nyá. ezredes, a Katonákért Alapítvány titkáraként adott kimerítő tájékoztatást.

Norvég tapasztalatok, javaslatok „A katonák mnkaerőpiaci reintegrációja” projekt további kidolgozásához, a képzők képzéséhez, a menedzsment kialakításához és a tevékenység koordinálásához - volt a címe Mike Claytonnel és Jan Masether urak előadásának.

- Úgy gondolom, 2, maximum 3 regionális iroda elegendő lenne, sőt inkább mobil szakértői csoport alkalmazása vezetne eredményre. A célcsoporthoz tartozók felkutatása lesz a legnehezebb, ezért személyesen kell elmenni a potenciális ügyfelekhez, aztán - jó tapasztalat szerint - hamar híre megy majd a szolgáltatásnak. Norvégia számára az a fontos, hogy megfelelő értékhez jusson a befektetett pénzéért. Önök pedig azt tudják, hogy mi a jó, mi a megfelelő, mi a vonzó az Önök számára. A beszélgetések, a konzultációk bírnak valódi fontossággal és mindig a megoldásokra, a megélt sikerekre kell összpontosítani. Aki a problémákat teszi előtérbe, csak azokkal foglalkozik, ebben a projektben sem lehet eredményes - mondta zárszavában a norvég szakember.

A délelőtti programban érintett kérdésekről szóló konzultációt Sásik László nyá. ezredes vezette, majd Szekeres István összegezte a kétnapos tanácskozás tapasztalatait. Egyebek mellett - elhangzott, hogy mennyire fontosak a megtartást szolgáló kurzusok, a folyamatosan zajló nyelvtanfolyamok, illetve a speciális szakképzések. Szekeres István zárszavában miután megköszönte a norvég szakértők munkáját, kiemelte: a projekt egy állomásán már túl vagyunk, de hamarosan - a támogató fogadókészség elérése érdekében - már egy magasabb sebesség-fokozatba kell kapcsolni, hiszen a norvég projekt leadási határideje: június 5. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.