2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a költségvetés - Ülést tartott a szárazföldi- és légierő képviselet

Hosz  |  2008. 10. 09., 14:58

Október 9-10-én a szárazföldi és légierő képviselet is megtartotta az őszi választmányi ülés előtti munkaértekezletét. A badacsonylábdi 1.sz KORK pihenőben - Mészáros Géza elnök, dr.Heiling Ottó alelnök és dr.Ujfaludi Zoltán főtitkár részvételével - lebonyolított eseményt Bátor Ferenc és Andor Tamás elnökségi tagok vezették le... 

A szárazföldi és a légierő képviseletek által lebonyolított megbeszélésekkel kezdődött a kétnapos szakszervezeti esemény. Ezt követően dr.Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő a jogsegély-szolgálat aktuális ügyeiről, valamint a folyamatban lévő peres eljárásokról, így egyebek mellett a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról tájékoztatott. 

A Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól Jáger Tibor adott hasznos információkat. A gazdasági társaság szolgáltatás- és tagszervezője - egyebek mellett - a legújabb, lakhatással kapcsolatos szerződésekről beszélt, majd nyugdíjpénztári megbízotti minőségében a küldöttválasztás folyamatáról tájékoztatott.

Ezt követően aktuális tájékoztatót tartott szakszervezetünk elnöke. Mészáros Géza részletesen is beszélt a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) müködéséről, annak tapasztalatairól, de szólt a szervezeti és szakszervezet-politikai kérdésekről. Szóbeli kiegészítésében dr. Heiling Ottó alelnök a nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatok alakulásáról, valamint a bér- és béren kívüli juttatásokról szóló aktuális tárgyalásokról.

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök ismertette a választmányi anyagokat. Az alelnök a fő feladatok mellett az éves rendezvény- és munkatervet, majd az önsegélyezésről és a szakszervezet hosszú távú kereset felmérési programjához kapcsolódó szociológiai kutatások lefolytatásról is beszélt. 

Választmányi anyagok ismertetése során a költségvetés egyes tételeit, így az Egység újság elkészítésére, terjesztésére, majd az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosítására és az üdültetés támogatására szánt költségekről tárgyaltak. Ezt követően az üdültetés, majd a Katonákért Alapítvány támogatásáról szóló határozat-tervezetet és a gépjármü-vásárlásról szóló javaslatot beszélték meg.

A 2009-es év költségvetéséről szóló határozati javaslat során az alelnök mellett Sándor Roland pénzügyi ügyvivő is szóbeli kiegészítést füzött a bevételi és a kiadási oldalakat, valamint a befektetési politikát és a gazdálkodási szabályzatot, illetve azok módosításait is tartalmazó előterjesztéshez.

Az idei Aktivitás kupáról szóló tájékoztatóban Takács István - egyebek mellett - a verseny jelenlegi állásáról, az alapszervezetek és csoportok motiváltságáról, aktivitásáról, majd a legkiemelkedőbb ötletekről is részletesen szólt. A budapesti területi ügyvivő lényegesnek nevezte, hogy az alapszervezetek - az egész éves verseny során - folyamatosan tanulhattak egymástól, átvehették az újdonságokat, de megvalósíthatták saját ötleteket is. 

Az értekezlet végén az aktuális Vodafone megállapodásról tájékoztatott szakszervezetünk alelnöke.  A munkaértekezlet után Tihanyba kirándultak az alapszervezeti és csoportvezetők, október 10-én pedig a Kehidai Termál Gyógy- és Élményfürdőbe látogattak el a szárazföldi és légierő képviseletektől érkezett tisztségviselők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.