2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyilvános ülést tartott a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság

Hosz  |  2008. 12. 08., 16:43

Az FRDÉSZ kezdeményezésére az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága (HRB) december 9-én, rendes ülésének 5. napirendi témájaként megtárgyalta a szakszervezeti szövetség által javasolt, a fegyveres és rendvédelmi szféra dolgozóit érintő ügyeket. Az eseményen a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök képviselte...

A Kormány 2009-re tervezett megszorító intézkedései miatt a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) szervezésében több ezer fegyveres és rendvédelmi hivatásos állományú demonstrált november 29-én, Budapesten. A kialakult helyzetre való tekintettel az Országgyülés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökénél az FRDÉSZ elnöksége kezdeményezésére a Bizottsági ülés egy napirendi témájaként, hogy a szféra szakszervvezeti és minisztériumi vezetői, a nyilvánosság bevonásával vitassák meg, milyen megoldást lehet találni az állomány élet- és munkakörülményeinek javítása érdekében.

A Lázár János bizottsági elnök vezetésével zajlott ülésen Kónya Péter FRDÉSZ elnök vázolta a szféra általános helyzetét, majd az ágazati szakszervezetek vezetői - köztük Mészáros Géza Hosz elnök is - az egyes minisztériumok égisze alá tartozó munkavállalók szolgálati- élet - és munkakörülményeinek specifikumairól beszéltek. 

Az FRDÉSZ vezetője kiemelte, hogy az egyenruhások - tekintettel a korábbi években megkötött bérmegállapodásokra - nagy reményekkel várták a 2009-es esztendőt. Az ellenzéki és kormányképviselők előtt elhangzott, hogy a válság okozta nehézségekre reagáló kormány intézkedéseire válaszul a fegyveres és rendvédelmi ágazat munkavállalói elvárják, hogy a 13. havi illetmény legyen visszapótolva, illetve, hogy a reálbérek - az inflációval megegyező - szinten maradjanak.

Szakszervezetünk vezetője elmondta, hogy a hivatásos és szerződéses katonák ugyan megértik a világválság miatt kialakult helyzetet, de a november 29-i demonstráción is közzétett követelésekből nem tudnak engedni. Mészáros Géza külön szólt a szerződéses katonák alacsony illetményeiről is. 

A tájékoztató végén elhangzott, hogy a HRB támogatja a szféra dolgozóinak törekvéseit.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.