2018. 02. 17. szombat
Donát
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Téma volt a lakhatás

Hosz  |  2008. 10. 20., 10:23

A szerződéses szekció elnökségének október 20-i ülésén az állománykategória speciális gondjaival, jogállásukból adódó problémáival, így kiemelten a lakhatási feltételekről tárgyaltak. A Biri Viktor szekcióelnök által vezetett eseményen Mészáros Géza elnök és Szincsák Gyula alelnök is részt vett...

A Hosz Szerződéses Szekciója, mint a szerződéses katonák speciális gondjaival, jogállásukból adódó problémákkal foglalkozó testület a közelmúltban - az alapszervezeteken keresztül - begyüjtött vélemények alapján értékelte az erre az állományra vonatkozó megtartó erejü intézkedésekkel kapcsolatos teendőket.A szekció vezetősége a Hosz elnökségének közremüködésével folyamatos párbeszédet kíván kialakítani a munkáltató azon főosztályaival, ahol az állomány személyi, szolgálati, illetmény-jellegü juttatásaival foglalkoznak.Tény, hogy jelenleg az állományt leginkább az illetményemelés foglalkoztatja, amely mértékét kb. 15 - 20%-al kellene emelni ahhoz, hogy az utolsó "érezhető" emelés óta eltelt időszak különböző kiadási tételeit fedezni lehessen és egy minimális reálnövekedést érjen el az állomány.Fontos az is, hogy az életkörülmények tekintetében egyéb "nem illetményjellegü" juttatási formákat is találjunk annak érdekében, hogy katonatársaink jobban érezzék magukat a hadseregben, megélhetésük biztosított legyen.Egyik ilyen a lakhatás területén nyújtható segítség. Fő szempont, hogy az eddigi rendszer mellé egy olyan elemet emeljünk be, ahol a szerződéses tisztesek is lehetőséget kapnak különböző feltételek teljesítése esetén lakhatási gondjuk megoldására. Úgy gondoljuk, szükséges a különböző kivárási idők és a támogatások újragondolása a többi állománykategóriánál is. A tanácskozás célja ennek a koncepciónak a kidolgozása, valamint megvalósíthatósági javaslattétel a tárca részére.A szekción megjelent vezetőségi tagok kifejtették a témával kapcsolatos érveiket, majd egységes véleményt alkotva megbízták a Hosz vezetőségét, hogy e témában képviseljék véleményüket.                                                                                           Szijártó Zsolt                                                                                  Szerződéses Szekció alelnök

Fotó: Szita Róbert

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.