2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egység Kupa: egy gól a döntőben

Hosz  |  2008. 09. 04., 00:40

Nyárias időjárás, kiváló szervezés és lebonyolítás, valamint küzdelmes mérkőzések: röviden talán így lehetne összefoglalni az idei Egység Kupa kispályás labdarúgótorna történéseit. Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ (MH VEK) pusztavacsi sporttelepén - szeptember 3-án - megrendezett focikupán a Hosz Hercules Se csapatáé lett a vándorserleg, miután a döntőben egy góllal felülkerekedtek a győri Arrabona együttesén, a címvédő pusztavacsiak bronzérmesek lettek... 

Az idei Egység Kupa küzdelmeit Mészáros Géza elnök nyitotta meg. Miután a szakszervezeti vezető sportszerü versengést kívánt a felsorakozott nyolc csapat játékosainak, megkezdődtek a 2X10 perces mérkőzések. Az MH VEK szervezőgárdája által végzett gondos szervezőmunkának köszönhetően 3 pályán rúgták a bőrt, és bizony nem egy küzdelmes, már-már harcos összecsapást láthatott a kilátogató mintegy 100 szurkoló. 

Persze a mérkőzések előtt az ismerősök is feltüntek, hiszen a címvédő pusztavacsiak ügyeit Besenyei Csaba elnökségi tag, a helyiek alapszervezeti vezetője, a fiatal, de - a későbbiekből még kiderül, hogy milyen - komoly erőket felvonultató győriekét pedig Andor Tamás elnökségi tag, szintén alapszervezeti vezető intézte. Az esélyes mégis az idei MH amatőr kispályás bajnoki címet is elhódító Hosz Hercules Se csapata volt, a fiúkat Sándor Roland, szakszervezetünk pénzügyi ügyvivője vezette.  

Miután Bozó Tibor ezredesnek, az MH VEK parancsnokának a kitünő együttmüködésért mondott köszönetet a honlapunknak nyilatkozó Besenyei Csaba, hozzátette: a házigazda szerepe mindig örömteli, hiszen egy országos sportesemény megrendezése - annak ellenére, hogy munkaigényes - mindig jót tesz az alakulatnak és annak a kis közösségnek is, akik itt szolgálnak. Mintegy tizen-tizenöten vettünk részt a szervezésben, a sportpályák, a sporteszközök biztosításában, de azt hiszem a befektetett energia megérte, igazán színvonalas sporteseményt láthattak az érdeklődők.

A csoportmérkőzések után az elődöntőket rendezték, ezek lejátszása után derült ki, hogy az idei döntőt a Hosz Hercules Se és a győri Arrabona vívhatta. Weboldalunknak a győztes csapat kapitánya nyilatkozott.

- Nagyon nehéz meccseket játszottunk, két cserénk volt, de azt hiszem a döntőben - a győriek ellen - nyújtott meggyőző és taktikus teljesítményünkkel, eredményesebb védőmunkánkkal rászolgáltunk a vándorkupára - mondta az 1-0-ás győzelem után Sándor Roland.

1. Hosz Hercules Se (Farkas János, Illés Bálint, Koczák Attila, Kapala Krisztián, Mészáros Gábor, Bogdány Károly, Németh Zsolt és Sándor Roland)

2. Arrabona Se (Győr), 3. MH VEK I. (Pusztavacs)

A különdíjakat a gólkirály Daragó János (MH VEK I.), és a legsportszerübb csapat, a kecskeméti MH LÉJÜ. vehette át.

A díjakat és érmeket a Hosz részéről dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár adta át, aki miután megköszönte a küzdelmes és sportszerü mérkőzéseket, emléklap átadásával fejezte ki elismerését és köszönetét a házigazdáknak.

2009-ben a Hosz Hercules Se., mint címvédő lesz jogosult a focikupa megrendezésére. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.