2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Devizanem-különbözet: Konkrét döntéseket sürget a Hosz

Hosz  |  2008. 05. 15., 16:31

Május 15-én újabb szakértői egyeztetést rendeztek a HM KPÜ tanácstermében a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítő és külföldi tanulmányokat folytató személyi állománya devizaellátmányáról és egyes ellátmányon kívüli pénzbeli járandóságairól szóló 26/2007. (VI. 20.) HM rendelet tervezett módosítása kapcsán. A megbeszélésen a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök és dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető képviselte...

Szervezetünk hosszabb ideje tartó, folyamatos kezdeményezésének hatására - az árfolyamveszteség minimalizálása érdekében - megszületett javaslattal, alapelemeit, valamint a kitüzött célt tekintve véleményünk szerint egyet érthetünk, azonban nem titkolhatjuk el azon véleményünket sem, hogy a devizaellátmány összegének várható emelkedése nem éri el az általunk és legfőképpen a szolgálatot teljesítő állomány által elvárt mértéket.

A tervezet szerint a jövőben a devizaellátmány összege a mindenkori köztisztviselői illetményalap és a beosztási kategóriánként meghatározott szorzószám alapján kerülne meghatározásra. Az ily módon forintban meghatározott ellátmány összege kifizetésre alapesetben USD-ban kerülne, azonban a rendelet lehetőséget biztosítana – missziónként – kérelem alapján, eltérő devizanemben történő folyósításra is.

A missziók besorolására vonatkozóan javasoltuk, hogy egyértelmüen kerüljön meghatározásra azon szempontrendszer, amely a kategóriába történő besorolás alapját képezi, valamint fentiek figyelembe vételével javaslatot tettünk a szorzószámok emelésére is. A vitatott kérdések, valamint javaslataink egyeztetése érdekében további megbeszéléseket kezdeményeztünk, és konkrét vezetői döntéseket kértünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.