2017. 11. 24. péntek
Emma
: 312 Ft   : 263 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összefogással és széles körű támogatással sikeresek lehetünk

Hosz  |  2008. 11. 03., 18:53

A Honvédszakszervezet elnökségének november 4-i ülése hagyományos módon indult, aztán az elmúlt napok történéseire reagálva szakszervezetünk is markáns álláspontra helyezkedett a Kormány közszférát sújtó intézkedéseivel szemben.  Az elnökségi tagok és az állandó meghívottak részvételével lebonyolított szakszervezeti eseményt Mészáros Géza elnök vezette...

Napirend előtt Sárkány Ferenc számolt be az Egység 2002 Kft. elmúlt havi tevékenységéről. Az ügyvezető miután tájékoztatott a bevételek és a kiadások alakulásáról, részletesen is szólt a Vodafone által tett legújabb ajánlatról. Az elnökség állásfoglalásáról, illetve az ajánalt részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk olvasóinkat - a szerk. 

Az is elhangzott, hogy a jelenlegi kétes pénzügyi helyzetre való tekintettel a Kft. tulajdonában lévő Béke úti ingatlan eladását a későbbiekben újra áttekintik.

A napirend és az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Először Mészáros Géza elnök adott tájékoztatást a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum októberi üléséről. Erről további részleteket az ,,Elfogadhatatlan és barátságtalan" címü, honlapon megjelent írásunkban olvashatnak.

Szincsák Gyula alelnök az illetmények és keresetek vizsgálatáról és annak eredményeiről terjesztette elő az általa vezetett munkacsoport által kidolgozott elnökségi dokumentumot.

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök az FRDÉSZ elnökségének legutóbbi ülésén történtekről számolt be. Az alelnök azokról - az FRDÉSZ és a Liga tagsággal járó - anyagi konzekvenciákról is szólt, melyek a következő évben fogják terhelni a szakszervezeti büdzsét.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatóján elhangzott, hogy a Kormány tervezett megszorító intézkedéseinek második legnagyobb vesztese a közszféra, s e tény mellett nem lehet szó nélkül elmenni – fogalmazták meg álláspontjukat a Hosz irányítói. A tiltakozás első jeleként az FRDÉSZ létrehozta a demonstrációs bizottságot, míg az egységes közszolgálati sztrájkbizottság felélesztette müködését. Az előzetes egyeztetések alapján várható, hogy november 29-én a fővárosban egységes közszolgálati demonstrációt tartanak az érdekvédelmi szervezetek.

Az ülésen hangsúlyozták: a Kormánynak egyszer már teljesítenie kell korábbi ígéreteit. Az elnökség tagjai egyetértettek abban, hogy csak összefogással és széles körü támogatással lehet sikeres a Hosz, s a vezetésnek mindent fel kell vállalni, amire a tagság megbízást ad. Mészáros Géza elnök úgy fogalmazott: az FRDÉSZ demonstrációs bizottsági ülésén markánsan meg kell fogalmazni a Honvédszakszervezet véleményét, s ha valóban demonstrációra kerül sor, mozgósítani fogják a tagságot.

Elhangzott, hogy a tervezett lépésekről, a szakszervezett álláspontjáról ugyanakkor tájékoztatni szükséges a tárca irányítóit is. Az elnökség felhatalmazta a kommunikációs ügyvivőt azzal, hogy markáns krízis kommunikációs tervet dolgozzon ki. Szakszervezetünk elképzeléseit, a teendőket ezek alapján kell majd a közvélemény elé tárni.

A Honvédszakszervezet elnöksége november 4-i ülésén nyugállományú tagok felvételéről, majd a közelgő választmányi ülés összehívásáról és tisztségviselőiről is döntött .A költségvetés III. negyedéves helyzetének tárgyalásakor az elnökségi tagok megtudhatták, hogy a bevétel időarányosan teljesül, míg a kiadás a tervezett alatt marad.

Az elnökség a továbbiakban - többek között - a Hosz Gazdálkodási Szabályzatának, illetve a Befektetési Politikának a módosítását is elfogadta. A jövő évi teendők kapcsán napirendre került a 2009.évi fontosabb feladatokat meghatározó, valamint a Hosz elnökségének munkatervéről szóló választmányi határozattervezet megvitatása és elfogadása. A testület a továbbiakban döntött még a HONVÉD Nyugdíjpénztár új tisztségviselőivel kapcsolatos személyi javaslatokról is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az afgán légierő minden eddiginél nagyobb fejlesztését jelentették be szeptemberben. Potenciálisan nem kevesebb, mint 120 könnyű harci helikopter beszerzéséről lehet szó.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.