2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rendkívüli SZÉF ülést kezdeményez az FRDÉSZ

Hosz  |  2009. 03. 05., 22:11

Az FRDÉSZ elnökségének március 5-i ülésén úgy döntött a Szövetség, hogy a SZÉF munkavállalói oldalának nevében kezdeményezi a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) rendkívüli összehívását (8 napon belül-de legkésőbb 2009. március 13-ig) az Alkotmánybíróság 78/B/ 2008. számú határozatával kapcsolatos hivatalos kormányzati álláspont, a Hszt., Hjt. módosításával kapcsolatos kormányzati elképzelések, a sajtóban megjelent – hűségpénzt” érintő kormányzati elképzelések, valamint a hivatásos állomány sztrájkjogával  kapcsolatos  kormányzati elképzelések ismertetése – különös tekintettel az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosának a fegyveres és rendvédelmi szerveknél érvényesülő teljes sztrájktilalom felülvizsgálatára vonatkozó kezdeményezés - ügyében. Az ülést Kónya Péter elnök vezette, szakszervezetünket Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök képviselte...

A tagszervezetek vezetői részvételével megtartott elnökségi ülésen az AB határozattal kapcsolatban, Kónya Péter elnök dr. Turi András rendészeti szakállamtitkárral és más szakértőkkel folytatott megbeszéléseiről tájékoztatva elmondta, hogy a határozat ,,csak” az LB jogegységi határozatát minősítette törvénysértőnek, a lezárt és a folyamatban lévő ügyeket nem annulálta.

Az FRDÉSZ elnöke azt is elmondta, hogy rendkívüli SZÉF ülést kezdeményezése mellett, - a katonákra vonatkozó diszkrimináció miatt - sajtóközlemény kiadását is fontosnak tartja. Erre reagálva dr. Heiling Ottó Hosz alelnök elmondta, hogy a Honvédszakszervezet igényli, hogy az FRDÉSZ tagszervezetei vállaljanak szolidaritást, álljanak ki a katonák mellett és közleményben fogalmazzák meg a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása kapcsán a szféra egyes szakmái között kialakult diszkriminatív helyzetet.

Dr. Ese Ferenc, az FBVSZOSZ főtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a jövőt tekintve – peres úton – szinte semmi esély nincs a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítására.

Ezt követően Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter bejelentéséről, a 25 év feletti szolgálati idővel rendelkező rendőrök pályán tartását motiváló pótlékról tárgyaltak.

Az egyebekben szó esett arról, hogy március 16-án, a PVDÉSZ X. kerületi Ihász utcai székházában tartja következő elnökségi ülését az FRDÉSZ. Hócza György, a HTFSZ szervezeti ügyvivője pedig az idei FRDÉSZ focikupa támogatására szólította fel a tagszervezeteket.

Az alábbiakban az FRDÉSZ elnöke által az igazságügyi és rendészeti miniszeternek írt levelet olvashatják...

Dr. Draskovics Tiborigazságügyi és rendészeti miniszter

Tisztelt Miniszter Úr!

A SZÉF munkavállalói oldalának nevében kezdeményezem a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) rendkívüli összehívását (8 napon belül-de legkésőbb 2009. március 13-ig) a következő témakörökben:

    Az Alkotmánybíróság 78/B/ 2008. számú határozatával kapcsolatos hivatalos kormányzati álláspont ismertetése, vitája.

    Hszt., Hjt. módosításával kapcsolatos kormányzati elképzelések ismertetése, vitája.

    A sajtóban megjelent – hüségpénzt” érintő kormányzati elképzelések ismertetése, ezen elképzelések megvitatása.

    A hivatásos állomány sztrájkjogával  kapcsolatos  kormányzati elképzelések ismertetése és vitája – különös tekintettel az Állampolgári Jogok Országgyülési Biztosának a fegyveres és rendvédelmi szerveknél érvényesülő teljes sztrájktilalom felülvizsgálatára vonatkozó kezdeményezésére.

Tisztelt Miniszter Úr!Az elmúlt időszakban olyan értesülések, illetve dokumentumok kerültek napvilágra, amely alapján a munkavállalói oldal azt feltételezi, hogy a Kormány egyoldalúan fel kívánja rúgni a Kormány és a SZÉF munkavállalói oldala között 2008. decemberében megkötött megállapodást. A helyzet tisztázása érdekében elengedhetetlennek tartjuk a SZÉF haladéktalan összehívását!    A jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján, az általunk kért egyeztetés elmaradását, a megkötött megállapodás kormányzati oldalról történő megsértésének fogjuk tekinteni és ennek megfelelően eljárni!

B u d a p e s t,  2009. március 5.

Tisztelettel: Kónya Péter s.k.FRDÉSZ elnökSZÉF Munkavállalói Oldal elnöke 
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.