2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egység Kupa: egy gól a döntőben

Hosz  |  2008. 09. 04., 00:40

Nyárias időjárás, kiváló szervezés és lebonyolítás, valamint küzdelmes mérkőzések: röviden talán így lehetne összefoglalni az idei Egység Kupa kispályás labdarúgótorna történéseit. Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ (MH VEK) pusztavacsi sporttelepén - szeptember 3-án - megrendezett focikupán a Hosz Hercules Se csapatáé lett a vándorserleg, miután a döntőben egy góllal felülkerekedtek a győri Arrabona együttesén, a címvédő pusztavacsiak bronzérmesek lettek... 

Az idei Egység Kupa küzdelmeit Mészáros Géza elnök nyitotta meg. Miután a szakszervezeti vezető sportszerü versengést kívánt a felsorakozott nyolc csapat játékosainak, megkezdődtek a 2X10 perces mérkőzések. Az MH VEK szervezőgárdája által végzett gondos szervezőmunkának köszönhetően 3 pályán rúgták a bőrt, és bizony nem egy küzdelmes, már-már harcos összecsapást láthatott a kilátogató mintegy 100 szurkoló. 

Persze a mérkőzések előtt az ismerősök is feltüntek, hiszen a címvédő pusztavacsiak ügyeit Besenyei Csaba elnökségi tag, a helyiek alapszervezeti vezetője, a fiatal, de - a későbbiekből még kiderül, hogy milyen - komoly erőket felvonultató győriekét pedig Andor Tamás elnökségi tag, szintén alapszervezeti vezető intézte. Az esélyes mégis az idei MH amatőr kispályás bajnoki címet is elhódító Hosz Hercules Se csapata volt, a fiúkat Sándor Roland, szakszervezetünk pénzügyi ügyvivője vezette.  

Miután Bozó Tibor ezredesnek, az MH VEK parancsnokának a kitünő együttmüködésért mondott köszönetet a honlapunknak nyilatkozó Besenyei Csaba, hozzátette: a házigazda szerepe mindig örömteli, hiszen egy országos sportesemény megrendezése - annak ellenére, hogy munkaigényes - mindig jót tesz az alakulatnak és annak a kis közösségnek is, akik itt szolgálnak. Mintegy tizen-tizenöten vettünk részt a szervezésben, a sportpályák, a sporteszközök biztosításában, de azt hiszem a befektetett energia megérte, igazán színvonalas sporteseményt láthattak az érdeklődők.

A csoportmérkőzések után az elődöntőket rendezték, ezek lejátszása után derült ki, hogy az idei döntőt a Hosz Hercules Se és a győri Arrabona vívhatta. Weboldalunknak a győztes csapat kapitánya nyilatkozott.

- Nagyon nehéz meccseket játszottunk, két cserénk volt, de azt hiszem a döntőben - a győriek ellen - nyújtott meggyőző és taktikus teljesítményünkkel, eredményesebb védőmunkánkkal rászolgáltunk a vándorkupára - mondta az 1-0-ás győzelem után Sándor Roland.

1. Hosz Hercules Se (Farkas János, Illés Bálint, Koczák Attila, Kapala Krisztián, Mészáros Gábor, Bogdány Károly, Németh Zsolt és Sándor Roland)

2. Arrabona Se (Győr), 3. MH VEK I. (Pusztavacs)

A különdíjakat a gólkirály Daragó János (MH VEK I.), és a legsportszerübb csapat, a kecskeméti MH LÉJÜ. vehette át.

A díjakat és érmeket a Hosz részéről dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár adta át, aki miután megköszönte a küzdelmes és sportszerü mérkőzéseket, emléklap átadásával fejezte ki elismerését és köszönetét a házigazdáknak.

2009-ben a Hosz Hercules Se., mint címvédő lesz jogosult a focikupa megrendezésére. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.