2017. 11. 20. hétfő
Jolán
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megkezdődtek a képviseleti értekezletek

Hosz  |  2008. 10. 06., 13:35

Az őszi választmányi értekezletre történő felkészülés október 6-án, a közigazgatási- és intézményi- valamint a logisztikai képviselet közös értekezletével kezdődött meg. A Badacsonylábdiban található csapatpihenőben miután Gáspár Tamásné és Besenyei Csaba elnökségi tagok köszöntötték a megjelenteket, - Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár részvételével - az őszi választmányi ülés határozat-tervezeteiről egyeztettek...

Gáspár Tamásné, a közigazgatási- és intézményi képviselet vezetőjének köszöntő szavai után szakszervezetünk elnökének aktuális tájékoztatója hangzott el. Mészáros Géza - egyebek mellett - a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) müködéséről, őszi üléseinek tapasztalatairól, a devizanem különbözettel, az illetmény- és az illetményen kívüli juttatásokkal kapcsolatos, a szaktárcával zajló tárgyalásokon történtekről is részletesen beszámolt.

 

 

 

 

 

A Hosz elnöke az üdülési csekkről és az év végi kifizetésekről is tájékoztatott. 

Ezt követően, már a választmányi anyagok tárgyalása során dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök füztek szóbeli kiegészítést a határozat-tervezetekhez. A legtöbb kérdés a költségvetést befolyásoló határozati javaslatokat érintette. Így a Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az Egység újság elkészítési és terjesztési költségeiről, illetve a szakszervezetünk hosszú-távú kereset felmérési programjához kapcsolódó szociológiai kutatások lefolytatásáról is beszélgettek.

 

 

Választmányi anyagok ismertetése során dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő a 2009-es szakszervezeti költségvetés egyes elemeiről, a kiadások és a bevételek várható alakulásáról, a tervezett irányelvekről, az üdültetés és a Katonákért Alapítvány támogatásáról, a gépjármü-vásárlás lehetőségéről is tájékoztatta a két képviselettől megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket.

 

 

 

 

 

A Hosz alelnöke beszélt még a szakszervezet Befektetési Politikájáról, az Egység 2002 Kft. ingatlanjának tervezett értékesítéséről, valamint a gazdálkodási szabályzat módosításáról is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően az elnöki tájékoztató és a költségvetés kapcsán elhangzott határozat-tervezetek részleteiről érdeklődtek. Szendrei Zoltán és Bazsik István elsősorban szakszervezetünk és a tárca között zajló jelenlegi - illetmény- és illetményen kívüli juttatásokról szóló - tárgyalások kimeneteléről, a

 

 

 

 

 

 

 

A szakszervezet jogsegélyszolgálatának jelenlegi feladatairól dr. Hortobágyi Tibor tájékoztatott. A jogi ügyvivő - egyebek mellett - a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításának jogi alkalmazásával, az NRF készenléti díj visszamenőleges kifizetésével, valamint a hajózó karóra-perekkel kapcsolatos perekről informálta az alapszervezeti- és csoportvezetőket.

 

Az üdültetéssel kapcsolatban Jeszenyi Ildikó adott tájékoztatást. Szakszervezetünk szociális és személyügyi ügyvivője - egyebek mellett - az üdülőink kihasználtságáról, apartmanjaink állapotáról, valamint a táboroztatás tapasztalatairól is szólt. 

 

Az Aktivitás kupa eddigi tapasztalatairól Takács István tájékoztatott. A budapesti területi ügyvivő a hamarosan véget érő verseny eddigi történéseiről, a jelenlegi állásról, valamint az egyes alapszervezetek és csoportok újabb és újabb ötleteiről, rendezvényeiről is részletes képet adott.  

 

 

 

 

 

 

Szakszervezetünk és az Egység 2002 Kft. által közvetített szolgáltatásokról Jáger Tibor adott információkat. A szolgáltatás- és tagszervező emellett beszélt még a budapesti és a szentendrei tagszervezések tapasztalatairól, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár napirenden lévő küldöttválasztási rendezvényeiről is.

 

A nap végén a közigazgatási- és intézményi és a logisztikai képviselet is megbeszélést tartott.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.