2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet elnökségének közleménye

Hosz  |  2009. 03. 04., 14:02

A Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága (AB) 2009. március 2-án megtartott teljes ülésén döntött a 4/2007. KPJE (jogegységi határozat) ellen benyújtott indítványokról. Az AB 78/B/2008. számú határozatában – az AB határozat Magyar Közlönyben történő kihirdetése napjával – a jogegységi határozatot megsemmisítette. Ezért javasoljuk tagjainknak, hogy a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása tárgyában további kérelmeket, fellebbezést ne nyújtsanak be, eljárást ne kezdeményezzenek! A Honvédszakszervezet elnöksége 2009. március 3-án megtartott elnökségi ülésén az alábbi döntést hozta...

Fenti jogegységi határozatban foglaltak alapján kezdeményezett folyamatban lévő társadalombiztosítási perek vonatkozásában –f igyelembe véve a munkaügyi bíróság AB döntést követően kialakult álláspontját is – az igények elutasítása esetén – költségvetési lehetőségeink függvényében, a jogsegélyszolgálat javaslata alapján – a tagjainkat terhelő a bíróság által megállapított perköltséget átvállaljuk. Az elnökség a HOSZ által képviselt tagjainknak javasolja, hogy kereseti kérelmüket vonják vissza, erre vonatkozó nyilatkozatukat pedig soron kívül juttassák el a jogsegélyszolgálat részére.

A nyilatkozatok megküldése e-mail formájában is történhet, az alábbi címre: jog@hsz.hu

Azon képviselt tagjaink esetében, akik fentiek ellenére a peres eljárás folytatása mellett döntenek a költségek átvállalására nincs mód.

Egyben tájékoztatjuk peres ügyfeleinket, hogy e tárgykörben a jogerős ítéletek ellen az alperes HM KPÜ képviseletét ellátó ügyvédi iroda rendkívüli jogorvoslattal (felülvizsgálati kérelem) élt minden esetben. A benyújtott felülvizsgálati kérelmek elbírálása jelenleg folyamatban van.

Budapest, 2009. március 3.

 

                                                                                            Hosz elnöksége

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.