2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Díjátadás az egyetemen

Hosz  |  2008. 06. 04., 19:12

Június 4-én, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem dísztermében került sor az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia elkészült pályamunkáinak díjazására. Az elnökségben jelen volt dr. Lakatos László mérnök vezérőrnagy, a HM Tervezési és Koordinációs főosztályvezetője, Mikita János mérnök altábornagy, az MH vezérkari főnök helyettese, Halmai Ottó mérnök dandártábornok a HM Informatikai és Információvédelmi főosztályvezetője, valamint Kalmár Ferenc dandártábornok is. Az ünnepi eseményen dr.Heiling Ottó alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő képviselte a Honvédszakszervezetet... 

A rendezvényen jelenlevőket dr. habil. Kiss Zoltán László alezredes, tanszékvezető egyetemi docens, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke köszöntötte, majd átadta a szót dr. Ujj András ezredesnek, a ZMNE tudományos rektorhelyettesének.

-  A tudományos diákköri munka nem csak arról szól, hogy elkészül egy pályamunka, hanem arról, hogy annak készítője jogot nyer a szólásra, a tudás szolgálatáról, a tudományok tiszteletéről. A Magyar Honvédség és a védelmi szféra nagyra becsüli a hallgatók tudományos munkásságát, hiszen a kutatások mind ezeket a területeket fedik le - mondta a rektorhelyettes.

A rendezvénysorozaton 59 pályamunkát mutattak be a résztvevők, közöttük nem csak a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, hanem külföldi és más felsőoktatási intézmények hallgatói is eredménnyel szerepeltek. A távollevő rektor nevében mondott köszönetet valamennyi konzulensnek, az egyetem vezetőinek, a külső támogatóknak, a Magyar Honvédségnek és a Honvédelmi Minisztériumnak, akik ezt a munkát segítették.

A pályamunkák a következő tudományágakban és számban készültek el: I. Nemzeti biztonság megteremtésének elméleti és gyakorlati kérdései:5

II. Védelmi szervezetek és a XXI. század kihívásai:6 III. Védelemigazgatás, rendvédelem:5

IV. Katasztrófavédelme, környezetvédelem:5

V. Katasztrófavédelem, tüzvédelem:6

VI. Büntetésvégrehajtás:4

VII. Logisztika, vezetés-támogatás: 5

VIII. Alkalmazott társadalomtudományok:10

IX. Rendészet, határrendészet:5

X. Technical Military Sciences: 5

         A zsüri 26 hallgató munkáját díjazta, ez 10 első helyezést, 11 második és 5 harmadik helyezést jelentett. A felsoroltakból látszik, hogy komoly tudományos munka előzte meg a rendezvényt, annál is inkább, mert a zsüri javaslata alapján a XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára 39 pályamunka bemutatását javasolta.

         A fiatal „tudós palánták” munkáit számtalan különdíjjal jutalmazta a HM, MH, ÖHP, IRM, mellett a Honvédszakszervezet is. A Hosz különdíjat dr. Heiling Ottó alelnök adta át Vajkai Edina Ildikó hallgatónak.                                                                                                                                                                                              

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.