2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés előtt

Hosz  |  2008. 04. 20., 17:29

A legutóbbi Hosz elnökségi ülés fő feladata szakszervezetünk tavaszi választmányi ülésének előkészítése volt. Az április 21-i - dr. Heiling Ottó alelnök által vezetett - döntéshozó fórumon a szakszervezet által kiírt pályázatokról, az üdültetési szabályzat módosításáról, valamint a mobiltelefon-szolgáltatásra beérkezett ajánlatról is döntöttek...

Miután dr. Heiling Ottó alelnök köszöntötte a megjelent elnökségi tagokat és a meghívott vendégeket, a Gödön megrendezett képviseleti ülések tapasztalatairól egyeztettek, majd a Nyugálományú Tagozat előterjesztését ismertették. Ezt követően az elnökség döntött arról, hogy az SzMSz, illetve az egyéb, gazdálkodásról szóló szabályzatok és a kapcsolódó indítványok alkalmasak arra, hogy az április 29-i választmányi ülés elé kerüljönenek.     

A Hosz által kiírt pályázatokról szóló napirend során dr. Heiling Ottó elmondta, hogy 2009-től szükséges lenne bizottságot létrehozni az elbírálás végrehajtására. A Hosz főtitkára, dr. Ujfaludi Zoltán miután ismertette a beérkezett pályázatokról kialakult tapasztalatokat, elmondta, a győztes pályázók neveit és a javasolt pályázati összegeket is kihirdette. Az elnökség - ezt követően - konszenzussal döntött a győztes pályázatokról. Ezt követően a választmányi tisztségviselők személyéről döntött az elnökség.

A mobiltelefon ajánlatokról szóló döntés során elhangzott, hogy a Vodafone szerződéseket - 2009. március 1. után - kifutó rendszerben kell a továbbiakban üzemeltetni, illetve mihamarabb át kell térni a Honvédelmi Minisztériumnál, illetve a Magyar Honvédségnél jelenleg is alkalmazott csomagokra.

Az egyebekben dr. Heiling Ottó elmondta: pénzhelyettesítő eszközként mindhárom Hosz-üdülő elfogad már üdülési csekket is. A Hosz elnöksége ennek megfelelően módosította a szakszervezet üdültetési szabályzatát.

Ezt követően a katonanői szekció április 30-ra tervezett rendezvényének programjáról, valamint a dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral történő tárgyalás előkészületeiről egyeztettek, majd Gáspár Tamásné elnökségi tag - a katonák illetményének, reálértékének vizsgálatát kezdeményező szociológiai kutatással kapcsolatos - előterjesztéséről tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.