2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megkezdődtek a képviseleti értekezletek

Hosz  |  2008. 10. 06., 13:35

Az őszi választmányi értekezletre történő felkészülés október 6-án, a közigazgatási- és intézményi- valamint a logisztikai képviselet közös értekezletével kezdődött meg. A Badacsonylábdiban található csapatpihenőben miután Gáspár Tamásné és Besenyei Csaba elnökségi tagok köszöntötték a megjelenteket, - Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár részvételével - az őszi választmányi ülés határozat-tervezeteiről egyeztettek...

Gáspár Tamásné, a közigazgatási- és intézményi képviselet vezetőjének köszöntő szavai után szakszervezetünk elnökének aktuális tájékoztatója hangzott el. Mészáros Géza - egyebek mellett - a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) müködéséről, őszi üléseinek tapasztalatairól, a devizanem különbözettel, az illetmény- és az illetményen kívüli juttatásokkal kapcsolatos, a szaktárcával zajló tárgyalásokon történtekről is részletesen beszámolt.

 

 

 

 

 

A Hosz elnöke az üdülési csekkről és az év végi kifizetésekről is tájékoztatott. 

Ezt követően, már a választmányi anyagok tárgyalása során dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök füztek szóbeli kiegészítést a határozat-tervezetekhez. A legtöbb kérdés a költségvetést befolyásoló határozati javaslatokat érintette. Így a Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az Egység újság elkészítési és terjesztési költségeiről, illetve a szakszervezetünk hosszú-távú kereset felmérési programjához kapcsolódó szociológiai kutatások lefolytatásáról is beszélgettek.

 

 

Választmányi anyagok ismertetése során dr. Heiling Ottó alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő a 2009-es szakszervezeti költségvetés egyes elemeiről, a kiadások és a bevételek várható alakulásáról, a tervezett irányelvekről, az üdültetés és a Katonákért Alapítvány támogatásáról, a gépjármü-vásárlás lehetőségéről is tájékoztatta a két képviselettől megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket.

 

 

 

 

 

A Hosz alelnöke beszélt még a szakszervezet Befektetési Politikájáról, az Egység 2002 Kft. ingatlanjának tervezett értékesítéséről, valamint a gazdálkodási szabályzat módosításáról is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően az elnöki tájékoztató és a költségvetés kapcsán elhangzott határozat-tervezetek részleteiről érdeklődtek. Szendrei Zoltán és Bazsik István elsősorban szakszervezetünk és a tárca között zajló jelenlegi - illetmény- és illetményen kívüli juttatásokról szóló - tárgyalások kimeneteléről, a

 

 

 

 

 

 

 

A szakszervezet jogsegélyszolgálatának jelenlegi feladatairól dr. Hortobágyi Tibor tájékoztatott. A jogi ügyvivő - egyebek mellett - a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításának jogi alkalmazásával, az NRF készenléti díj visszamenőleges kifizetésével, valamint a hajózó karóra-perekkel kapcsolatos perekről informálta az alapszervezeti- és csoportvezetőket.

 

Az üdültetéssel kapcsolatban Jeszenyi Ildikó adott tájékoztatást. Szakszervezetünk szociális és személyügyi ügyvivője - egyebek mellett - az üdülőink kihasználtságáról, apartmanjaink állapotáról, valamint a táboroztatás tapasztalatairól is szólt. 

 

Az Aktivitás kupa eddigi tapasztalatairól Takács István tájékoztatott. A budapesti területi ügyvivő a hamarosan véget érő verseny eddigi történéseiről, a jelenlegi állásról, valamint az egyes alapszervezetek és csoportok újabb és újabb ötleteiről, rendezvényeiről is részletes képet adott.  

 

 

 

 

 

 

Szakszervezetünk és az Egység 2002 Kft. által közvetített szolgáltatásokról Jáger Tibor adott információkat. A szolgáltatás- és tagszervező emellett beszélt még a budapesti és a szentendrei tagszervezések tapasztalatairól, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár napirenden lévő küldöttválasztási rendezvényeiről is.

 

A nap végén a közigazgatási- és intézményi és a logisztikai képviselet is megbeszélést tartott.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.