2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Monostori erődben találkoztak a katonacsaládok

Hosz  |  2008. 06. 09., 07:41

A Katonacsaládok VI. Országos Találkozóját június 7-én tartották Komáromban, a monostori erődben. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetőség adódott a katonacsaládokkal történő beszélgetésre, a Hosz eredményeinek, törekvéseinek ismertetésére…

Szemerkélő esőben, tökéletesen előkészített környezetben kezdődött meg a találkozó, melyet második alkalommal rendeztek az erődben. Tíz órakor Havril András vezérezredes megnyitójában minden meghívottat - a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség teljes személyi állományát és családtagjaikat köszöntötte - majd megnyugtatta a résztvevőket, hogy az időjárás déltől kedvezően fog változni. 17 óráig a parancs szerint alakultak az események, de akkor az országos időjárási előrejelzéseknek megfelelően, zivatar zavarta meg a nagyszerü rendezvényt.

Ez a nap a családok aktív pihenésének jegyében zajlott, a technikai bemutatókon és a felállított sátrakban a katonai élet különböző részleteivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A Honvédszakszervezet sátrában Takács István budapesti területi ügyvivő, Horváth Józsefné a MH 25. Klapka György Lövészdandár Hosz alapszervezeti vezető, Kun Ferenc és Czövek János képviseleti titkárok fogadták a vendégeket. Dr. Vadai Ágnes államtitkár, valamint több Hosz tisztségviselő is megtisztelte látogatásával a Hosz felállított sátrát. A találkozóra érkezők megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel. A beszélgetés eredményeként a Hosz tagsága is növekedett. A szakszervezet tagjai kérdéseikre hasznos tanácsokat kaptak, sokan érdeklődtek a szakközépiskolai évek beszámításáról és az alapdeviza-ellátmány 2004-2007 közötti időszakban történő folyósítással kapcsolatban. A szakszervezet szolgáltatásai közül többen érdeklődtek a szakszervezet üdülőiben történő pihenés lehetősége iránt. A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át.

A színes családi programok mind a kicsiket, mind a nagyokat megmozgatták, sokan érdeklődtek a harci helikoptert a lövész harcjármüvek és a többi haditechnikai eszköz iránt. A családok útba ejtették a hadihajókat, ahol hajókiránduláson, a „Huszár tábort” ott lovagolhattak, „Mátyás király katonai táborában” pedig megismerkedhettek a korhü fegyverekkel, valamint kazamata és erődtúrákon vagy Airsoft versenyen vehettek részt.

Az erőd falai által védett 10 hektáros területet sorra foglalták el a különféle bemutatók, katonazenészek, tüzszerész-kutyák, 10-es Fehérvári huszárok, és katonai közelharc szerepelt a kínálatban.

A sátrakból felállított hatalmas étkezdében prezentálták a nagyon finomra sikerült babgulyást és réteseket - melyből több ezer adag fogyott -, de a délután is bővelkedett programokban, így a katonacsaládoknak kevés idejük jutott az ebéd utáni pihenésre.

A résztvevők főzésben, horgászatban és a bortermesztés tudományában is összemérhették tudásukat, a családtagok legnagyobb örömére.

A legkisebbek különféle játékos sportágakban élhették ki mozgásigényüket és élvezhették a különböző gyermekelőadásokat. A felnőttek jól szórakozhattak a nagyszínpadon fellépő müvészek produkcióin.

Itt mindenki jól érezte magát, kikapcsolódhatott, pihenhetett. Volt lehetőség a régi katonatársakkal történő beszélgetésre, a sok látnivaló közötti nézelődésre. Fáradtan, de rengeteg élménnyel térhettek haza a katonacsaládok Komáromból, a monostori erődből.

Fotó: Takács István

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.