2018. 01. 22. hétfő
Artúr, Vince
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a költségvetés - Ülést tartott a szárazföldi- és légierő képviselet

Hosz  |  2008. 10. 09., 14:58

Október 9-10-én a szárazföldi és légierő képviselet is megtartotta az őszi választmányi ülés előtti munkaértekezletét. A badacsonylábdi 1.sz KORK pihenőben - Mészáros Géza elnök, dr.Heiling Ottó alelnök és dr.Ujfaludi Zoltán főtitkár részvételével - lebonyolított eseményt Bátor Ferenc és Andor Tamás elnökségi tagok vezették le... 

A szárazföldi és a légierő képviseletek által lebonyolított megbeszélésekkel kezdődött a kétnapos szakszervezeti esemény. Ezt követően dr.Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő a jogsegély-szolgálat aktuális ügyeiről, valamint a folyamatban lévő peres eljárásokról, így egyebek mellett a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról tájékoztatott. 

A Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól Jáger Tibor adott hasznos információkat. A gazdasági társaság szolgáltatás- és tagszervezője - egyebek mellett - a legújabb, lakhatással kapcsolatos szerződésekről beszélt, majd nyugdíjpénztári megbízotti minőségében a küldöttválasztás folyamatáról tájékoztatott.

Ezt követően aktuális tájékoztatót tartott szakszervezetünk elnöke. Mészáros Géza részletesen is beszélt a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) müködéséről, annak tapasztalatairól, de szólt a szervezeti és szakszervezet-politikai kérdésekről. Szóbeli kiegészítésében dr. Heiling Ottó alelnök a nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatok alakulásáról, valamint a bér- és béren kívüli juttatásokról szóló aktuális tárgyalásokról.

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök ismertette a választmányi anyagokat. Az alelnök a fő feladatok mellett az éves rendezvény- és munkatervet, majd az önsegélyezésről és a szakszervezet hosszú távú kereset felmérési programjához kapcsolódó szociológiai kutatások lefolytatásról is beszélt. 

Választmányi anyagok ismertetése során a költségvetés egyes tételeit, így az Egység újság elkészítésére, terjesztésére, majd az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosítására és az üdültetés támogatására szánt költségekről tárgyaltak. Ezt követően az üdültetés, majd a Katonákért Alapítvány támogatásáról szóló határozat-tervezetet és a gépjármü-vásárlásról szóló javaslatot beszélték meg.

A 2009-es év költségvetéséről szóló határozati javaslat során az alelnök mellett Sándor Roland pénzügyi ügyvivő is szóbeli kiegészítést füzött a bevételi és a kiadási oldalakat, valamint a befektetési politikát és a gazdálkodási szabályzatot, illetve azok módosításait is tartalmazó előterjesztéshez.

Az idei Aktivitás kupáról szóló tájékoztatóban Takács István - egyebek mellett - a verseny jelenlegi állásáról, az alapszervezetek és csoportok motiváltságáról, aktivitásáról, majd a legkiemelkedőbb ötletekről is részletesen szólt. A budapesti területi ügyvivő lényegesnek nevezte, hogy az alapszervezetek - az egész éves verseny során - folyamatosan tanulhattak egymástól, átvehették az újdonságokat, de megvalósíthatták saját ötleteket is. 

Az értekezlet végén az aktuális Vodafone megállapodásról tájékoztatott szakszervezetünk alelnöke.  A munkaértekezlet után Tihanyba kirándultak az alapszervezeti és csoportvezetők, október 10-én pedig a Kehidai Termál Gyógy- és Élményfürdőbe látogattak el a szárazföldi és légierő képviseletektől érkezett tisztségviselők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.