2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megkezdődtek a képviseleti értekezletek

Hosz  |  2008. 10. 06., 13:35

Az őszi választmányi értekezletre történő felkészülés október 6-án, a közigazgatási- és intézményi- valamint a logisztikai képviselet közös értekezletével kezdődött meg. A Badacsonylábdiban található csapatpihenőben miután Gáspár Tamásné és Besenyei Csaba elnökségi tagok köszöntötték a megjelenteket, - Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár részvételével - az őszi választmányi ülés határozat-tervezeteiről egyeztettek...

Gáspár Tamásné, a közigazgatási- és intézményi képviselet vezetőjének köszöntő szavai után szakszervezetünk elnökének aktuális tájékoztatója hangzott el. Mészáros Géza - egyebek mellett - a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) müködéséről, őszi üléseinek tapasztalatairól, a devizanem különbözettel, az illetmény- és az illetményen kívüli juttatásokkal kapcsolatos, a szaktárcával zajló tárgyalásokon történtekről is részletesen beszámolt.

 

 

 

 

 

A Hosz elnöke az üdülési csekkről és az év végi kifizetésekről is tájékoztatott. 

Ezt követően, már a választmányi anyagok tárgyalása során dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök füztek szóbeli kiegészítést a határozat-tervezetekhez. A legtöbb kérdés a költségvetést befolyásoló határozati javaslatokat érintette. Így a Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az Egység újság elkészítési és terjesztési költségeiről, illetve a szakszervezetünk hosszú-távú kereset felmérési programjához kapcsolódó szociológiai kutatások lefolytatásáról is beszélgettek.

 

 

Választmányi anyagok ismertetése során dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő a 2009-es szakszervezeti költségvetés egyes elemeiről, a kiadások és a bevételek várható alakulásáról, a tervezett irányelvekről, az üdültetés és a Katonákért Alapítvány támogatásáról, a gépjármü-vásárlás lehetőségéről is tájékoztatta a két képviselettől megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket.

 

 

 

 

 

A Hosz alelnöke beszélt még a szakszervezet Befektetési Politikájáról, az Egység 2002 Kft. ingatlanjának tervezett értékesítéséről, valamint a gazdálkodási szabályzat módosításáról is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően az elnöki tájékoztató és a költségvetés kapcsán elhangzott határozat-tervezetek részleteiről érdeklődtek. Szendrei Zoltán és Bazsik István elsősorban szakszervezetünk és a tárca között zajló jelenlegi - illetmény- és illetményen kívüli juttatásokról szóló - tárgyalások kimeneteléről, a

 

 

 

 

 

 

 

A szakszervezet jogsegélyszolgálatának jelenlegi feladatairól dr. Hortobágyi Tibor tájékoztatott. A jogi ügyvivő - egyebek mellett - a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításának jogi alkalmazásával, az NRF készenléti díj visszamenőleges kifizetésével, valamint a hajózó karóra-perekkel kapcsolatos perekről informálta az alapszervezeti- és csoportvezetőket.

 

Az üdültetéssel kapcsolatban Jeszenyi Ildikó adott tájékoztatást. Szakszervezetünk szociális és személyügyi ügyvivője - egyebek mellett - az üdülőink kihasználtságáról, apartmanjaink állapotáról, valamint a táboroztatás tapasztalatairól is szólt. 

 

Az Aktivitás kupa eddigi tapasztalatairól Takács István tájékoztatott. A budapesti területi ügyvivő a hamarosan véget érő verseny eddigi történéseiről, a jelenlegi állásról, valamint az egyes alapszervezetek és csoportok újabb és újabb ötleteiről, rendezvényeiről is részletes képet adott.  

 

 

 

 

 

 

Szakszervezetünk és az Egység 2002 Kft. által közvetített szolgáltatásokról Jáger Tibor adott információkat. A szolgáltatás- és tagszervező emellett beszélt még a budapesti és a szentendrei tagszervezések tapasztalatairól, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár napirenden lévő küldöttválasztási rendezvényeiről is.

 

A nap végén a közigazgatási- és intézményi és a logisztikai képviselet is megbeszélést tartott.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.