2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Díjátadás az egyetemen

Hosz  |  2008. 06. 04., 19:12

Június 4-én, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem dísztermében került sor az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia elkészült pályamunkáinak díjazására. Az elnökségben jelen volt dr. Lakatos László mérnök vezérőrnagy, a HM Tervezési és Koordinációs főosztályvezetője, Mikita János mérnök altábornagy, az MH vezérkari főnök helyettese, Halmai Ottó mérnök dandártábornok a HM Informatikai és Információvédelmi főosztályvezetője, valamint Kalmár Ferenc dandártábornok is. Az ünnepi eseményen dr.Heiling Ottó alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő képviselte a Honvédszakszervezetet... 

A rendezvényen jelenlevőket dr. habil. Kiss Zoltán László alezredes, tanszékvezető egyetemi docens, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke köszöntötte, majd átadta a szót dr. Ujj András ezredesnek, a ZMNE tudományos rektorhelyettesének.

-  A tudományos diákköri munka nem csak arról szól, hogy elkészül egy pályamunka, hanem arról, hogy annak készítője jogot nyer a szólásra, a tudás szolgálatáról, a tudományok tiszteletéről. A Magyar Honvédség és a védelmi szféra nagyra becsüli a hallgatók tudományos munkásságát, hiszen a kutatások mind ezeket a területeket fedik le - mondta a rektorhelyettes.

A rendezvénysorozaton 59 pályamunkát mutattak be a résztvevők, közöttük nem csak a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, hanem külföldi és más felsőoktatási intézmények hallgatói is eredménnyel szerepeltek. A távollevő rektor nevében mondott köszönetet valamennyi konzulensnek, az egyetem vezetőinek, a külső támogatóknak, a Magyar Honvédségnek és a Honvédelmi Minisztériumnak, akik ezt a munkát segítették.

A pályamunkák a következő tudományágakban és számban készültek el: I. Nemzeti biztonság megteremtésének elméleti és gyakorlati kérdései:5

II. Védelmi szervezetek és a XXI. század kihívásai:6 III. Védelemigazgatás, rendvédelem:5

IV. Katasztrófavédelme, környezetvédelem:5

V. Katasztrófavédelem, tüzvédelem:6

VI. Büntetésvégrehajtás:4

VII. Logisztika, vezetés-támogatás: 5

VIII. Alkalmazott társadalomtudományok:10

IX. Rendészet, határrendészet:5

X. Technical Military Sciences: 5

         A zsüri 26 hallgató munkáját díjazta, ez 10 első helyezést, 11 második és 5 harmadik helyezést jelentett. A felsoroltakból látszik, hogy komoly tudományos munka előzte meg a rendezvényt, annál is inkább, mert a zsüri javaslata alapján a XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára 39 pályamunka bemutatását javasolta.

         A fiatal „tudós palánták” munkáit számtalan különdíjjal jutalmazta a HM, MH, ÖHP, IRM, mellett a Honvédszakszervezet is. A Hosz különdíjat dr. Heiling Ottó alelnök adta át Vajkai Edina Ildikó hallgatónak.                                                                                                                                                                                              

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.