2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kispályás Pünkösd Kupa: A szerencséért is meg kell dolgozni

Hosz  |  2008. 05. 13., 13:59

A Hosz kispályás labdarúgó csapata is meghívást kapott az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred, Juta székhelyű csoportja által szervezett VIII. Pünkösd Kupára. Ha pedig meghívtak, részt is vettünk, sőt a szerencse is mellénk állt és kupagyőztesek lettünk...

A felkérésnek eleget téve már kora reggel útnak indultunk, azonban utunk nem volt akadálymentes, ezért sokat késtünk. A rendezők a kedvünkért átszervezték a mérkőzéseink időpontját. Köszönjük nekik. A késés csökkentése miatt már a transzporterben öltöztünk át, és megérkezésünket követően csupán 2 perc állt rendelkezésre a bemelegítésre. Ez a tény és az, hogy nem a megszokott csapattal lépünk pályára meg is látszott az első mérkőzésen. Az MH 64. Sz.J. Boconádi Logisztikai Ezred csapatától kikaptunk 4-3-ra. Mentségünkre legyen mondva a 4-ből 3 gól olyan találat volt, amilyet 10 év alatt sem kapunk összesen. Nem baj, nem adtuk fel!

A következő mérkőzésen a Kaposvári Tüzoltókkal játszottunk. Az elején itt sem állt mellettünk a szerencse, mert egy - a korábbi mérkőzéshez hasonló - gólt kaptunk. Aztán mentünk előre és nyomtunk, ennek eredményeként az utolsó percben szereztünk egy olyan gólt, amelyhez hasonlókat eddig mi kaptunk. Hát igen, még a fociban is forgandó a szerencse. A végeredmény 1-1. Az utolsó csoportmeccsen, hiszen tovább akartunk jutni, legalább 3 góllal kellett győznünk. Sikerült: 4-0 lett a vége. Mivel a „Boci” (MH 64. Boconádi) is - nekünk kedvezően - győzött a tüzoltók ellen, miénk lett a csoportmásodik hely és ezzel a továbbjutás. Ekkor már a harmadik meccset játszottuk egymás után.

Az elődöntőben aztán simán vertük a Kaposvári Ügyészeket, az Igazság SE-t, és már a döntőben voltunk. Éreztem a srácokon, ekkorra értünk össze, ekkorra találta meg mindenki a helyét. Ne feledjük, nem a megszokott csapattal érkeztünk. A döntőt talán még simábban „hoztuk”, a Kaposvári Rendőröket vertük 2-1-re.

A torna negyedik helyezett csapata az Igazság SE lett, harmadik helyezést ért el a „Boci”. „A legsportszerübb” kitüntető címet a Tüzoltóság csapata nyerte el. A torna legjobb kapusa: Kovács Tamás (Igazság SE), gólkirálya: Nogely Péter (Rendőrség), legjobb játékosa: Právics Krisztián (Hosz) lett. A győzelem ízét érezve hazafelé már nyoma sem volt a reggeli bosszúságnak, csak határtalan jókedvet és Fortuna kegyeinek furcsa játékát éreztük a nap történéseit felelevenítve.

A torna sikeres lebonyolításáért külön köszönetet szeretnénk mondani Lóki Ferenc parancsnoknak és Kolonics Tamásnak.

A bajnokcsapat, álló sor (képünkön fent, balról jobbra): Vati András, Revák Sándor, Právics Krisztián, Szaulik György, Szántó Tamás. Guggoló sor: Beregszászi Péter, Barna Gábor, Mészáros Géza, Sándor Roland

 Fotó: Szaulik György

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.