2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülésre készülve

Hosz  |  2008. 10. 21., 10:15

Szakszervezetünk ügyvezetésének október 21-i ülése az őszi választmányi értekezlet előkészítését, az ott megtárgyalandó határozat-tervezetek megtárgyalását helyezte a fókuszba. A vezető tisztségviselők, ügyvivők, képviseleti titkárok és az Egység 2002  Kft. ügyvezetőjének részvételével lebonyolított szakszervezeti rendezvényt Mészáros Géza elnök vezette…

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról szóló tájékoztatójában Mészáros Géza egyebek mellett a Honvéd Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztári (HOMNYP) küldöttválasztás eddigi - nyugodtan kijelenthetjük a Honvédszakszervezet számára igazán sikeres - eseményeiről, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) jelenlegi tartalmi müködéséről, formai kereteiről, a nőtlenszállókon hamarosan meginduló fejlesztésekről, valamint a saját üdülők állagának megóvásáról és korszerüsítéséről beszélt.

Ezt követően Szincsák Gyula, szakszervezetünk alelnöke a HÉF müködésének részleteiről, a szerződéses katonák gondjainak orvoslási metodikáiról, lakhatási ügyeikről, a szekció által kialakított lakhatási koncepcióról, az illetménnyel kapcsolatos egyeztetésekről, a keresetek állománykategóriánkénti alakulásáról, valamint az évvégi kifizetésekről és a ruházati karbantartási költségek alakulásáról is tájékoztatott.

Dr. Heiling Ottó a hatályos törvény (Hjt.) és a miniszteri (HM) rendeletek tervezett módosításairól, az ezzel kapcsolatosan beérkezett véleményekről, valamint a kollektív jogok tervezett szélesítéséről adott információkat.   

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről. A résztvevők a következő ciklus rendezvényeiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről is egyeztettek.  

A képviseleti értekezletek tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán számolt be. A tárgyi, környezeti feltételek kialakítása megoldott volt, a képviseleti értekezletek tartalmasnak bizonyultak - mondta a főtitkár.

Ezt követően az egyes választmányi határozattervezeteket dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, valamint Sándor Roland pénzügyi ügyvivő ismertették.  

A november 27-i választmányi üléssel és a továbbképzéssel kapcsolatos teendőket dr. Ujfaludi Zoltán vezetésével vitatták meg.

Az egyebekben Sárkány Ferenc beszámolt a Vodafone és a Kft. közötti szerződésből fakadó tevékenység aktualitásairól, a kintlévőségek behajtásáról, valamint a pénzügyi válság miatt szigorodó lízingfeltételekről. Az ügyvezető közölte, hogy az egyéb részletekkel kapcsolatban a viktoria.kellner@otplakaslizing.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

A jogsegély-szolgálat vezetője bemutatta a szakszervezet jogi asszisztensét, Ferencz Józsefnét, Marcsit. Ezt követően a Hosz elnöke a honvéd szakképzési konferencia megszervezéséről, a főtitkár pedig a november 29-i cirkuszi előadás szervezési, valamint a központi irodán belüli költözési feladatairól informálta a megjelent tisztségviselőket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.