2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés előtt

Hosz  |  2008. 04. 20., 17:29

A legutóbbi Hosz elnökségi ülés fő feladata szakszervezetünk tavaszi választmányi ülésének előkészítése volt. Az április 21-i - dr. Heiling Ottó alelnök által vezetett - döntéshozó fórumon a szakszervezet által kiírt pályázatokról, az üdültetési szabályzat módosításáról, valamint a mobiltelefon-szolgáltatásra beérkezett ajánlatról is döntöttek...

Miután dr. Heiling Ottó alelnök köszöntötte a megjelent elnökségi tagokat és a meghívott vendégeket, a Gödön megrendezett képviseleti ülések tapasztalatairól egyeztettek, majd a Nyugálományú Tagozat előterjesztését ismertették. Ezt követően az elnökség döntött arról, hogy az SzMSz, illetve az egyéb, gazdálkodásról szóló szabályzatok és a kapcsolódó indítványok alkalmasak arra, hogy az április 29-i választmányi ülés elé kerüljönenek.     

A Hosz által kiírt pályázatokról szóló napirend során dr. Heiling Ottó elmondta, hogy 2009-től szükséges lenne bizottságot létrehozni az elbírálás végrehajtására. A Hosz főtitkára, dr. Ujfaludi Zoltán miután ismertette a beérkezett pályázatokról kialakult tapasztalatokat, elmondta, a győztes pályázók neveit és a javasolt pályázati összegeket is kihirdette. Az elnökség - ezt követően - konszenzussal döntött a győztes pályázatokról. Ezt követően a választmányi tisztségviselők személyéről döntött az elnökség.

A mobiltelefon ajánlatokról szóló döntés során elhangzott, hogy a Vodafone szerződéseket - 2009. március 1. után - kifutó rendszerben kell a továbbiakban üzemeltetni, illetve mihamarabb át kell térni a Honvédelmi Minisztériumnál, illetve a Magyar Honvédségnél jelenleg is alkalmazott csomagokra.

Az egyebekben dr. Heiling Ottó elmondta: pénzhelyettesítő eszközként mindhárom Hosz-üdülő elfogad már üdülési csekket is. A Hosz elnöksége ennek megfelelően módosította a szakszervezet üdültetési szabályzatát.

Ezt követően a katonanői szekció április 30-ra tervezett rendezvényének programjáról, valamint a dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral történő tárgyalás előkészületeiről egyeztettek, majd Gáspár Tamásné elnökségi tag - a katonák illetményének, reálértékének vizsgálatát kezdeményező szociológiai kutatással kapcsolatos - előterjesztéséről tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.