2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a költségvetés - Ülést tartott a szárazföldi- és légierő képviselet

Hosz  |  2008. 10. 09., 14:58

Október 9-10-én a szárazföldi és légierő képviselet is megtartotta az őszi választmányi ülés előtti munkaértekezletét. A badacsonylábdi 1.sz KORK pihenőben - Mészáros Géza elnök, dr.Heiling Ottó alelnök és dr.Ujfaludi Zoltán főtitkár részvételével - lebonyolított eseményt Bátor Ferenc és Andor Tamás elnökségi tagok vezették le... 

A szárazföldi és a légierő képviseletek által lebonyolított megbeszélésekkel kezdődött a kétnapos szakszervezeti esemény. Ezt követően dr.Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő a jogsegély-szolgálat aktuális ügyeiről, valamint a folyamatban lévő peres eljárásokról, így egyebek mellett a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról tájékoztatott. 

A Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól Jáger Tibor adott hasznos információkat. A gazdasági társaság szolgáltatás- és tagszervezője - egyebek mellett - a legújabb, lakhatással kapcsolatos szerződésekről beszélt, majd nyugdíjpénztári megbízotti minőségében a küldöttválasztás folyamatáról tájékoztatott.

Ezt követően aktuális tájékoztatót tartott szakszervezetünk elnöke. Mészáros Géza részletesen is beszélt a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) müködéséről, annak tapasztalatairól, de szólt a szervezeti és szakszervezet-politikai kérdésekről. Szóbeli kiegészítésében dr. Heiling Ottó alelnök a nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatok alakulásáról, valamint a bér- és béren kívüli juttatásokról szóló aktuális tárgyalásokról.

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök ismertette a választmányi anyagokat. Az alelnök a fő feladatok mellett az éves rendezvény- és munkatervet, majd az önsegélyezésről és a szakszervezet hosszú távú kereset felmérési programjához kapcsolódó szociológiai kutatások lefolytatásról is beszélt. 

Választmányi anyagok ismertetése során a költségvetés egyes tételeit, így az Egység újság elkészítésére, terjesztésére, majd az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosítására és az üdültetés támogatására szánt költségekről tárgyaltak. Ezt követően az üdültetés, majd a Katonákért Alapítvány támogatásáról szóló határozat-tervezetet és a gépjármü-vásárlásról szóló javaslatot beszélték meg.

A 2009-es év költségvetéséről szóló határozati javaslat során az alelnök mellett Sándor Roland pénzügyi ügyvivő is szóbeli kiegészítést füzött a bevételi és a kiadási oldalakat, valamint a befektetési politikát és a gazdálkodási szabályzatot, illetve azok módosításait is tartalmazó előterjesztéshez.

Az idei Aktivitás kupáról szóló tájékoztatóban Takács István - egyebek mellett - a verseny jelenlegi állásáról, az alapszervezetek és csoportok motiváltságáról, aktivitásáról, majd a legkiemelkedőbb ötletekről is részletesen szólt. A budapesti területi ügyvivő lényegesnek nevezte, hogy az alapszervezetek - az egész éves verseny során - folyamatosan tanulhattak egymástól, átvehették az újdonságokat, de megvalósíthatták saját ötleteket is. 

Az értekezlet végén az aktuális Vodafone megállapodásról tájékoztatott szakszervezetünk alelnöke.  A munkaértekezlet után Tihanyba kirándultak az alapszervezeti és csoportvezetők, október 10-én pedig a Kehidai Termál Gyógy- és Élményfürdőbe látogattak el a szárazföldi és légierő képviseletektől érkezett tisztségviselők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

Az Ukroboronprom cég arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az An-70 katonai változatából kivesznek minden orosz eredetű fedélzeti berendezést.