2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a költségvetés - Ülést tartott a szárazföldi- és légierő képviselet

Hosz  |  2008. 10. 09., 14:58

Október 9-10-én a szárazföldi és légierő képviselet is megtartotta az őszi választmányi ülés előtti munkaértekezletét. A badacsonylábdi 1.sz KORK pihenőben - Mészáros Géza elnök, dr.Heiling Ottó alelnök és dr.Ujfaludi Zoltán főtitkár részvételével - lebonyolított eseményt Bátor Ferenc és Andor Tamás elnökségi tagok vezették le... 

A szárazföldi és a légierő képviseletek által lebonyolított megbeszélésekkel kezdődött a kétnapos szakszervezeti esemény. Ezt követően dr.Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő a jogsegély-szolgálat aktuális ügyeiről, valamint a folyamatban lévő peres eljárásokról, így egyebek mellett a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról tájékoztatott. 

A Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól Jáger Tibor adott hasznos információkat. A gazdasági társaság szolgáltatás- és tagszervezője - egyebek mellett - a legújabb, lakhatással kapcsolatos szerződésekről beszélt, majd nyugdíjpénztári megbízotti minőségében a küldöttválasztás folyamatáról tájékoztatott.

Ezt követően aktuális tájékoztatót tartott szakszervezetünk elnöke. Mészáros Géza részletesen is beszélt a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) müködéséről, annak tapasztalatairól, de szólt a szervezeti és szakszervezet-politikai kérdésekről. Szóbeli kiegészítésében dr. Heiling Ottó alelnök a nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatok alakulásáról, valamint a bér- és béren kívüli juttatásokról szóló aktuális tárgyalásokról.

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök ismertette a választmányi anyagokat. Az alelnök a fő feladatok mellett az éves rendezvény- és munkatervet, majd az önsegélyezésről és a szakszervezet hosszú távú kereset felmérési programjához kapcsolódó szociológiai kutatások lefolytatásról is beszélt. 

Választmányi anyagok ismertetése során a költségvetés egyes tételeit, így az Egység újság elkészítésére, terjesztésére, majd az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosítására és az üdültetés támogatására szánt költségekről tárgyaltak. Ezt követően az üdültetés, majd a Katonákért Alapítvány támogatásáról szóló határozat-tervezetet és a gépjármü-vásárlásról szóló javaslatot beszélték meg.

A 2009-es év költségvetéséről szóló határozati javaslat során az alelnök mellett Sándor Roland pénzügyi ügyvivő is szóbeli kiegészítést füzött a bevételi és a kiadási oldalakat, valamint a befektetési politikát és a gazdálkodási szabályzatot, illetve azok módosításait is tartalmazó előterjesztéshez.

Az idei Aktivitás kupáról szóló tájékoztatóban Takács István - egyebek mellett - a verseny jelenlegi állásáról, az alapszervezetek és csoportok motiváltságáról, aktivitásáról, majd a legkiemelkedőbb ötletekről is részletesen szólt. A budapesti területi ügyvivő lényegesnek nevezte, hogy az alapszervezetek - az egész éves verseny során - folyamatosan tanulhattak egymástól, átvehették az újdonságokat, de megvalósíthatták saját ötleteket is. 

Az értekezlet végén az aktuális Vodafone megállapodásról tájékoztatott szakszervezetünk alelnöke.  A munkaértekezlet után Tihanyba kirándultak az alapszervezeti és csoportvezetők, október 10-én pedig a Kehidai Termál Gyógy- és Élményfürdőbe látogattak el a szárazföldi és légierő képviseletektől érkezett tisztségviselők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.