2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rendkívüli SZÉF ülést kezdeményez az FRDÉSZ

Hosz  |  2009. 03. 05., 22:11

Az FRDÉSZ elnökségének március 5-i ülésén úgy döntött a Szövetség, hogy a SZÉF munkavállalói oldalának nevében kezdeményezi a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) rendkívüli összehívását (8 napon belül-de legkésőbb 2009. március 13-ig) az Alkotmánybíróság 78/B/ 2008. számú határozatával kapcsolatos hivatalos kormányzati álláspont, a Hszt., Hjt. módosításával kapcsolatos kormányzati elképzelések, a sajtóban megjelent – hűségpénzt” érintő kormányzati elképzelések, valamint a hivatásos állomány sztrájkjogával  kapcsolatos  kormányzati elképzelések ismertetése – különös tekintettel az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosának a fegyveres és rendvédelmi szerveknél érvényesülő teljes sztrájktilalom felülvizsgálatára vonatkozó kezdeményezés - ügyében. Az ülést Kónya Péter elnök vezette, szakszervezetünket Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök képviselte...

A tagszervezetek vezetői részvételével megtartott elnökségi ülésen az AB határozattal kapcsolatban, Kónya Péter elnök dr. Turi András rendészeti szakállamtitkárral és más szakértőkkel folytatott megbeszéléseiről tájékoztatva elmondta, hogy a határozat ,,csak” az LB jogegységi határozatát minősítette törvénysértőnek, a lezárt és a folyamatban lévő ügyeket nem annulálta.

Az FRDÉSZ elnöke azt is elmondta, hogy rendkívüli SZÉF ülést kezdeményezése mellett, - a katonákra vonatkozó diszkrimináció miatt - sajtóközlemény kiadását is fontosnak tartja. Erre reagálva dr. Heiling Ottó Hosz alelnök elmondta, hogy a Honvédszakszervezet igényli, hogy az FRDÉSZ tagszervezetei vállaljanak szolidaritást, álljanak ki a katonák mellett és közleményben fogalmazzák meg a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása kapcsán a szféra egyes szakmái között kialakult diszkriminatív helyzetet.

Dr. Ese Ferenc, az FBVSZOSZ főtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a jövőt tekintve – peres úton – szinte semmi esély nincs a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítására.

Ezt követően Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter bejelentéséről, a 25 év feletti szolgálati idővel rendelkező rendőrök pályán tartását motiváló pótlékról tárgyaltak.

Az egyebekben szó esett arról, hogy március 16-án, a PVDÉSZ X. kerületi Ihász utcai székházában tartja következő elnökségi ülését az FRDÉSZ. Hócza György, a HTFSZ szervezeti ügyvivője pedig az idei FRDÉSZ focikupa támogatására szólította fel a tagszervezeteket.

Az alábbiakban az FRDÉSZ elnöke által az igazságügyi és rendészeti miniszeternek írt levelet olvashatják...

Dr. Draskovics Tiborigazságügyi és rendészeti miniszter

Tisztelt Miniszter Úr!

A SZÉF munkavállalói oldalának nevében kezdeményezem a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) rendkívüli összehívását (8 napon belül-de legkésőbb 2009. március 13-ig) a következő témakörökben:

    Az Alkotmánybíróság 78/B/ 2008. számú határozatával kapcsolatos hivatalos kormányzati álláspont ismertetése, vitája.

    Hszt., Hjt. módosításával kapcsolatos kormányzati elképzelések ismertetése, vitája.

    A sajtóban megjelent – hüségpénzt” érintő kormányzati elképzelések ismertetése, ezen elképzelések megvitatása.

    A hivatásos állomány sztrájkjogával  kapcsolatos  kormányzati elképzelések ismertetése és vitája – különös tekintettel az Állampolgári Jogok Országgyülési Biztosának a fegyveres és rendvédelmi szerveknél érvényesülő teljes sztrájktilalom felülvizsgálatára vonatkozó kezdeményezésére.

Tisztelt Miniszter Úr!Az elmúlt időszakban olyan értesülések, illetve dokumentumok kerültek napvilágra, amely alapján a munkavállalói oldal azt feltételezi, hogy a Kormány egyoldalúan fel kívánja rúgni a Kormány és a SZÉF munkavállalói oldala között 2008. decemberében megkötött megállapodást. A helyzet tisztázása érdekében elengedhetetlennek tartjuk a SZÉF haladéktalan összehívását!    A jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján, az általunk kért egyeztetés elmaradását, a megkötött megállapodás kormányzati oldalról történő megsértésének fogjuk tekinteni és ennek megfelelően eljárni!

B u d a p e s t,  2009. március 5.

Tisztelettel: Kónya Péter s.k.FRDÉSZ elnökSZÉF Munkavállalói Oldal elnöke 
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.