2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülésre készülve

Hosz  |  2008. 10. 21., 10:15

Szakszervezetünk ügyvezetésének október 21-i ülése az őszi választmányi értekezlet előkészítését, az ott megtárgyalandó határozat-tervezetek megtárgyalását helyezte a fókuszba. A vezető tisztségviselők, ügyvivők, képviseleti titkárok és az Egység 2002  Kft. ügyvezetőjének részvételével lebonyolított szakszervezeti rendezvényt Mészáros Géza elnök vezette…

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról szóló tájékoztatójában Mészáros Géza egyebek mellett a Honvéd Önkéntes- és Magánnyugdíjpénztári (HOMNYP) küldöttválasztás eddigi - nyugodtan kijelenthetjük a Honvédszakszervezet számára igazán sikeres - eseményeiről, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) jelenlegi tartalmi müködéséről, formai kereteiről, a nőtlenszállókon hamarosan meginduló fejlesztésekről, valamint a saját üdülők állagának megóvásáról és korszerüsítéséről beszélt.

Ezt követően Szincsák Gyula, szakszervezetünk alelnöke a HÉF müködésének részleteiről, a szerződéses katonák gondjainak orvoslási metodikáiról, lakhatási ügyeikről, a szekció által kialakított lakhatási koncepcióról, az illetménnyel kapcsolatos egyeztetésekről, a keresetek állománykategóriánkénti alakulásáról, valamint az évvégi kifizetésekről és a ruházati karbantartási költségek alakulásáról is tájékoztatott.

Dr. Heiling Ottó a hatályos törvény (Hjt.) és a miniszteri (HM) rendeletek tervezett módosításairól, az ezzel kapcsolatosan beérkezett véleményekről, valamint a kollektív jogok tervezett szélesítéséről adott információkat.   

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről. A résztvevők a következő ciklus rendezvényeiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről is egyeztettek.  

A képviseleti értekezletek tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán számolt be. A tárgyi, környezeti feltételek kialakítása megoldott volt, a képviseleti értekezletek tartalmasnak bizonyultak - mondta a főtitkár.

Ezt követően az egyes választmányi határozattervezeteket dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, valamint Sándor Roland pénzügyi ügyvivő ismertették.  

A november 27-i választmányi üléssel és a továbbképzéssel kapcsolatos teendőket dr. Ujfaludi Zoltán vezetésével vitatták meg.

Az egyebekben Sárkány Ferenc beszámolt a Vodafone és a Kft. közötti szerződésből fakadó tevékenység aktualitásairól, a kintlévőségek behajtásáról, valamint a pénzügyi válság miatt szigorodó lízingfeltételekről. Az ügyvezető közölte, hogy az egyéb részletekkel kapcsolatban a viktoria.kellner@otplakaslizing.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

A jogsegély-szolgálat vezetője bemutatta a szakszervezet jogi asszisztensét, Ferencz Józsefnét, Marcsit. Ezt követően a Hosz elnöke a honvéd szakképzési konferencia megszervezéséről, a főtitkár pedig a november 29-i cirkuszi előadás szervezési, valamint a központi irodán belüli költözési feladatairól informálta a megjelent tisztségviselőket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.