2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetés a 3/2002. (I. 25.) HM rendelet tervezett módosításáról

Hosz  |  2009. 02. 13., 09:43

Február 12-én egyeztetésre került sor a HM Jogi Főosztályán a Honvédelmi Minisztérium, és a HM KPÜ szakmai szervezeteinek vezetői, képviselői, valamint a Honvédszakszervezet képviseletében Szincsák Gyula alelnök és dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezető részvételével...

Az egyeztetés tárgyát a katonák illetményéről és illetményjellegü juttatásairól, valamint a közalkalmazottak jutalmazásáról szóló 3/2002. (I. 25.) HM rendelet tervezett módosítása képezte. A rendelet módosítását többek között a Hjt. Országgyülés általi –zárószavazásra 2009. február 16. napjára előirányzott – módosítása teszi szükségessé.

A tervezet kapcsán a megbeszélés kiemelten érintette a tüzszerész-pótlék jogosultság feltételrendszerét és új mértékét, valamint a törvényi szabályozásban új elemként megjelenő más jogállási törvények hatálya alá tartozók (közalkalmazottak, köztisztviselők) hivatásos állományú katonák általi helyettesítésének részletszabályait, a megbízási díj mértékét.

Javaslataink alapján a kiemelt tárgykörök vonatkozásában várhatóan tárcaszintü vezetői döntés születik.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.