2017. 11. 20. hétfő
Jolán
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülésre készülve

Hosz  |  2008. 10. 21., 10:15

Szakszervezetünk ügyvezetésének október 21-i ülése az őszi választmányi értekezlet előkészítését, az ott megtárgyalandó határozat-tervezetek megtárgyalását helyezte a fókuszba. A vezető tisztségviselők, ügyvivők, képviseleti titkárok és az Egység 2002  Kft. ügyvezetőjének részvételével lebonyolított szakszervezeti rendezvényt Mészáros Géza elnök vezette…

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról szóló tájékoztatójában Mészáros Géza egyebek mellett a Honvéd Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztári (HOMNYP) küldöttválasztás eddigi - nyugodtan kijelenthetjük a Honvédszakszervezet számára igazán sikeres - eseményeiről, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) jelenlegi tartalmi müködéséről, formai kereteiről, a nőtlenszállókon hamarosan meginduló fejlesztésekről, valamint a saját üdülők állagának megóvásáról és korszerüsítéséről beszélt.

Ezt követően Szincsák Gyula, szakszervezetünk alelnöke a HÉF müködésének részleteiről, a szerződéses katonák gondjainak orvoslási metodikáiról, lakhatási ügyeikről, a szekció által kialakított lakhatási koncepcióról, az illetménnyel kapcsolatos egyeztetésekről, a keresetek állománykategóriánkénti alakulásáról, valamint az évvégi kifizetésekről és a ruházati karbantartási költségek alakulásáról is tájékoztatott.

Dr. Heiling Ottó a hatályos törvény (Hjt.) és a miniszteri (HM) rendeletek tervezett módosításairól, az ezzel kapcsolatosan beérkezett véleményekről, valamint a kollektív jogok tervezett szélesítéséről adott információkat.   

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről. A résztvevők a következő ciklus rendezvényeiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről is egyeztettek.  

A képviseleti értekezletek tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán számolt be. A tárgyi, környezeti feltételek kialakítása megoldott volt, a képviseleti értekezletek tartalmasnak bizonyultak - mondta a főtitkár.

Ezt követően az egyes választmányi határozattervezeteket dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, valamint Sándor Roland pénzügyi ügyvivő ismertették.  

A november 27-i választmányi üléssel és a továbbképzéssel kapcsolatos teendőket dr. Ujfaludi Zoltán vezetésével vitatták meg.

Az egyebekben Sárkány Ferenc beszámolt a Vodafone és a Kft. közötti szerződésből fakadó tevékenység aktualitásairól, a kintlévőségek behajtásáról, valamint a pénzügyi válság miatt szigorodó lízingfeltételekről. Az ügyvezető közölte, hogy az egyéb részletekkel kapcsolatban a viktoria.kellner@otplakaslizing.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

A jogsegély-szolgálat vezetője bemutatta a szakszervezet jogi asszisztensét, Ferencz Józsefnét, Marcsit. Ezt követően a Hosz elnöke a honvéd szakképzési konferencia megszervezéséről, a főtitkár pedig a november 29-i cirkuszi előadás szervezési, valamint a központi irodán belüli költözési feladatairól informálta a megjelent tisztségviselőket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.