2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetés az élelmezési ellátásról szóló HM rendelet módosításáról

Hosz  |  2008. 09. 01., 14:04

A HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség (HM FLÜ) képviselői szakszervezetünk székházában egyeztettek az élelmezési térítési díjak témakörében. Szakszervezetünk képviseletében Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő tárgyalt...

Az egyeztetésen a munkáltatói oldalt: Mudra József alezredes, a HM FLÜ ATKI osztályvezető helyettese és Bognár Tamás alezredes, a HM FLÜ ATKI kiemelt főtisztje képviselték.

 

         Bár jelen szakértői egyeztetés tárgyát nem képezte a 20/2008. HM rendelet megtárgyalása, - mely a honvédelmi szervezetek által üzemeltetett étkezdék térítési díjáról szól – a Honvédszakszervezet tiltakozását fejezte ki a szakmai szervek felé, a nagyarányú és egyoldalú emeléssel szemben.

 

A 22/2006. HM rendelet, a Magyar Honvédség élelmezési ellátásáról módosítására vonatkozó pontosításával kapcsolatban a Honvédszakszervezet kezdeményezte a szakértői egyeztetést. Az egyeztetés során a felek a pontosításokat teljes egészében, közösen értelmeztek.

 

A munkáltatói oldal képviselői előtárták a szándékot, amely jelen pontosításokat eredményezték. A HM és MH 2007. évi szervezeti átalakulásának következtében, a szervezeti elemek névváltozásai miatt javaslatokat tett a változtatásokra a FLÜ.

 

További változatási javaslataikban elsősorban a katonaállomány érdekeit vették figyelembe. A szerződéses katonák esetében a választott ellátási formák közötti választás rendjével kapcsolatban, a 24, valamint a 12 órás őr és ügyeleti szolgálatot ellátó, valamint rendész katonák természetbeni ellátásával kapcsolatosan. Ugyancsak kedvezőbb ellátásban részesülnek a MH Támogató Dandár díszzászlóalj, központi zenekar és helyőrségi zenekarok, díszelgésre kirendeltek ünnep-, munkaszüneti és kiképzésmentes napokon, valamint munkanapokon, a szolgálatteljesítésen túli feladatok ellátásakor.

 

A javaslattevők gondoltak a kutató-mentő feladatok, valamint aknamentesítés és tüzszerész feladatok ellátására kirendelt egészségügyi szakállomány, gépjármüvezető, gépkezelő hivatásos és szerződéses katonák ellátására is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.