2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Devizanem-különbözet: Konkrét döntéseket sürget a Hosz

Hosz  |  2008. 05. 15., 16:31

Május 15-én újabb szakértői egyeztetést rendeztek a HM KPÜ tanácstermében a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítő és külföldi tanulmányokat folytató személyi állománya devizaellátmányáról és egyes ellátmányon kívüli pénzbeli járandóságairól szóló 26/2007. (VI. 20.) HM rendelet tervezett módosítása kapcsán. A megbeszélésen a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök és dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető képviselte...

Szervezetünk hosszabb ideje tartó, folyamatos kezdeményezésének hatására - az árfolyamveszteség minimalizálása érdekében - megszületett javaslattal, alapelemeit, valamint a kitüzött célt tekintve véleményünk szerint egyet érthetünk, azonban nem titkolhatjuk el azon véleményünket sem, hogy a devizaellátmány összegének várható emelkedése nem éri el az általunk és legfőképpen a szolgálatot teljesítő állomány által elvárt mértéket.

A tervezet szerint a jövőben a devizaellátmány összege a mindenkori köztisztviselői illetményalap és a beosztási kategóriánként meghatározott szorzószám alapján kerülne meghatározásra. Az ily módon forintban meghatározott ellátmány összege kifizetésre alapesetben USD-ban kerülne, azonban a rendelet lehetőséget biztosítana – missziónként – kérelem alapján, eltérő devizanemben történő folyósításra is.

A missziók besorolására vonatkozóan javasoltuk, hogy egyértelmüen kerüljön meghatározásra azon szempontrendszer, amely a kategóriába történő besorolás alapját képezi, valamint fentiek figyelembe vételével javaslatot tettünk a szorzószámok emelésére is. A vitatott kérdések, valamint javaslataink egyeztetése érdekében további megbeszéléseket kezdeményeztünk, és konkrét vezetői döntéseket kértünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.