2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összefogással és széles körű támogatással sikeresek lehetünk

Hosz  |  2008. 11. 03., 18:53

A Honvédszakszervezet elnökségének november 4-i ülése hagyományos módon indult, aztán az elmúlt napok történéseire reagálva szakszervezetünk is markáns álláspontra helyezkedett a Kormány közszférát sújtó intézkedéseivel szemben.  Az elnökségi tagok és az állandó meghívottak részvételével lebonyolított szakszervezeti eseményt Mészáros Géza elnök vezette...

Napirend előtt Sárkány Ferenc számolt be az Egység 2002 Kft. elmúlt havi tevékenységéről. Az ügyvezető miután tájékoztatott a bevételek és a kiadások alakulásáról, részletesen is szólt a Vodafone által tett legújabb ajánlatról. Az elnökség állásfoglalásáról, illetve az ajánalt részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk olvasóinkat - a szerk. 

Az is elhangzott, hogy a jelenlegi kétes pénzügyi helyzetre való tekintettel a Kft. tulajdonában lévő Béke úti ingatlan eladását a későbbiekben újra áttekintik.

A napirend és az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Először Mészáros Géza elnök adott tájékoztatást a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum októberi üléséről. Erről további részleteket az ,,Elfogadhatatlan és barátságtalan" címü, honlapon megjelent írásunkban olvashatnak.

Szincsák Gyula alelnök az illetmények és keresetek vizsgálatáról és annak eredményeiről terjesztette elő az általa vezetett munkacsoport által kidolgozott elnökségi dokumentumot.

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök az FRDÉSZ elnökségének legutóbbi ülésén történtekről számolt be. Az alelnök azokról - az FRDÉSZ és a Liga tagsággal járó - anyagi konzekvenciákról is szólt, melyek a következő évben fogják terhelni a szakszervezeti büdzsét.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatóján elhangzott, hogy a Kormány tervezett megszorító intézkedéseinek második legnagyobb vesztese a közszféra, s e tény mellett nem lehet szó nélkül elmenni – fogalmazták meg álláspontjukat a Hosz irányítói. A tiltakozás első jeleként az FRDÉSZ létrehozta a demonstrációs bizottságot, míg az egységes közszolgálati sztrájkbizottság felélesztette müködését. Az előzetes egyeztetések alapján várható, hogy november 29-én a fővárosban egységes közszolgálati demonstrációt tartanak az érdekvédelmi szervezetek.

Az ülésen hangsúlyozták: a Kormánynak egyszer már teljesítenie kell korábbi ígéreteit. Az elnökség tagjai egyetértettek abban, hogy csak összefogással és széles körü támogatással lehet sikeres a Hosz, s a vezetésnek mindent fel kell vállalni, amire a tagság megbízást ad. Mészáros Géza elnök úgy fogalmazott: az FRDÉSZ demonstrációs bizottsági ülésén markánsan meg kell fogalmazni a Honvédszakszervezet véleményét, s ha valóban demonstrációra kerül sor, mozgósítani fogják a tagságot.

Elhangzott, hogy a tervezett lépésekről, a szakszervezett álláspontjáról ugyanakkor tájékoztatni szükséges a tárca irányítóit is. Az elnökség felhatalmazta a kommunikációs ügyvivőt azzal, hogy markáns krízis kommunikációs tervet dolgozzon ki. Szakszervezetünk elképzeléseit, a teendőket ezek alapján kell majd a közvélemény elé tárni.

A Honvédszakszervezet elnöksége november 4-i ülésén nyugállományú tagok felvételéről, majd a közelgő választmányi ülés összehívásáról és tisztségviselőiről is döntött .A költségvetés III. negyedéves helyzetének tárgyalásakor az elnökségi tagok megtudhatták, hogy a bevétel időarányosan teljesül, míg a kiadás a tervezett alatt marad.

Az elnökség a továbbiakban - többek között - a Hosz Gazdálkodási Szabályzatának, illetve a Befektetési Politikának a módosítását is elfogadta. A jövő évi teendők kapcsán napirendre került a 2009.évi fontosabb feladatokat meghatározó, valamint a Hosz elnökségének munkatervéről szóló választmányi határozattervezet megvitatása és elfogadása. A testület a továbbiakban döntött még a HONVÉD Nyugdíjpénztár új tisztségviselőivel kapcsolatos személyi javaslatokról is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

2017. november 15. óta Szilágyi Zsolt Lajos alezredes az MH 1. Honvéd Tűzszerész- és Hadihajós Ezred parancsnoka. A főtiszt – kisebb-nagyobb megszakításokkal – 1993 óta szolgál az alakulatnál, korábban az ezred hadihajós parancsnokhelyettese volt.