2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Devizanem-különbözet: Konkrét döntéseket sürget a Hosz

Hosz  |  2008. 05. 15., 16:31

Május 15-én újabb szakértői egyeztetést rendeztek a HM KPÜ tanácstermében a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítő és külföldi tanulmányokat folytató személyi állománya devizaellátmányáról és egyes ellátmányon kívüli pénzbeli járandóságairól szóló 26/2007. (VI. 20.) HM rendelet tervezett módosítása kapcsán. A megbeszélésen a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök és dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető képviselte...

Szervezetünk hosszabb ideje tartó, folyamatos kezdeményezésének hatására - az árfolyamveszteség minimalizálása érdekében - megszületett javaslattal, alapelemeit, valamint a kitüzött célt tekintve véleményünk szerint egyet érthetünk, azonban nem titkolhatjuk el azon véleményünket sem, hogy a devizaellátmány összegének várható emelkedése nem éri el az általunk és legfőképpen a szolgálatot teljesítő állomány által elvárt mértéket.

A tervezet szerint a jövőben a devizaellátmány összege a mindenkori köztisztviselői illetményalap és a beosztási kategóriánként meghatározott szorzószám alapján kerülne meghatározásra. Az ily módon forintban meghatározott ellátmány összege kifizetésre alapesetben USD-ban kerülne, azonban a rendelet lehetőséget biztosítana – missziónként – kérelem alapján, eltérő devizanemben történő folyósításra is.

A missziók besorolására vonatkozóan javasoltuk, hogy egyértelmüen kerüljön meghatározásra azon szempontrendszer, amely a kategóriába történő besorolás alapját képezi, valamint fentiek figyelembe vételével javaslatot tettünk a szorzószámok emelésére is. A vitatott kérdések, valamint javaslataink egyeztetése érdekében további megbeszéléseket kezdeményeztünk, és konkrét vezetői döntéseket kértünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.