2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Díjátadás az egyetemen

Hosz  |  2008. 06. 04., 19:12

Június 4-én, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem dísztermében került sor az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia elkészült pályamunkáinak díjazására. Az elnökségben jelen volt dr. Lakatos László mérnök vezérőrnagy, a HM Tervezési és Koordinációs főosztályvezetője, Mikita János mérnök altábornagy, az MH vezérkari főnök helyettese, Halmai Ottó mérnök dandártábornok a HM Informatikai és Információvédelmi főosztályvezetője, valamint Kalmár Ferenc dandártábornok is. Az ünnepi eseményen dr.Heiling Ottó alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő képviselte a Honvédszakszervezetet... 

A rendezvényen jelenlevőket dr. habil. Kiss Zoltán László alezredes, tanszékvezető egyetemi docens, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke köszöntötte, majd átadta a szót dr. Ujj András ezredesnek, a ZMNE tudományos rektorhelyettesének.

-  A tudományos diákköri munka nem csak arról szól, hogy elkészül egy pályamunka, hanem arról, hogy annak készítője jogot nyer a szólásra, a tudás szolgálatáról, a tudományok tiszteletéről. A Magyar Honvédség és a védelmi szféra nagyra becsüli a hallgatók tudományos munkásságát, hiszen a kutatások mind ezeket a területeket fedik le - mondta a rektorhelyettes.

A rendezvénysorozaton 59 pályamunkát mutattak be a résztvevők, közöttük nem csak a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, hanem külföldi és más felsőoktatási intézmények hallgatói is eredménnyel szerepeltek. A távollevő rektor nevében mondott köszönetet valamennyi konzulensnek, az egyetem vezetőinek, a külső támogatóknak, a Magyar Honvédségnek és a Honvédelmi Minisztériumnak, akik ezt a munkát segítették.

A pályamunkák a következő tudományágakban és számban készültek el: I. Nemzeti biztonság megteremtésének elméleti és gyakorlati kérdései:5

II. Védelmi szervezetek és a XXI. század kihívásai:6 III. Védelemigazgatás, rendvédelem:5

IV. Katasztrófavédelme, környezetvédelem:5

V. Katasztrófavédelem, tüzvédelem:6

VI. Büntetésvégrehajtás:4

VII. Logisztika, vezetés-támogatás: 5

VIII. Alkalmazott társadalomtudományok:10

IX. Rendészet, határrendészet:5

X. Technical Military Sciences: 5

         A zsüri 26 hallgató munkáját díjazta, ez 10 első helyezést, 11 második és 5 harmadik helyezést jelentett. A felsoroltakból látszik, hogy komoly tudományos munka előzte meg a rendezvényt, annál is inkább, mert a zsüri javaslata alapján a XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára 39 pályamunka bemutatását javasolta.

         A fiatal „tudós palánták” munkáit számtalan különdíjjal jutalmazta a HM, MH, ÖHP, IRM, mellett a Honvédszakszervezet is. A Hosz különdíjat dr. Heiling Ottó alelnök adta át Vajkai Edina Ildikó hallgatónak.                                                                                                                                                                                              

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.