2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kispályás Pünkösd Kupa: A szerencséért is meg kell dolgozni

Hosz  |  2008. 05. 13., 13:59

A Hosz kispályás labdarúgó csapata is meghívást kapott az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred, Juta székhelyű csoportja által szervezett VIII. Pünkösd Kupára. Ha pedig meghívtak, részt is vettünk, sőt a szerencse is mellénk állt és kupagyőztesek lettünk...

A felkérésnek eleget téve már kora reggel útnak indultunk, azonban utunk nem volt akadálymentes, ezért sokat késtünk. A rendezők a kedvünkért átszervezték a mérkőzéseink időpontját. Köszönjük nekik. A késés csökkentése miatt már a transzporterben öltöztünk át, és megérkezésünket követően csupán 2 perc állt rendelkezésre a bemelegítésre. Ez a tény és az, hogy nem a megszokott csapattal lépünk pályára meg is látszott az első mérkőzésen. Az MH 64. Sz.J. Boconádi Logisztikai Ezred csapatától kikaptunk 4-3-ra. Mentségünkre legyen mondva a 4-ből 3 gól olyan találat volt, amilyet 10 év alatt sem kapunk összesen. Nem baj, nem adtuk fel!

A következő mérkőzésen a Kaposvári Tüzoltókkal játszottunk. Az elején itt sem állt mellettünk a szerencse, mert egy - a korábbi mérkőzéshez hasonló - gólt kaptunk. Aztán mentünk előre és nyomtunk, ennek eredményeként az utolsó percben szereztünk egy olyan gólt, amelyhez hasonlókat eddig mi kaptunk. Hát igen, még a fociban is forgandó a szerencse. A végeredmény 1-1. Az utolsó csoportmeccsen, hiszen tovább akartunk jutni, legalább 3 góllal kellett győznünk. Sikerült: 4-0 lett a vége. Mivel a „Boci” (MH 64. Boconádi) is - nekünk kedvezően - győzött a tüzoltók ellen, miénk lett a csoportmásodik hely és ezzel a továbbjutás. Ekkor már a harmadik meccset játszottuk egymás után.

Az elődöntőben aztán simán vertük a Kaposvári Ügyészeket, az Igazság SE-t, és már a döntőben voltunk. Éreztem a srácokon, ekkorra értünk össze, ekkorra találta meg mindenki a helyét. Ne feledjük, nem a megszokott csapattal érkeztünk. A döntőt talán még simábban „hoztuk”, a Kaposvári Rendőröket vertük 2-1-re.

A torna negyedik helyezett csapata az Igazság SE lett, harmadik helyezést ért el a „Boci”. „A legsportszerübb” kitüntető címet a Tüzoltóság csapata nyerte el. A torna legjobb kapusa: Kovács Tamás (Igazság SE), gólkirálya: Nogely Péter (Rendőrség), legjobb játékosa: Právics Krisztián (Hosz) lett. A győzelem ízét érezve hazafelé már nyoma sem volt a reggeli bosszúságnak, csak határtalan jókedvet és Fortuna kegyeinek furcsa játékát éreztük a nap történéseit felelevenítve.

A torna sikeres lebonyolításáért külön köszönetet szeretnénk mondani Lóki Ferenc parancsnoknak és Kolonics Tamásnak.

A bajnokcsapat, álló sor (képünkön fent, balról jobbra): Vati András, Revák Sándor, Právics Krisztián, Szaulik György, Szántó Tamás. Guggoló sor: Beregszászi Péter, Barna Gábor, Mészáros Géza, Sándor Roland

 Fotó: Szaulik György

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.