2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megkezdődtek a képviseleti értekezletek

Hosz  |  2008. 10. 06., 13:35

Az őszi választmányi értekezletre történő felkészülés október 6-án, a közigazgatási- és intézményi- valamint a logisztikai képviselet közös értekezletével kezdődött meg. A Badacsonylábdiban található csapatpihenőben miután Gáspár Tamásné és Besenyei Csaba elnökségi tagok köszöntötték a megjelenteket, - Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár részvételével - az őszi választmányi ülés határozat-tervezeteiről egyeztettek...

Gáspár Tamásné, a közigazgatási- és intézményi képviselet vezetőjének köszöntő szavai után szakszervezetünk elnökének aktuális tájékoztatója hangzott el. Mészáros Géza - egyebek mellett - a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) müködéséről, őszi üléseinek tapasztalatairól, a devizanem különbözettel, az illetmény- és az illetményen kívüli juttatásokkal kapcsolatos, a szaktárcával zajló tárgyalásokon történtekről is részletesen beszámolt.

 

 

 

 

 

A Hosz elnöke az üdülési csekkről és az év végi kifizetésekről is tájékoztatott. 

Ezt követően, már a választmányi anyagok tárgyalása során dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök füztek szóbeli kiegészítést a határozat-tervezetekhez. A legtöbb kérdés a költségvetést befolyásoló határozati javaslatokat érintette. Így a Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az Egység újság elkészítési és terjesztési költségeiről, illetve a szakszervezetünk hosszú-távú kereset felmérési programjához kapcsolódó szociológiai kutatások lefolytatásáról is beszélgettek.

 

 

Választmányi anyagok ismertetése során dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő a 2009-es szakszervezeti költségvetés egyes elemeiről, a kiadások és a bevételek várható alakulásáról, a tervezett irányelvekről, az üdültetés és a Katonákért Alapítvány támogatásáról, a gépjármü-vásárlás lehetőségéről is tájékoztatta a két képviselettől megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket.

 

 

 

 

 

A Hosz alelnöke beszélt még a szakszervezet Befektetési Politikájáról, az Egység 2002 Kft. ingatlanjának tervezett értékesítéséről, valamint a gazdálkodási szabályzat módosításáról is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően az elnöki tájékoztató és a költségvetés kapcsán elhangzott határozat-tervezetek részleteiről érdeklődtek. Szendrei Zoltán és Bazsik István elsősorban szakszervezetünk és a tárca között zajló jelenlegi - illetmény- és illetményen kívüli juttatásokról szóló - tárgyalások kimeneteléről, a

 

 

 

 

 

 

 

A szakszervezet jogsegélyszolgálatának jelenlegi feladatairól dr. Hortobágyi Tibor tájékoztatott. A jogi ügyvivő - egyebek mellett - a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításának jogi alkalmazásával, az NRF készenléti díj visszamenőleges kifizetésével, valamint a hajózó karóra-perekkel kapcsolatos perekről informálta az alapszervezeti- és csoportvezetőket.

 

Az üdültetéssel kapcsolatban Jeszenyi Ildikó adott tájékoztatást. Szakszervezetünk szociális és személyügyi ügyvivője - egyebek mellett - az üdülőink kihasználtságáról, apartmanjaink állapotáról, valamint a táboroztatás tapasztalatairól is szólt. 

 

Az Aktivitás kupa eddigi tapasztalatairól Takács István tájékoztatott. A budapesti területi ügyvivő a hamarosan véget érő verseny eddigi történéseiről, a jelenlegi állásról, valamint az egyes alapszervezetek és csoportok újabb és újabb ötleteiről, rendezvényeiről is részletes képet adott.  

 

 

 

 

 

 

Szakszervezetünk és az Egység 2002 Kft. által közvetített szolgáltatásokról Jáger Tibor adott információkat. A szolgáltatás- és tagszervező emellett beszélt még a budapesti és a szentendrei tagszervezések tapasztalatairól, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár napirenden lévő küldöttválasztási rendezvényeiről is.

 

A nap végén a közigazgatási- és intézményi és a logisztikai képviselet is megbeszélést tartott.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.