2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét ülésezett a Szerződéses Szekció Elnöksége

Hosz  |  2009. 02. 01., 11:30

A szekció vezetősége a - január 22-i - ülés során meghallgatta Szincsák Gyula alelnök beszámolóját a keresettárgyalásokról, annak várható eredményéről, a kifizetések teljesüléséről. A közelmúltban a szekció által tárgyalt szerződéses modellhez kapcsolódó előmeneteli rendszer problémáiról, a minősítések, osztályos pótlékok lehetséges beépítéséről a modell követelményrendszerébe, az általános-speciális beosztások arányairól, annak szükségességéről és indokoltságáról esett szó...  

A különböző állománykategóriák várakozási idejének kérdéskörében azok átrendezéséről, a redundanciák kiküszöböléséről, valamint a szolgálati időkhöz való igazítás lehetőségeiről folytattak egyeztetést a megjelentek.

Foglalkoztatta a szekció vezetését a leszerelési segély folyósításának más feltételekhez kötése, ahol lehetőségként az idő előtti kifizetések, kedvezményes visszatérítendő hitelszerü, vagy hüségpénzszerü juttatási forma kialakítása. Megtárgyalták a szerződéses-hivatásos állománykategóriák szükségességét, majd a lehetséges arányokat, a két jogviszony kapcsolatát elemezték.

 

A továbbiakban Szincsák Gyula alelnök tájékoztatta a megjelenteket a keresettárgyalások aktuális állásáról, vagyis a br. 180.000,- FT alatt keresők 13. Havi pótlékának kompenzálásáról, illetve a 2009. Évben várható Ruházati kifizetések módjáról, ami enyhíti az állománykategóriák által elszenvedett jövedelem kiesést, bár a magasabb beosztásoknál még így is elmaradást eredményez. Szó esett a meleg étkezési utalványokról, a helyi bérlet egységes támogatásáról, illetve a deviza ellátmánnyal kapcsolatos helyzetről, illetve a szekció sürgeti a Szerződéses Katonák Országos Találkozójának megrendezését.

 

 

                                                                               Szijártó Zsolt ftörm.

                                                                       Szerződéses Szekció Alelnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.