2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összefogással és széles körű támogatással sikeresek lehetünk

Hosz  |  2008. 11. 03., 18:53

A Honvédszakszervezet elnökségének november 4-i ülése hagyományos módon indult, aztán az elmúlt napok történéseire reagálva szakszervezetünk is markáns álláspontra helyezkedett a Kormány közszférát sújtó intézkedéseivel szemben.  Az elnökségi tagok és az állandó meghívottak részvételével lebonyolított szakszervezeti eseményt Mészáros Géza elnök vezette...

Napirend előtt Sárkány Ferenc számolt be az Egység 2002 Kft. elmúlt havi tevékenységéről. Az ügyvezető miután tájékoztatott a bevételek és a kiadások alakulásáról, részletesen is szólt a Vodafone által tett legújabb ajánlatról. Az elnökség állásfoglalásáról, illetve az ajánalt részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk olvasóinkat - a szerk. 

Az is elhangzott, hogy a jelenlegi kétes pénzügyi helyzetre való tekintettel a Kft. tulajdonában lévő Béke úti ingatlan eladását a későbbiekben újra áttekintik.

A napirend és az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Először Mészáros Géza elnök adott tájékoztatást a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum októberi üléséről. Erről további részleteket az ,,Elfogadhatatlan és barátságtalan" címü, honlapon megjelent írásunkban olvashatnak.

Szincsák Gyula alelnök az illetmények és keresetek vizsgálatáról és annak eredményeiről terjesztette elő az általa vezetett munkacsoport által kidolgozott elnökségi dokumentumot.

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök az FRDÉSZ elnökségének legutóbbi ülésén történtekről számolt be. Az alelnök azokról - az FRDÉSZ és a Liga tagsággal járó - anyagi konzekvenciákról is szólt, melyek a következő évben fogják terhelni a szakszervezeti büdzsét.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatóján elhangzott, hogy a Kormány tervezett megszorító intézkedéseinek második legnagyobb vesztese a közszféra, s e tény mellett nem lehet szó nélkül elmenni – fogalmazták meg álláspontjukat a Hosz irányítói. A tiltakozás első jeleként az FRDÉSZ létrehozta a demonstrációs bizottságot, míg az egységes közszolgálati sztrájkbizottság felélesztette müködését. Az előzetes egyeztetések alapján várható, hogy november 29-én a fővárosban egységes közszolgálati demonstrációt tartanak az érdekvédelmi szervezetek.

Az ülésen hangsúlyozták: a Kormánynak egyszer már teljesítenie kell korábbi ígéreteit. Az elnökség tagjai egyetértettek abban, hogy csak összefogással és széles körü támogatással lehet sikeres a Hosz, s a vezetésnek mindent fel kell vállalni, amire a tagság megbízást ad. Mészáros Géza elnök úgy fogalmazott: az FRDÉSZ demonstrációs bizottsági ülésén markánsan meg kell fogalmazni a Honvédszakszervezet véleményét, s ha valóban demonstrációra kerül sor, mozgósítani fogják a tagságot.

Elhangzott, hogy a tervezett lépésekről, a szakszervezett álláspontjáról ugyanakkor tájékoztatni szükséges a tárca irányítóit is. Az elnökség felhatalmazta a kommunikációs ügyvivőt azzal, hogy markáns krízis kommunikációs tervet dolgozzon ki. Szakszervezetünk elképzeléseit, a teendőket ezek alapján kell majd a közvélemény elé tárni.

A Honvédszakszervezet elnöksége november 4-i ülésén nyugállományú tagok felvételéről, majd a közelgő választmányi ülés összehívásáról és tisztségviselőiről is döntött .A költségvetés III. negyedéves helyzetének tárgyalásakor az elnökségi tagok megtudhatták, hogy a bevétel időarányosan teljesül, míg a kiadás a tervezett alatt marad.

Az elnökség a továbbiakban - többek között - a Hosz Gazdálkodási Szabályzatának, illetve a Befektetési Politikának a módosítását is elfogadta. A jövő évi teendők kapcsán napirendre került a 2009.évi fontosabb feladatokat meghatározó, valamint a Hosz elnökségének munkatervéről szóló választmányi határozattervezet megvitatása és elfogadása. A testület a továbbiakban döntött még a HONVÉD Nyugdíjpénztár új tisztségviselőivel kapcsolatos személyi javaslatokról is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.