2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét ülésezett a Szerződéses Szekció Elnöksége

Hosz  |  2009. 02. 01., 11:30

A szekció vezetősége a - január 22-i - ülés során meghallgatta Szincsák Gyula alelnök beszámolóját a keresettárgyalásokról, annak várható eredményéről, a kifizetések teljesüléséről. A közelmúltban a szekció által tárgyalt szerződéses modellhez kapcsolódó előmeneteli rendszer problémáiról, a minősítések, osztályos pótlékok lehetséges beépítéséről a modell követelményrendszerébe, az általános-speciális beosztások arányairól, annak szükségességéről és indokoltságáról esett szó...  

A különböző állománykategóriák várakozási idejének kérdéskörében azok átrendezéséről, a redundanciák kiküszöböléséről, valamint a szolgálati időkhöz való igazítás lehetőségeiről folytattak egyeztetést a megjelentek.

Foglalkoztatta a szekció vezetését a leszerelési segély folyósításának más feltételekhez kötése, ahol lehetőségként az idő előtti kifizetések, kedvezményes visszatérítendő hitelszerü, vagy hüségpénzszerü juttatási forma kialakítása. Megtárgyalták a szerződéses-hivatásos állománykategóriák szükségességét, majd a lehetséges arányokat, a két jogviszony kapcsolatát elemezték.

 

A továbbiakban Szincsák Gyula alelnök tájékoztatta a megjelenteket a keresettárgyalások aktuális állásáról, vagyis a br. 180.000,- FT alatt keresők 13. Havi pótlékának kompenzálásáról, illetve a 2009. Évben várható Ruházati kifizetések módjáról, ami enyhíti az állománykategóriák által elszenvedett jövedelem kiesést, bár a magasabb beosztásoknál még így is elmaradást eredményez. Szó esett a meleg étkezési utalványokról, a helyi bérlet egységes támogatásáról, illetve a deviza ellátmánnyal kapcsolatos helyzetről, illetve a szekció sürgeti a Szerződéses Katonák Országos Találkozójának megrendezését.

 

 

                                                                               Szijártó Zsolt ftörm.

                                                                       Szerződéses Szekció Alelnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.