2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Magyar Honvédelem Napja: Társadalmi szervezetek elismerése

Hosz  |  2008. 05. 19., 07:47

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából május 16-án a társadalmi szervezetek elismerési ünnepségét rendezték a Stefánia-palotában. ünnepi beszédében dr. Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára visszatekintett a Magyar Honvédség elmúlt 160 esztendejére és méltatta a honvédelem érdekében kiemelkedő munkát végző szervezetek és egyének tevékenységének társadalmi jelentőségét. Az ünnepségen Sörös Istvánt, a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnökét nyugállományú ezredessé léptették elő.  

A kulturális müsorral színesített eseményre az ország minden tájáról több száz meghívott érkezett a társadalmi szervezetek képviseletében. Közülük az elmúlt években legkiemelkedőbb munkát végzettek miniszteri, államtitkári valamint vezérkari főnöki elismeréseket vehettek át. Előbbieket Vadai Ágnes államtitkár, utóbbiakat dr. Katona Károly mérnök dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium személyzeti főosztályvezetője adta át. Az ünnepi eseményt fogadás zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.