2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdemes együttműködni és összefogni – Találkozó a LIGA regionális szervezeteivel

Hosz  |  2008. 05. 27., 16:49

Mezőhegyesen találkozott a LIGA elnöke a konföderáció dél-alföldi regionális szervezeteinek képviselőivel. A május 27-i eseményen Gaskó István kijelentette: a taglétszám jelentős bővülése mellett az elmúlt időszak érdekvédelmi sikerei is a LIGA törekvéseit igazolják. A DÉMÁSZ, a PDSZ, a PVDÉSZ, a Vdszsz, az FBVSZOSZ, az RVE, és a szentesi Hungerit szakszervezet képviselői mellett a Honvédszakszervezet tisztségviselői - Bátor Ferenc elnökségi tag és Jakubik András területi ügyvivő - is részt vettek a párbeszédben…

A LIGA dél-alföldi régiójának irodavezetője, Dancsóné dr. Soós Ilona miután röviden ismertette a LIGA regionális törekvéseit, elmondta: a találkozó célja nem lehet más, mint az, hogy a régióban dolgozó szakszervezeti tagok, tisztségviselők ismerjék meg egymást, hiszen együttmüködve lehet csak konkrét célokat elérni és a konföderáció hatékony érdekvédelmi, érdekképviseleti tevékenységét megvalósítani.

Ezt követően Gaskó István, a LIGA elnöke tartott aktuális tájékoztatót.

A konföderáció vezetője – egyebek mellett – elmondta: május 26-án történelmi tettet hajtottak végre a LIGA mellett a civil szakszervezetek, hiszen az Országgyülés visszavonta a korábban elfogadott, az egészségbiztosítási pénztárakról, illetve az egészségügy privatizációjáról szóló törvényt. Emellett a vasúti mellékvonalak megtartása, és a vizitdíjak kompenzációja is a LIGA tagszervezeteinek sikeres érdekvédelmi munkáját dicséri. Érdemes együttmüködni, összefogni, mindenkor a racionális feladatokra kell koncentrálni. Nagy reményeim vannak a regionális szervezeteink együttmüködését illetően, ezért arra kérlek Benneteket, hogy támogassátok a regionális irodavezető ez irányú törekvéseit - mondta a LIGA elnöke.

Gaskó István azt is hozzátette, hogy a LIGA őszi akciósorozata következtében nőtt a szakszervezetekbe vetett bizalmi index, a korábbi utolsó előtti pozíciót a már-már előkelőnek nevezhető 7. helyre cserélték fel a szakszervezetek, nőtt tehát a bizalom.

A tájékoztató utáni fórum során – egyebek mellett – a fegyveres és rendvédelmi szektor problémáiról, az aktuális jogi gondokról, így a munkaidő ügyről, a szakközépiskolai évek szolgálati időbe történő beszámításáról, az illetményügyekről, az összefogásról is szó esett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.