2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egység Kupa: egy gól a döntőben

Hosz  |  2008. 09. 04., 00:40

Nyárias időjárás, kiváló szervezés és lebonyolítás, valamint küzdelmes mérkőzések: röviden talán így lehetne összefoglalni az idei Egység Kupa kispályás labdarúgótorna történéseit. Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ (MH VEK) pusztavacsi sporttelepén - szeptember 3-án - megrendezett focikupán a Hosz Hercules Se csapatáé lett a vándorserleg, miután a döntőben egy góllal felülkerekedtek a győri Arrabona együttesén, a címvédő pusztavacsiak bronzérmesek lettek... 

Az idei Egység Kupa küzdelmeit Mészáros Géza elnök nyitotta meg. Miután a szakszervezeti vezető sportszerü versengést kívánt a felsorakozott nyolc csapat játékosainak, megkezdődtek a 2X10 perces mérkőzések. Az MH VEK szervezőgárdája által végzett gondos szervezőmunkának köszönhetően 3 pályán rúgták a bőrt, és bizony nem egy küzdelmes, már-már harcos összecsapást láthatott a kilátogató mintegy 100 szurkoló. 

Persze a mérkőzések előtt az ismerősök is feltüntek, hiszen a címvédő pusztavacsiak ügyeit Besenyei Csaba elnökségi tag, a helyiek alapszervezeti vezetője, a fiatal, de - a későbbiekből még kiderül, hogy milyen - komoly erőket felvonultató győriekét pedig Andor Tamás elnökségi tag, szintén alapszervezeti vezető intézte. Az esélyes mégis az idei MH amatőr kispályás bajnoki címet is elhódító Hosz Hercules Se csapata volt, a fiúkat Sándor Roland, szakszervezetünk pénzügyi ügyvivője vezette.  

Miután Bozó Tibor ezredesnek, az MH VEK parancsnokának a kitünő együttmüködésért mondott köszönetet a honlapunknak nyilatkozó Besenyei Csaba, hozzátette: a házigazda szerepe mindig örömteli, hiszen egy országos sportesemény megrendezése - annak ellenére, hogy munkaigényes - mindig jót tesz az alakulatnak és annak a kis közösségnek is, akik itt szolgálnak. Mintegy tizen-tizenöten vettünk részt a szervezésben, a sportpályák, a sporteszközök biztosításában, de azt hiszem a befektetett energia megérte, igazán színvonalas sporteseményt láthattak az érdeklődők.

A csoportmérkőzések után az elődöntőket rendezték, ezek lejátszása után derült ki, hogy az idei döntőt a Hosz Hercules Se és a győri Arrabona vívhatta. Weboldalunknak a győztes csapat kapitánya nyilatkozott.

- Nagyon nehéz meccseket játszottunk, két cserénk volt, de azt hiszem a döntőben - a győriek ellen - nyújtott meggyőző és taktikus teljesítményünkkel, eredményesebb védőmunkánkkal rászolgáltunk a vándorkupára - mondta az 1-0-ás győzelem után Sándor Roland.

1. Hosz Hercules Se (Farkas János, Illés Bálint, Koczák Attila, Kapala Krisztián, Mészáros Gábor, Bogdány Károly, Németh Zsolt és Sándor Roland)

2. Arrabona Se (Győr), 3. MH VEK I. (Pusztavacs)

A különdíjakat a gólkirály Daragó János (MH VEK I.), és a legsportszerübb csapat, a kecskeméti MH LÉJÜ. vehette át.

A díjakat és érmeket a Hosz részéről dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár adta át, aki miután megköszönte a küzdelmes és sportszerü mérkőzéseket, emléklap átadásával fejezte ki elismerését és köszönetét a házigazdáknak.

2009-ben a Hosz Hercules Se., mint címvédő lesz jogosult a focikupa megrendezésére. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.