2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét ülésezett a Szerződéses Szekció Elnöksége

Hosz  |  2009. 02. 01., 11:30

A szekció vezetősége a - január 22-i - ülés során meghallgatta Szincsák Gyula alelnök beszámolóját a keresettárgyalásokról, annak várható eredményéről, a kifizetések teljesüléséről. A közelmúltban a szekció által tárgyalt szerződéses modellhez kapcsolódó előmeneteli rendszer problémáiról, a minősítések, osztályos pótlékok lehetséges beépítéséről a modell követelményrendszerébe, az általános-speciális beosztások arányairól, annak szükségességéről és indokoltságáról esett szó...  

A különböző állománykategóriák várakozási idejének kérdéskörében azok átrendezéséről, a redundanciák kiküszöböléséről, valamint a szolgálati időkhöz való igazítás lehetőségeiről folytattak egyeztetést a megjelentek.

Foglalkoztatta a szekció vezetését a leszerelési segély folyósításának más feltételekhez kötése, ahol lehetőségként az idő előtti kifizetések, kedvezményes visszatérítendő hitelszerü, vagy hüségpénzszerü juttatási forma kialakítása. Megtárgyalták a szerződéses-hivatásos állománykategóriák szükségességét, majd a lehetséges arányokat, a két jogviszony kapcsolatát elemezték.

 

A továbbiakban Szincsák Gyula alelnök tájékoztatta a megjelenteket a keresettárgyalások aktuális állásáról, vagyis a br. 180.000,- FT alatt keresők 13. Havi pótlékának kompenzálásáról, illetve a 2009. Évben várható Ruházati kifizetések módjáról, ami enyhíti az állománykategóriák által elszenvedett jövedelem kiesést, bár a magasabb beosztásoknál még így is elmaradást eredményez. Szó esett a meleg étkezési utalványokról, a helyi bérlet egységes támogatásáról, illetve a deviza ellátmánnyal kapcsolatos helyzetről, illetve a szekció sürgeti a Szerződéses Katonák Országos Találkozójának megrendezését.

 

 

                                                                               Szijártó Zsolt ftörm.

                                                                       Szerződéses Szekció Alelnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.