2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetés az élelmezési ellátásról szóló HM rendelet módosításáról

Hosz  |  2008. 09. 01., 14:04

A HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség (HM FLÜ) képviselői szakszervezetünk székházában egyeztettek az élelmezési térítési díjak témakörében. Szakszervezetünk képviseletében Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő tárgyalt...

Az egyeztetésen a munkáltatói oldalt: Mudra József alezredes, a HM FLÜ ATKI osztályvezető helyettese és Bognár Tamás alezredes, a HM FLÜ ATKI kiemelt főtisztje képviselték.

 

         Bár jelen szakértői egyeztetés tárgyát nem képezte a 20/2008. HM rendelet megtárgyalása, - mely a honvédelmi szervezetek által üzemeltetett étkezdék térítési díjáról szól – a Honvédszakszervezet tiltakozását fejezte ki a szakmai szervek felé, a nagyarányú és egyoldalú emeléssel szemben.

 

A 22/2006. HM rendelet, a Magyar Honvédség élelmezési ellátásáról módosítására vonatkozó pontosításával kapcsolatban a Honvédszakszervezet kezdeményezte a szakértői egyeztetést. Az egyeztetés során a felek a pontosításokat teljes egészében, közösen értelmeztek.

 

A munkáltatói oldal képviselői előtárták a szándékot, amely jelen pontosításokat eredményezték. A HM és MH 2007. évi szervezeti átalakulásának következtében, a szervezeti elemek névváltozásai miatt javaslatokat tett a változtatásokra a FLÜ.

 

További változatási javaslataikban elsősorban a katonaállomány érdekeit vették figyelembe. A szerződéses katonák esetében a választott ellátási formák közötti választás rendjével kapcsolatban, a 24, valamint a 12 órás őr és ügyeleti szolgálatot ellátó, valamint rendész katonák természetbeni ellátásával kapcsolatosan. Ugyancsak kedvezőbb ellátásban részesülnek a MH Támogató Dandár díszzászlóalj, központi zenekar és helyőrségi zenekarok, díszelgésre kirendeltek ünnep-, munkaszüneti és kiképzésmentes napokon, valamint munkanapokon, a szolgálatteljesítésen túli feladatok ellátásakor.

 

A javaslattevők gondoltak a kutató-mentő feladatok, valamint aknamentesítés és tüzszerész feladatok ellátására kirendelt egészségügyi szakállomány, gépjármüvezető, gépkezelő hivatásos és szerződéses katonák ellátására is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.