2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

LIGA: Formálódik az Ifjúsági Tagozat

Hosz  |  2008. 09. 13., 11:42

A LIGA Szakszervezetek székháza volt a helyszíne a szakszervezeti szövetség Ifjúsági Tagozata első találkozójának. A Várady Tibor által levezetett szeptember 13-i eseményen Gaskó István LIGA elnök kijelentette: a szakszervezeti szövetség keretet és forrást biztosít az új tagozatnak. Elhangzott az is, hogy az Ifjúsági Tagozat képviselői valamennyi LIGA fórumon tanácskozási joggal lehetnek majd jelen. A Honvédszakszervezet színeiben Scheiner Katalin logisztikai képviseleti titkár vett részt...

A Humanista Mozgalom és a Védegylet munkatársaként megismert, a társadalombiztosítás privatizációja elleni harc során rengeteg feladatot vállalt Várady Tibor köszöntő szavai után Gaskó István mondott rövid bevezetőt. A LIGA elnöke – egyebek mellett – azt kérte, hogy a tagszervezetek fiataljai vállalják fel a hazai ifjúság ügyes-bajos problémáiak képviseletét.

Miután a résztvevők megismerkedtek, bemutatkoztak egymásnak, megismertették az általuk képviselt szakszervezeteket (Vdszsz, Rába, Hosz, RVE, Padosz, Hütőgépgyártók Független Szakszervezete, Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete), az ifjúság helyzetéről és helyi szervezettségéről, valamint a jelenleg fennálló munkahelyi konfliktusokról folytattak véleménycserét.

Ezt követően az ifjúsági tagozat létrehozásának lehetőségeiről, módjáról, feltételeiről tárgyaltak. A tagszervezetek delegált tagjai – az ifjúsági ügyekkel foglalkozó, kapcsolattartó személyek – a szervezetek ötleteit, javaslatait Várady Tibor vezetésével tárgyalták át. Szó esett egyebek mellett a LIGA által képviselt szakszervezet-politikáról, a közszférás és versenyszférás tapasztalatokról, a speciális regionális jellemzőkről, de a kapcsolattartás és a kommunikáció fontosságáról is.

A mostani, első megbeszélés végén a résztvevők úgy döntöttek, hogy a LIGA szakszervezet-politikájával azonosulni tudó, a konföderáció tagszervezetei közé mindezidáig még nem tartozó ifjak megalakítják a Fiatalok Érdekvédelmi Szervezetét (FÉSZ), amely bázisa lesz a még idén megalakuló LIGA Ifjúsági Tagozatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.