2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetés az élelmezési ellátásról szóló HM rendelet módosításáról

Hosz  |  2008. 09. 01., 14:04

A HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség (HM FLÜ) képviselői szakszervezetünk székházában egyeztettek az élelmezési térítési díjak témakörében. Szakszervezetünk képviseletében Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő tárgyalt...

Az egyeztetésen a munkáltatói oldalt: Mudra József alezredes, a HM FLÜ ATKI osztályvezető helyettese és Bognár Tamás alezredes, a HM FLÜ ATKI kiemelt főtisztje képviselték.

 

         Bár jelen szakértői egyeztetés tárgyát nem képezte a 20/2008. HM rendelet megtárgyalása, - mely a honvédelmi szervezetek által üzemeltetett étkezdék térítési díjáról szól – a Honvédszakszervezet tiltakozását fejezte ki a szakmai szervek felé, a nagyarányú és egyoldalú emeléssel szemben.

 

A 22/2006. HM rendelet, a Magyar Honvédség élelmezési ellátásáról módosítására vonatkozó pontosításával kapcsolatban a Honvédszakszervezet kezdeményezte a szakértői egyeztetést. Az egyeztetés során a felek a pontosításokat teljes egészében, közösen értelmeztek.

 

A munkáltatói oldal képviselői előtárták a szándékot, amely jelen pontosításokat eredményezték. A HM és MH 2007. évi szervezeti átalakulásának következtében, a szervezeti elemek névváltozásai miatt javaslatokat tett a változtatásokra a FLÜ.

 

További változatási javaslataikban elsősorban a katonaállomány érdekeit vették figyelembe. A szerződéses katonák esetében a választott ellátási formák közötti választás rendjével kapcsolatban, a 24, valamint a 12 órás őr és ügyeleti szolgálatot ellátó, valamint rendész katonák természetbeni ellátásával kapcsolatosan. Ugyancsak kedvezőbb ellátásban részesülnek a MH Támogató Dandár díszzászlóalj, központi zenekar és helyőrségi zenekarok, díszelgésre kirendeltek ünnep-, munkaszüneti és kiképzésmentes napokon, valamint munkanapokon, a szolgálatteljesítésen túli feladatok ellátásakor.

 

A javaslattevők gondoltak a kutató-mentő feladatok, valamint aknamentesítés és tüzszerész feladatok ellátására kirendelt egészségügyi szakállomány, gépjármüvezető, gépkezelő hivatásos és szerződéses katonák ellátására is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.