2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülésre készülve

Hosz  |  2008. 10. 21., 10:15

Szakszervezetünk ügyvezetésének október 21-i ülése az őszi választmányi értekezlet előkészítését, az ott megtárgyalandó határozat-tervezetek megtárgyalását helyezte a fókuszba. A vezető tisztségviselők, ügyvivők, képviseleti titkárok és az Egység 2002  Kft. ügyvezetőjének részvételével lebonyolított szakszervezeti rendezvényt Mészáros Géza elnök vezette…

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról szóló tájékoztatójában Mészáros Géza egyebek mellett a Honvéd Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztári (HOMNYP) küldöttválasztás eddigi - nyugodtan kijelenthetjük a Honvédszakszervezet számára igazán sikeres - eseményeiről, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) jelenlegi tartalmi müködéséről, formai kereteiről, a nőtlenszállókon hamarosan meginduló fejlesztésekről, valamint a saját üdülők állagának megóvásáról és korszerüsítéséről beszélt.

Ezt követően Szincsák Gyula, szakszervezetünk alelnöke a HÉF müködésének részleteiről, a szerződéses katonák gondjainak orvoslási metodikáiról, lakhatási ügyeikről, a szekció által kialakított lakhatási koncepcióról, az illetménnyel kapcsolatos egyeztetésekről, a keresetek állománykategóriánkénti alakulásáról, valamint az évvégi kifizetésekről és a ruházati karbantartási költségek alakulásáról is tájékoztatott.

Dr. Heiling Ottó a hatályos törvény (Hjt.) és a miniszteri (HM) rendeletek tervezett módosításairól, az ezzel kapcsolatosan beérkezett véleményekről, valamint a kollektív jogok tervezett szélesítéséről adott információkat.   

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről. A résztvevők a következő ciklus rendezvényeiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről is egyeztettek.  

A képviseleti értekezletek tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán számolt be. A tárgyi, környezeti feltételek kialakítása megoldott volt, a képviseleti értekezletek tartalmasnak bizonyultak - mondta a főtitkár.

Ezt követően az egyes választmányi határozattervezeteket dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, valamint Sándor Roland pénzügyi ügyvivő ismertették.  

A november 27-i választmányi üléssel és a továbbképzéssel kapcsolatos teendőket dr. Ujfaludi Zoltán vezetésével vitatták meg.

Az egyebekben Sárkány Ferenc beszámolt a Vodafone és a Kft. közötti szerződésből fakadó tevékenység aktualitásairól, a kintlévőségek behajtásáról, valamint a pénzügyi válság miatt szigorodó lízingfeltételekről. Az ügyvezető közölte, hogy az egyéb részletekkel kapcsolatban a viktoria.kellner@otplakaslizing.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

A jogsegély-szolgálat vezetője bemutatta a szakszervezet jogi asszisztensét, Ferencz Józsefnét, Marcsit. Ezt követően a Hosz elnöke a honvéd szakképzési konferencia megszervezéséről, a főtitkár pedig a november 29-i cirkuszi előadás szervezési, valamint a központi irodán belüli költözési feladatairól informálta a megjelent tisztségviselőket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.