2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Monostori erődben találkoztak a katonacsaládok

Hosz  |  2008. 06. 09., 07:41

A Katonacsaládok VI. Országos Találkozóját június 7-én tartották Komáromban, a monostori erődben. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetőség adódott a katonacsaládokkal történő beszélgetésre, a Hosz eredményeinek, törekvéseinek ismertetésére…

Szemerkélő esőben, tökéletesen előkészített környezetben kezdődött meg a találkozó, melyet második alkalommal rendeztek az erődben. Tíz órakor Havril András vezérezredes megnyitójában minden meghívottat - a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség teljes személyi állományát és családtagjaikat köszöntötte - majd megnyugtatta a résztvevőket, hogy az időjárás déltől kedvezően fog változni. 17 óráig a parancs szerint alakultak az események, de akkor az országos időjárási előrejelzéseknek megfelelően, zivatar zavarta meg a nagyszerü rendezvényt.

Ez a nap a családok aktív pihenésének jegyében zajlott, a technikai bemutatókon és a felállított sátrakban a katonai élet különböző részleteivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A Honvédszakszervezet sátrában Takács István budapesti területi ügyvivő, Horváth Józsefné a MH 25. Klapka György Lövészdandár Hosz alapszervezeti vezető, Kun Ferenc és Czövek János képviseleti titkárok fogadták a vendégeket. Dr. Vadai Ágnes államtitkár, valamint több Hosz tisztségviselő is megtisztelte látogatásával a Hosz felállított sátrát. A találkozóra érkezők megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel. A beszélgetés eredményeként a Hosz tagsága is növekedett. A szakszervezet tagjai kérdéseikre hasznos tanácsokat kaptak, sokan érdeklődtek a szakközépiskolai évek beszámításáról és az alapdeviza-ellátmány 2004-2007 közötti időszakban történő folyósítással kapcsolatban. A szakszervezet szolgáltatásai közül többen érdeklődtek a szakszervezet üdülőiben történő pihenés lehetősége iránt. A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át.

A színes családi programok mind a kicsiket, mind a nagyokat megmozgatták, sokan érdeklődtek a harci helikoptert a lövész harcjármüvek és a többi haditechnikai eszköz iránt. A családok útba ejtették a hadihajókat, ahol hajókiránduláson, a „Huszár tábort” ott lovagolhattak, „Mátyás király katonai táborában” pedig megismerkedhettek a korhü fegyverekkel, valamint kazamata és erődtúrákon vagy Airsoft versenyen vehettek részt.

Az erőd falai által védett 10 hektáros területet sorra foglalták el a különféle bemutatók, katonazenészek, tüzszerész-kutyák, 10-es Fehérvári huszárok, és katonai közelharc szerepelt a kínálatban.

A sátrakból felállított hatalmas étkezdében prezentálták a nagyon finomra sikerült babgulyást és réteseket - melyből több ezer adag fogyott -, de a délután is bővelkedett programokban, így a katonacsaládoknak kevés idejük jutott az ebéd utáni pihenésre.

A résztvevők főzésben, horgászatban és a bortermesztés tudományában is összemérhették tudásukat, a családtagok legnagyobb örömére.

A legkisebbek különféle játékos sportágakban élhették ki mozgásigényüket és élvezhették a különböző gyermekelőadásokat. A felnőttek jól szórakozhattak a nagyszínpadon fellépő müvészek produkcióin.

Itt mindenki jól érezte magát, kikapcsolódhatott, pihenhetett. Volt lehetőség a régi katonatársakkal történő beszélgetésre, a sok látnivaló közötti nézelődésre. Fáradtan, de rengeteg élménnyel térhettek haza a katonacsaládok Komáromból, a monostori erődből.

Fotó: Takács István

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.