2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a költségvetés - Ülést tartott a szárazföldi- és légierő képviselet

Hosz  |  2008. 10. 09., 14:58

Október 9-10-én a szárazföldi és légierő képviselet is megtartotta az őszi választmányi ülés előtti munkaértekezletét. A badacsonylábdi 1.sz KORK pihenőben - Mészáros Géza elnök, dr.Heiling Ottó alelnök és dr.Ujfaludi Zoltán főtitkár részvételével - lebonyolított eseményt Bátor Ferenc és Andor Tamás elnökségi tagok vezették le... 

A szárazföldi és a légierő képviseletek által lebonyolított megbeszélésekkel kezdődött a kétnapos szakszervezeti esemény. Ezt követően dr.Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő a jogsegély-szolgálat aktuális ügyeiről, valamint a folyamatban lévő peres eljárásokról, így egyebek mellett a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról tájékoztatott. 

A Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól Jáger Tibor adott hasznos információkat. A gazdasági társaság szolgáltatás- és tagszervezője - egyebek mellett - a legújabb, lakhatással kapcsolatos szerződésekről beszélt, majd nyugdíjpénztári megbízotti minőségében a küldöttválasztás folyamatáról tájékoztatott.

Ezt követően aktuális tájékoztatót tartott szakszervezetünk elnöke. Mészáros Géza részletesen is beszélt a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) müködéséről, annak tapasztalatairól, de szólt a szervezeti és szakszervezet-politikai kérdésekről. Szóbeli kiegészítésében dr. Heiling Ottó alelnök a nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatok alakulásáról, valamint a bér- és béren kívüli juttatásokról szóló aktuális tárgyalásokról.

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök ismertette a választmányi anyagokat. Az alelnök a fő feladatok mellett az éves rendezvény- és munkatervet, majd az önsegélyezésről és a szakszervezet hosszú távú kereset felmérési programjához kapcsolódó szociológiai kutatások lefolytatásról is beszélt. 

Választmányi anyagok ismertetése során a költségvetés egyes tételeit, így az Egység újság elkészítésére, terjesztésére, majd az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosítására és az üdültetés támogatására szánt költségekről tárgyaltak. Ezt követően az üdültetés, majd a Katonákért Alapítvány támogatásáról szóló határozat-tervezetet és a gépjármü-vásárlásról szóló javaslatot beszélték meg.

A 2009-es év költségvetéséről szóló határozati javaslat során az alelnök mellett Sándor Roland pénzügyi ügyvivő is szóbeli kiegészítést füzött a bevételi és a kiadási oldalakat, valamint a befektetési politikát és a gazdálkodási szabályzatot, illetve azok módosításait is tartalmazó előterjesztéshez.

Az idei Aktivitás kupáról szóló tájékoztatóban Takács István - egyebek mellett - a verseny jelenlegi állásáról, az alapszervezetek és csoportok motiváltságáról, aktivitásáról, majd a legkiemelkedőbb ötletekről is részletesen szólt. A budapesti területi ügyvivő lényegesnek nevezte, hogy az alapszervezetek - az egész éves verseny során - folyamatosan tanulhattak egymástól, átvehették az újdonságokat, de megvalósíthatták saját ötleteket is. 

Az értekezlet végén az aktuális Vodafone megállapodásról tájékoztatott szakszervezetünk alelnöke.  A munkaértekezlet után Tihanyba kirándultak az alapszervezeti és csoportvezetők, október 10-én pedig a Kehidai Termál Gyógy- és Élményfürdőbe látogattak el a szárazföldi és légierő képviseletektől érkezett tisztségviselők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.