2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megkezdődtek a képviseleti értekezletek

Hosz  |  2008. 10. 06., 13:35

Az őszi választmányi értekezletre történő felkészülés október 6-án, a közigazgatási- és intézményi- valamint a logisztikai képviselet közös értekezletével kezdődött meg. A Badacsonylábdiban található csapatpihenőben miután Gáspár Tamásné és Besenyei Csaba elnökségi tagok köszöntötték a megjelenteket, - Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár részvételével - az őszi választmányi ülés határozat-tervezeteiről egyeztettek...

Gáspár Tamásné, a közigazgatási- és intézményi képviselet vezetőjének köszöntő szavai után szakszervezetünk elnökének aktuális tájékoztatója hangzott el. Mészáros Géza - egyebek mellett - a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) müködéséről, őszi üléseinek tapasztalatairól, a devizanem különbözettel, az illetmény- és az illetményen kívüli juttatásokkal kapcsolatos, a szaktárcával zajló tárgyalásokon történtekről is részletesen beszámolt.

 

 

 

 

 

A Hosz elnöke az üdülési csekkről és az év végi kifizetésekről is tájékoztatott. 

Ezt követően, már a választmányi anyagok tárgyalása során dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök füztek szóbeli kiegészítést a határozat-tervezetekhez. A legtöbb kérdés a költségvetést befolyásoló határozati javaslatokat érintette. Így a Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az Egység újság elkészítési és terjesztési költségeiről, illetve a szakszervezetünk hosszú-távú kereset felmérési programjához kapcsolódó szociológiai kutatások lefolytatásáról is beszélgettek.

 

 

Választmányi anyagok ismertetése során dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő a 2009-es szakszervezeti költségvetés egyes elemeiről, a kiadások és a bevételek várható alakulásáról, a tervezett irányelvekről, az üdültetés és a Katonákért Alapítvány támogatásáról, a gépjármü-vásárlás lehetőségéről is tájékoztatta a két képviselettől megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket.

 

 

 

 

 

A Hosz alelnöke beszélt még a szakszervezet Befektetési Politikájáról, az Egység 2002 Kft. ingatlanjának tervezett értékesítéséről, valamint a gazdálkodási szabályzat módosításáról is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően az elnöki tájékoztató és a költségvetés kapcsán elhangzott határozat-tervezetek részleteiről érdeklődtek. Szendrei Zoltán és Bazsik István elsősorban szakszervezetünk és a tárca között zajló jelenlegi - illetmény- és illetményen kívüli juttatásokról szóló - tárgyalások kimeneteléről, a

 

 

 

 

 

 

 

A szakszervezet jogsegélyszolgálatának jelenlegi feladatairól dr. Hortobágyi Tibor tájékoztatott. A jogi ügyvivő - egyebek mellett - a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításának jogi alkalmazásával, az NRF készenléti díj visszamenőleges kifizetésével, valamint a hajózó karóra-perekkel kapcsolatos perekről informálta az alapszervezeti- és csoportvezetőket.

 

Az üdültetéssel kapcsolatban Jeszenyi Ildikó adott tájékoztatást. Szakszervezetünk szociális és személyügyi ügyvivője - egyebek mellett - az üdülőink kihasználtságáról, apartmanjaink állapotáról, valamint a táboroztatás tapasztalatairól is szólt. 

 

Az Aktivitás kupa eddigi tapasztalatairól Takács István tájékoztatott. A budapesti területi ügyvivő a hamarosan véget érő verseny eddigi történéseiről, a jelenlegi állásról, valamint az egyes alapszervezetek és csoportok újabb és újabb ötleteiről, rendezvényeiről is részletes képet adott.  

 

 

 

 

 

 

Szakszervezetünk és az Egység 2002 Kft. által közvetített szolgáltatásokról Jáger Tibor adott információkat. A szolgáltatás- és tagszervező emellett beszélt még a budapesti és a szentendrei tagszervezések tapasztalatairól, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár napirenden lévő küldöttválasztási rendezvényeiről is.

 

A nap végén a közigazgatási- és intézményi és a logisztikai képviselet is megbeszélést tartott.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.