2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Helyzetjelentés a kecskeméti repülőnapról

Hosz  |  2008. 08. 16., 15:34

Az idei X. Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató a jubileumok jegyében zajlott: a 160 éves Magyar Honvédséget, a 70 esztendős Magyar Légierőt, és a 90 éves Hadtörténeti Intézet és Múzeumot ünnepelték. Szervezetünk gazdagon berendezett bemutatósátorral jelent meg a kecskeméti repülőnapon. Standunknál, a számtalan érdeklődő között - augusztus 16-án - megjelent dr. Vadai Ágnes, a HM államtitkára is....

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülő Bázison már az első napon majd fél százezer látogató volt kíváncsi a több mint húsz ország és a NATO katonai légi erejének gépei, kötelékei, valamint nagyszerü polgári repülőgépei dinamikus bemutatójára az égbolton és a statikus földi kiállításra. A sohasem látott speciális légi jármüvek és a különleges formációk, a ritkán látható manőverek mellett a Magyar Honvédség teljes haditechnikai arzenálját, valamennyi rendszeresített szárazföldi, légvédelmi és logisztikai eszközét megismerhette a látogató.

A számtalan érdeklődő között megjelenő dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral Mészáros Géza elnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár egyéb aktuális témák mellett, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) tevékenységéről folytatott kötetlen beszélgetést.

 

 

A  világhírü mürepülő csoportok szenzációs bemutatója,  az olasz  "Frecce Tricolori" a török "Türkish Stars", a spanyol Eurofighter szóló bemutatója mellett a nap igazi sztárja az óriási C-17 bemutatója volt. A nagy darab repülő hihetetlen könnyedséggel kis magasságban hajtotta végre meghökkentő manővereit. Bővebb szakmai információt és élő közvetítést a www.repulonap.hu szolgáltat - a szerk.

 

Bocskai István a HM. szóvivője a 70 éves Légierő emlékeivel berendezett hangárban tartott tájékoztatóján arról beszélt, hogy a Honvédelmi Minisztérium vezetése a légierő felkészültségének, kiképzésének segítésére milyen intézkedéseket kíván tenni. Elhangzott, hogy többek között a repült órák növelése érdekében néhány típus – L-39 és a MIG 29-es –  repülésének leállítását tervezi és az így felszabadult eszközöket majd erre használja fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.