2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egység Kupa: egy gól a döntőben

Hosz  |  2008. 09. 04., 00:40

Nyárias időjárás, kiváló szervezés és lebonyolítás, valamint küzdelmes mérkőzések: röviden talán így lehetne összefoglalni az idei Egység Kupa kispályás labdarúgótorna történéseit. Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ (MH VEK) pusztavacsi sporttelepén - szeptember 3-án - megrendezett focikupán a Hosz Hercules Se csapatáé lett a vándorserleg, miután a döntőben egy góllal felülkerekedtek a győri Arrabona együttesén, a címvédő pusztavacsiak bronzérmesek lettek... 

Az idei Egység Kupa küzdelmeit Mészáros Géza elnök nyitotta meg. Miután a szakszervezeti vezető sportszerü versengést kívánt a felsorakozott nyolc csapat játékosainak, megkezdődtek a 2X10 perces mérkőzések. Az MH VEK szervezőgárdája által végzett gondos szervezőmunkának köszönhetően 3 pályán rúgták a bőrt, és bizony nem egy küzdelmes, már-már harcos összecsapást láthatott a kilátogató mintegy 100 szurkoló. 

Persze a mérkőzések előtt az ismerősök is feltüntek, hiszen a címvédő pusztavacsiak ügyeit Besenyei Csaba elnökségi tag, a helyiek alapszervezeti vezetője, a fiatal, de - a későbbiekből még kiderül, hogy milyen - komoly erőket felvonultató győriekét pedig Andor Tamás elnökségi tag, szintén alapszervezeti vezető intézte. Az esélyes mégis az idei MH amatőr kispályás bajnoki címet is elhódító Hosz Hercules Se csapata volt, a fiúkat Sándor Roland, szakszervezetünk pénzügyi ügyvivője vezette.  

Miután Bozó Tibor ezredesnek, az MH VEK parancsnokának a kitünő együttmüködésért mondott köszönetet a honlapunknak nyilatkozó Besenyei Csaba, hozzátette: a házigazda szerepe mindig örömteli, hiszen egy országos sportesemény megrendezése - annak ellenére, hogy munkaigényes - mindig jót tesz az alakulatnak és annak a kis közösségnek is, akik itt szolgálnak. Mintegy tizen-tizenöten vettünk részt a szervezésben, a sportpályák, a sporteszközök biztosításában, de azt hiszem a befektetett energia megérte, igazán színvonalas sporteseményt láthattak az érdeklődők.

A csoportmérkőzések után az elődöntőket rendezték, ezek lejátszása után derült ki, hogy az idei döntőt a Hosz Hercules Se és a győri Arrabona vívhatta. Weboldalunknak a győztes csapat kapitánya nyilatkozott.

- Nagyon nehéz meccseket játszottunk, két cserénk volt, de azt hiszem a döntőben - a győriek ellen - nyújtott meggyőző és taktikus teljesítményünkkel, eredményesebb védőmunkánkkal rászolgáltunk a vándorkupára - mondta az 1-0-ás győzelem után Sándor Roland.

1. Hosz Hercules Se (Farkas János, Illés Bálint, Koczák Attila, Kapala Krisztián, Mészáros Gábor, Bogdány Károly, Németh Zsolt és Sándor Roland)

2. Arrabona Se (Győr), 3. MH VEK I. (Pusztavacs)

A különdíjakat a gólkirály Daragó János (MH VEK I.), és a legsportszerübb csapat, a kecskeméti MH LÉJÜ. vehette át.

A díjakat és érmeket a Hosz részéről dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár adta át, aki miután megköszönte a küzdelmes és sportszerü mérkőzéseket, emléklap átadásával fejezte ki elismerését és köszönetét a házigazdáknak.

2009-ben a Hosz Hercules Se., mint címvédő lesz jogosult a focikupa megrendezésére. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.