2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdemes együttműködni és összefogni – Találkozó a LIGA regionális szervezeteivel

Hosz  |  2008. 05. 27., 16:49

Mezőhegyesen találkozott a LIGA elnöke a konföderáció dél-alföldi regionális szervezeteinek képviselőivel. A május 27-i eseményen Gaskó István kijelentette: a taglétszám jelentős bővülése mellett az elmúlt időszak érdekvédelmi sikerei is a LIGA törekvéseit igazolják. A DÉMÁSZ, a PDSZ, a PVDÉSZ, a Vdszsz, az FBVSZOSZ, az RVE, és a szentesi Hungerit szakszervezet képviselői mellett a Honvédszakszervezet tisztségviselői - Bátor Ferenc elnökségi tag és Jakubik András területi ügyvivő - is részt vettek a párbeszédben…

A LIGA dél-alföldi régiójának irodavezetője, Dancsóné dr. Soós Ilona miután röviden ismertette a LIGA regionális törekvéseit, elmondta: a találkozó célja nem lehet más, mint az, hogy a régióban dolgozó szakszervezeti tagok, tisztségviselők ismerjék meg egymást, hiszen együttmüködve lehet csak konkrét célokat elérni és a konföderáció hatékony érdekvédelmi, érdekképviseleti tevékenységét megvalósítani.

Ezt követően Gaskó István, a LIGA elnöke tartott aktuális tájékoztatót.

A konföderáció vezetője – egyebek mellett – elmondta: május 26-án történelmi tettet hajtottak végre a LIGA mellett a civil szakszervezetek, hiszen az Országgyülés visszavonta a korábban elfogadott, az egészségbiztosítási pénztárakról, illetve az egészségügy privatizációjáról szóló törvényt. Emellett a vasúti mellékvonalak megtartása, és a vizitdíjak kompenzációja is a LIGA tagszervezeteinek sikeres érdekvédelmi munkáját dicséri. Érdemes együttmüködni, összefogni, mindenkor a racionális feladatokra kell koncentrálni. Nagy reményeim vannak a regionális szervezeteink együttmüködését illetően, ezért arra kérlek Benneteket, hogy támogassátok a regionális irodavezető ez irányú törekvéseit - mondta a LIGA elnöke.

Gaskó István azt is hozzátette, hogy a LIGA őszi akciósorozata következtében nőtt a szakszervezetekbe vetett bizalmi index, a korábbi utolsó előtti pozíciót a már-már előkelőnek nevezhető 7. helyre cserélték fel a szakszervezetek, nőtt tehát a bizalom.

A tájékoztató utáni fórum során – egyebek mellett – a fegyveres és rendvédelmi szektor problémáiról, az aktuális jogi gondokról, így a munkaidő ügyről, a szakközépiskolai évek szolgálati időbe történő beszámításáról, az illetményügyekről, az összefogásról is szó esett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.