2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Norvég projekt, a Katonákért Alapítvánnyal

Hosz  |  2008. 04. 16., 08:27

Április 15-16-án zajlott az a konferencia, melynek témája a katonák munkaerő-piaci reintegrációjával összefüggő képzési program előkészítése volt. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen - a norvég projektben érdekeltek szervezésében -lebonyolított eseményt arra is felhasználták, hogy a Norvég Királyság Védelmi Minisztériuma és a projekt hazai résztvevői közötti együttműködést tovább bővítsék...  

A projektmenedzsment és a projektben résztvevő partnerek megbeszélése után Sásik László nyá. ezredes, projektmenedzser köszöntötte a résztvevőket, majd az első nap programját ismertette. 

A „Katonák munkaerő-piaci reintegrációjának képzési programja”- projekt előkészítésének helyzetéről és az együttmüködés feladatairól Szekeres István nyá. dandártábornok, Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának elnöke adott tájékoztatást.

,,A projekthez kapcsolódó partneri együttmüködés tartalmáról és feladatairól a norvég tapasztalatok tükrében" - címet viselte Jakob Heradstveit, a Norvég Királyság Védelmi Minisztériumának képviselője által tartott előadás.

A norvég partnerekkel kötendő együttmüködés tartalmáról szóló konzultációt Pálfi Sarolta, projekttervezési, pályázati, értékelés szakértő vezette. Az eddig elkészült tanulmányok bemutatása során dr. Kiss Zoltán László ezredes, a ZMNE tanszékvezető egyetemi docense, valamint Mihály Dezső, a Magyar Honvédség Szociálpol. Közalapítvány munkatársa adott elő.

Projekt partnerek részvételével lebonyolított workshop zárta az első napi programot.

A konferencia második napja - Sásik László nyá. ezredes köszöntő szavai után - a partnerek tájékoztatójával folytatódott. A projektben vállalt szerepükről előbb Kocsis László, a Magyar Védelmi Ipari Szövetség főtitkára, majd Gyimesi Gyula nyá. alezredes, a ZMNE képviseletében, aztán Mihály Dezső nyá. ezredes, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány titkáraként, míg Pusztai Lajos nyá. ezredes, a Katonákért Alapítvány titkáraként adott kimerítő tájékoztatást.

Norvég tapasztalatok, javaslatok „A katonák mnkaerőpiaci reintegrációja” projekt további kidolgozásához, a képzők képzéséhez, a menedzsment kialakításához és a tevékenység koordinálásához - volt a címe Mike Claytonnel és Jan Masether urak előadásának.

- Úgy gondolom, 2, maximum 3 regionális iroda elegendő lenne, sőt inkább mobil szakértői csoport alkalmazása vezetne eredményre. A célcsoporthoz tartozók felkutatása lesz a legnehezebb, ezért személyesen kell elmenni a potenciális ügyfelekhez, aztán - jó tapasztalat szerint - hamar híre megy majd a szolgáltatásnak. Norvégia számára az a fontos, hogy megfelelő értékhez jusson a befektetett pénzéért. Önök pedig azt tudják, hogy mi a jó, mi a megfelelő, mi a vonzó az Önök számára. A beszélgetések, a konzultációk bírnak valódi fontossággal és mindig a megoldásokra, a megélt sikerekre kell összpontosítani. Aki a problémákat teszi előtérbe, csak azokkal foglalkozik, ebben a projektben sem lehet eredményes - mondta zárszavában a norvég szakember.

A délelőtti programban érintett kérdésekről szóló konzultációt Sásik László nyá. ezredes vezette, majd Szekeres István összegezte a kétnapos tanácskozás tapasztalatait. Egyebek mellett - elhangzott, hogy mennyire fontosak a megtartást szolgáló kurzusok, a folyamatosan zajló nyelvtanfolyamok, illetve a speciális szakképzések. Szekeres István zárszavában miután megköszönte a norvég szakértők munkáját, kiemelte: a projekt egy állomásán már túl vagyunk, de hamarosan - a támogató fogadókészség elérése érdekében - már egy magasabb sebesség-fokozatba kell kapcsolni, hiszen a norvég projekt leadási határideje: június 5. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.