2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés előtt

Hosz  |  2008. 04. 20., 17:29

A legutóbbi Hosz elnökségi ülés fő feladata szakszervezetünk tavaszi választmányi ülésének előkészítése volt. Az április 21-i - dr. Heiling Ottó alelnök által vezetett - döntéshozó fórumon a szakszervezet által kiírt pályázatokról, az üdültetési szabályzat módosításáról, valamint a mobiltelefon-szolgáltatásra beérkezett ajánlatról is döntöttek...

Miután dr. Heiling Ottó alelnök köszöntötte a megjelent elnökségi tagokat és a meghívott vendégeket, a Gödön megrendezett képviseleti ülések tapasztalatairól egyeztettek, majd a Nyugálományú Tagozat előterjesztését ismertették. Ezt követően az elnökség döntött arról, hogy az SzMSz, illetve az egyéb, gazdálkodásról szóló szabályzatok és a kapcsolódó indítványok alkalmasak arra, hogy az április 29-i választmányi ülés elé kerüljönenek.     

A Hosz által kiírt pályázatokról szóló napirend során dr. Heiling Ottó elmondta, hogy 2009-től szükséges lenne bizottságot létrehozni az elbírálás végrehajtására. A Hosz főtitkára, dr. Ujfaludi Zoltán miután ismertette a beérkezett pályázatokról kialakult tapasztalatokat, elmondta, a győztes pályázók neveit és a javasolt pályázati összegeket is kihirdette. Az elnökség - ezt követően - konszenzussal döntött a győztes pályázatokról. Ezt követően a választmányi tisztségviselők személyéről döntött az elnökség.

A mobiltelefon ajánlatokról szóló döntés során elhangzott, hogy a Vodafone szerződéseket - 2009. március 1. után - kifutó rendszerben kell a továbbiakban üzemeltetni, illetve mihamarabb át kell térni a Honvédelmi Minisztériumnál, illetve a Magyar Honvédségnél jelenleg is alkalmazott csomagokra.

Az egyebekben dr. Heiling Ottó elmondta: pénzhelyettesítő eszközként mindhárom Hosz-üdülő elfogad már üdülési csekket is. A Hosz elnöksége ennek megfelelően módosította a szakszervezet üdültetési szabályzatát.

Ezt követően a katonanői szekció április 30-ra tervezett rendezvényének programjáról, valamint a dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral történő tárgyalás előkészületeiről egyeztettek, majd Gáspár Tamásné elnökségi tag - a katonák illetményének, reálértékének vizsgálatát kezdeményező szociológiai kutatással kapcsolatos - előterjesztéséről tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.