2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét ülésezett a Szerződéses Szekció Elnöksége

Hosz  |  2009. 02. 01., 11:30

A szekció vezetősége a - január 22-i - ülés során meghallgatta Szincsák Gyula alelnök beszámolóját a keresettárgyalásokról, annak várható eredményéről, a kifizetések teljesüléséről. A közelmúltban a szekció által tárgyalt szerződéses modellhez kapcsolódó előmeneteli rendszer problémáiról, a minősítések, osztályos pótlékok lehetséges beépítéséről a modell követelményrendszerébe, az általános-speciális beosztások arányairól, annak szükségességéről és indokoltságáról esett szó...  

A különböző állománykategóriák várakozási idejének kérdéskörében azok átrendezéséről, a redundanciák kiküszöböléséről, valamint a szolgálati időkhöz való igazítás lehetőségeiről folytattak egyeztetést a megjelentek.

Foglalkoztatta a szekció vezetését a leszerelési segély folyósításának más feltételekhez kötése, ahol lehetőségként az idő előtti kifizetések, kedvezményes visszatérítendő hitelszerü, vagy hüségpénzszerü juttatási forma kialakítása. Megtárgyalták a szerződéses-hivatásos állománykategóriák szükségességét, majd a lehetséges arányokat, a két jogviszony kapcsolatát elemezték.

 

A továbbiakban Szincsák Gyula alelnök tájékoztatta a megjelenteket a keresettárgyalások aktuális állásáról, vagyis a br. 180.000,- FT alatt keresők 13. Havi pótlékának kompenzálásáról, illetve a 2009. Évben várható Ruházati kifizetések módjáról, ami enyhíti az állománykategóriák által elszenvedett jövedelem kiesést, bár a magasabb beosztásoknál még így is elmaradást eredményez. Szó esett a meleg étkezési utalványokról, a helyi bérlet egységes támogatásáról, illetve a deviza ellátmánnyal kapcsolatos helyzetről, illetve a szekció sürgeti a Szerződéses Katonák Országos Találkozójának megrendezését.

 

 

                                                                               Szijártó Zsolt ftörm.

                                                                       Szerződéses Szekció Alelnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.