2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Helyzetjelentés a kecskeméti repülőnapról

Hosz  |  2008. 08. 16., 15:34

Az idei X. Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató a jubileumok jegyében zajlott: a 160 éves Magyar Honvédséget, a 70 esztendős Magyar Légierőt, és a 90 éves Hadtörténeti Intézet és Múzeumot ünnepelték. Szervezetünk gazdagon berendezett bemutatósátorral jelent meg a kecskeméti repülőnapon. Standunknál, a számtalan érdeklődő között - augusztus 16-án - megjelent dr. Vadai Ágnes, a HM államtitkára is....

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülő Bázison már az első napon majd fél százezer látogató volt kíváncsi a több mint húsz ország és a NATO katonai légi erejének gépei, kötelékei, valamint nagyszerü polgári repülőgépei dinamikus bemutatójára az égbolton és a statikus földi kiállításra. A sohasem látott speciális légi jármüvek és a különleges formációk, a ritkán látható manőverek mellett a Magyar Honvédség teljes haditechnikai arzenálját, valamennyi rendszeresített szárazföldi, légvédelmi és logisztikai eszközét megismerhette a látogató.

A számtalan érdeklődő között megjelenő dr. Vadai Ágnes HM államtitkárral Mészáros Géza elnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár egyéb aktuális témák mellett, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) tevékenységéről folytatott kötetlen beszélgetést.

 

 

A  világhírü mürepülő csoportok szenzációs bemutatója,  az olasz  "Frecce Tricolori" a török "Türkish Stars", a spanyol Eurofighter szóló bemutatója mellett a nap igazi sztárja az óriási C-17 bemutatója volt. A nagy darab repülő hihetetlen könnyedséggel kis magasságban hajtotta végre meghökkentő manővereit. Bővebb szakmai információt és élő közvetítést a www.repulonap.hu szolgáltat - a szerk.

 

Bocskai István a HM. szóvivője a 70 éves Légierő emlékeivel berendezett hangárban tartott tájékoztatóján arról beszélt, hogy a Honvédelmi Minisztérium vezetése a légierő felkészültségének, kiképzésének segítésére milyen intézkedéseket kíván tenni. Elhangzott, hogy többek között a repült órák növelése érdekében néhány típus – L-39 és a MIG 29-es –  repülésének leállítását tervezi és az így felszabadult eszközöket majd erre használja fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.