2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Monostori erődben találkoztak a katonacsaládok

Hosz  |  2008. 06. 09., 07:41

A Katonacsaládok VI. Országos Találkozóját június 7-én tartották Komáromban, a monostori erődben. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetőség adódott a katonacsaládokkal történő beszélgetésre, a Hosz eredményeinek, törekvéseinek ismertetésére…

Szemerkélő esőben, tökéletesen előkészített környezetben kezdődött meg a találkozó, melyet második alkalommal rendeztek az erődben. Tíz órakor Havril András vezérezredes megnyitójában minden meghívottat - a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség teljes személyi állományát és családtagjaikat köszöntötte - majd megnyugtatta a résztvevőket, hogy az időjárás déltől kedvezően fog változni. 17 óráig a parancs szerint alakultak az események, de akkor az országos időjárási előrejelzéseknek megfelelően, zivatar zavarta meg a nagyszerü rendezvényt.

Ez a nap a családok aktív pihenésének jegyében zajlott, a technikai bemutatókon és a felállított sátrakban a katonai élet különböző részleteivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A Honvédszakszervezet sátrában Takács István budapesti területi ügyvivő, Horváth Józsefné a MH 25. Klapka György Lövészdandár Hosz alapszervezeti vezető, Kun Ferenc és Czövek János képviseleti titkárok fogadták a vendégeket. Dr. Vadai Ágnes államtitkár, valamint több Hosz tisztségviselő is megtisztelte látogatásával a Hosz felállított sátrát. A találkozóra érkezők megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel. A beszélgetés eredményeként a Hosz tagsága is növekedett. A szakszervezet tagjai kérdéseikre hasznos tanácsokat kaptak, sokan érdeklődtek a szakközépiskolai évek beszámításáról és az alapdeviza-ellátmány 2004-2007 közötti időszakban történő folyósítással kapcsolatban. A szakszervezet szolgáltatásai közül többen érdeklődtek a szakszervezet üdülőiben történő pihenés lehetősége iránt. A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át.

A színes családi programok mind a kicsiket, mind a nagyokat megmozgatták, sokan érdeklődtek a harci helikoptert a lövész harcjármüvek és a többi haditechnikai eszköz iránt. A családok útba ejtették a hadihajókat, ahol hajókiránduláson, a „Huszár tábort” ott lovagolhattak, „Mátyás király katonai táborában” pedig megismerkedhettek a korhü fegyverekkel, valamint kazamata és erődtúrákon vagy Airsoft versenyen vehettek részt.

Az erőd falai által védett 10 hektáros területet sorra foglalták el a különféle bemutatók, katonazenészek, tüzszerész-kutyák, 10-es Fehérvári huszárok, és katonai közelharc szerepelt a kínálatban.

A sátrakból felállított hatalmas étkezdében prezentálták a nagyon finomra sikerült babgulyást és réteseket - melyből több ezer adag fogyott -, de a délután is bővelkedett programokban, így a katonacsaládoknak kevés idejük jutott az ebéd utáni pihenésre.

A résztvevők főzésben, horgászatban és a bortermesztés tudományában is összemérhették tudásukat, a családtagok legnagyobb örömére.

A legkisebbek különféle játékos sportágakban élhették ki mozgásigényüket és élvezhették a különböző gyermekelőadásokat. A felnőttek jól szórakozhattak a nagyszínpadon fellépő müvészek produkcióin.

Itt mindenki jól érezte magát, kikapcsolódhatott, pihenhetett. Volt lehetőség a régi katonatársakkal történő beszélgetésre, a sok látnivaló közötti nézelődésre. Fáradtan, de rengeteg élménnyel térhettek haza a katonacsaládok Komáromból, a monostori erődből.

Fotó: Takács István

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.