2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülésre készülve

Hosz  |  2008. 10. 21., 10:15

Szakszervezetünk ügyvezetésének október 21-i ülése az őszi választmányi értekezlet előkészítését, az ott megtárgyalandó határozat-tervezetek megtárgyalását helyezte a fókuszba. A vezető tisztségviselők, ügyvivők, képviseleti titkárok és az Egység 2002  Kft. ügyvezetőjének részvételével lebonyolított szakszervezeti rendezvényt Mészáros Géza elnök vezette…

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról szóló tájékoztatójában Mészáros Géza egyebek mellett a Honvéd Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztári (HOMNYP) küldöttválasztás eddigi - nyugodtan kijelenthetjük a Honvédszakszervezet számára igazán sikeres - eseményeiről, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) jelenlegi tartalmi müködéséről, formai kereteiről, a nőtlenszállókon hamarosan meginduló fejlesztésekről, valamint a saját üdülők állagának megóvásáról és korszerüsítéséről beszélt.

Ezt követően Szincsák Gyula, szakszervezetünk alelnöke a HÉF müködésének részleteiről, a szerződéses katonák gondjainak orvoslási metodikáiról, lakhatási ügyeikről, a szekció által kialakított lakhatási koncepcióról, az illetménnyel kapcsolatos egyeztetésekről, a keresetek állománykategóriánkénti alakulásáról, valamint az évvégi kifizetésekről és a ruházati karbantartási költségek alakulásáról is tájékoztatott.

Dr. Heiling Ottó a hatályos törvény (Hjt.) és a miniszteri (HM) rendeletek tervezett módosításairól, az ezzel kapcsolatosan beérkezett véleményekről, valamint a kollektív jogok tervezett szélesítéséről adott információkat.   

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről. A résztvevők a következő ciklus rendezvényeiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről is egyeztettek.  

A képviseleti értekezletek tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán számolt be. A tárgyi, környezeti feltételek kialakítása megoldott volt, a képviseleti értekezletek tartalmasnak bizonyultak - mondta a főtitkár.

Ezt követően az egyes választmányi határozattervezeteket dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, valamint Sándor Roland pénzügyi ügyvivő ismertették.  

A november 27-i választmányi üléssel és a továbbképzéssel kapcsolatos teendőket dr. Ujfaludi Zoltán vezetésével vitatták meg.

Az egyebekben Sárkány Ferenc beszámolt a Vodafone és a Kft. közötti szerződésből fakadó tevékenység aktualitásairól, a kintlévőségek behajtásáról, valamint a pénzügyi válság miatt szigorodó lízingfeltételekről. Az ügyvezető közölte, hogy az egyéb részletekkel kapcsolatban a viktoria.kellner@otplakaslizing.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

A jogsegély-szolgálat vezetője bemutatta a szakszervezet jogi asszisztensét, Ferencz Józsefnét, Marcsit. Ezt követően a Hosz elnöke a honvéd szakképzési konferencia megszervezéséről, a főtitkár pedig a november 29-i cirkuszi előadás szervezési, valamint a központi irodán belüli költözési feladatairól informálta a megjelent tisztségviselőket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.