2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egység Kupa: egy gól a döntőben

Hosz  |  2008. 09. 04., 00:40

Nyárias időjárás, kiváló szervezés és lebonyolítás, valamint küzdelmes mérkőzések: röviden talán így lehetne összefoglalni az idei Egység Kupa kispályás labdarúgótorna történéseit. Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ (MH VEK) pusztavacsi sporttelepén - szeptember 3-án - megrendezett focikupán a Hosz Hercules Se csapatáé lett a vándorserleg, miután a döntőben egy góllal felülkerekedtek a győri Arrabona együttesén, a címvédő pusztavacsiak bronzérmesek lettek... 

Az idei Egység Kupa küzdelmeit Mészáros Géza elnök nyitotta meg. Miután a szakszervezeti vezető sportszerü versengést kívánt a felsorakozott nyolc csapat játékosainak, megkezdődtek a 2X10 perces mérkőzések. Az MH VEK szervezőgárdája által végzett gondos szervezőmunkának köszönhetően 3 pályán rúgták a bőrt, és bizony nem egy küzdelmes, már-már harcos összecsapást láthatott a kilátogató mintegy 100 szurkoló. 

Persze a mérkőzések előtt az ismerősök is feltüntek, hiszen a címvédő pusztavacsiak ügyeit Besenyei Csaba elnökségi tag, a helyiek alapszervezeti vezetője, a fiatal, de - a későbbiekből még kiderül, hogy milyen - komoly erőket felvonultató győriekét pedig Andor Tamás elnökségi tag, szintén alapszervezeti vezető intézte. Az esélyes mégis az idei MH amatőr kispályás bajnoki címet is elhódító Hosz Hercules Se csapata volt, a fiúkat Sándor Roland, szakszervezetünk pénzügyi ügyvivője vezette.  

Miután Bozó Tibor ezredesnek, az MH VEK parancsnokának a kitünő együttmüködésért mondott köszönetet a honlapunknak nyilatkozó Besenyei Csaba, hozzátette: a házigazda szerepe mindig örömteli, hiszen egy országos sportesemény megrendezése - annak ellenére, hogy munkaigényes - mindig jót tesz az alakulatnak és annak a kis közösségnek is, akik itt szolgálnak. Mintegy tizen-tizenöten vettünk részt a szervezésben, a sportpályák, a sporteszközök biztosításában, de azt hiszem a befektetett energia megérte, igazán színvonalas sporteseményt láthattak az érdeklődők.

A csoportmérkőzések után az elődöntőket rendezték, ezek lejátszása után derült ki, hogy az idei döntőt a Hosz Hercules Se és a győri Arrabona vívhatta. Weboldalunknak a győztes csapat kapitánya nyilatkozott.

- Nagyon nehéz meccseket játszottunk, két cserénk volt, de azt hiszem a döntőben - a győriek ellen - nyújtott meggyőző és taktikus teljesítményünkkel, eredményesebb védőmunkánkkal rászolgáltunk a vándorkupára - mondta az 1-0-ás győzelem után Sándor Roland.

1. Hosz Hercules Se (Farkas János, Illés Bálint, Koczák Attila, Kapala Krisztián, Mészáros Gábor, Bogdány Károly, Németh Zsolt és Sándor Roland)

2. Arrabona Se (Győr), 3. MH VEK I. (Pusztavacs)

A különdíjakat a gólkirály Daragó János (MH VEK I.), és a legsportszerübb csapat, a kecskeméti MH LÉJÜ. vehette át.

A díjakat és érmeket a Hosz részéről dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár adta át, aki miután megköszönte a küzdelmes és sportszerü mérkőzéseket, emléklap átadásával fejezte ki elismerését és köszönetét a házigazdáknak.

2009-ben a Hosz Hercules Se., mint címvédő lesz jogosult a focikupa megrendezésére. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.