2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rendkívüli SZÉF ülést kezdeményez az FRDÉSZ

Hosz  |  2009. 03. 05., 22:11

Az FRDÉSZ elnökségének március 5-i ülésén úgy döntött a Szövetség, hogy a SZÉF munkavállalói oldalának nevében kezdeményezi a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) rendkívüli összehívását (8 napon belül-de legkésőbb 2009. március 13-ig) az Alkotmánybíróság 78/B/ 2008. számú határozatával kapcsolatos hivatalos kormányzati álláspont, a Hszt., Hjt. módosításával kapcsolatos kormányzati elképzelések, a sajtóban megjelent – hűségpénzt” érintő kormányzati elképzelések, valamint a hivatásos állomány sztrájkjogával  kapcsolatos  kormányzati elképzelések ismertetése – különös tekintettel az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosának a fegyveres és rendvédelmi szerveknél érvényesülő teljes sztrájktilalom felülvizsgálatára vonatkozó kezdeményezés - ügyében. Az ülést Kónya Péter elnök vezette, szakszervezetünket Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök képviselte...

A tagszervezetek vezetői részvételével megtartott elnökségi ülésen az AB határozattal kapcsolatban, Kónya Péter elnök dr. Turi András rendészeti szakállamtitkárral és más szakértőkkel folytatott megbeszéléseiről tájékoztatva elmondta, hogy a határozat ,,csak” az LB jogegységi határozatát minősítette törvénysértőnek, a lezárt és a folyamatban lévő ügyeket nem annulálta.

Az FRDÉSZ elnöke azt is elmondta, hogy rendkívüli SZÉF ülést kezdeményezése mellett, - a katonákra vonatkozó diszkrimináció miatt - sajtóközlemény kiadását is fontosnak tartja. Erre reagálva dr. Heiling Ottó Hosz alelnök elmondta, hogy a Honvédszakszervezet igényli, hogy az FRDÉSZ tagszervezetei vállaljanak szolidaritást, álljanak ki a katonák mellett és közleményben fogalmazzák meg a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása kapcsán a szféra egyes szakmái között kialakult diszkriminatív helyzetet.

Dr. Ese Ferenc, az FBVSZOSZ főtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a jövőt tekintve – peres úton – szinte semmi esély nincs a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítására.

Ezt követően Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter bejelentéséről, a 25 év feletti szolgálati idővel rendelkező rendőrök pályán tartását motiváló pótlékról tárgyaltak.

Az egyebekben szó esett arról, hogy március 16-án, a PVDÉSZ X. kerületi Ihász utcai székházában tartja következő elnökségi ülését az FRDÉSZ. Hócza György, a HTFSZ szervezeti ügyvivője pedig az idei FRDÉSZ focikupa támogatására szólította fel a tagszervezeteket.

Az alábbiakban az FRDÉSZ elnöke által az igazságügyi és rendészeti miniszeternek írt levelet olvashatják...

Dr. Draskovics Tiborigazságügyi és rendészeti miniszter

Tisztelt Miniszter Úr!

A SZÉF munkavállalói oldalának nevében kezdeményezem a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) rendkívüli összehívását (8 napon belül-de legkésőbb 2009. március 13-ig) a következő témakörökben:

    Az Alkotmánybíróság 78/B/ 2008. számú határozatával kapcsolatos hivatalos kormányzati álláspont ismertetése, vitája.

    Hszt., Hjt. módosításával kapcsolatos kormányzati elképzelések ismertetése, vitája.

    A sajtóban megjelent – hüségpénzt” érintő kormányzati elképzelések ismertetése, ezen elképzelések megvitatása.

    A hivatásos állomány sztrájkjogával  kapcsolatos  kormányzati elképzelések ismertetése és vitája – különös tekintettel az Állampolgári Jogok Országgyülési Biztosának a fegyveres és rendvédelmi szerveknél érvényesülő teljes sztrájktilalom felülvizsgálatára vonatkozó kezdeményezésére.

Tisztelt Miniszter Úr!Az elmúlt időszakban olyan értesülések, illetve dokumentumok kerültek napvilágra, amely alapján a munkavállalói oldal azt feltételezi, hogy a Kormány egyoldalúan fel kívánja rúgni a Kormány és a SZÉF munkavállalói oldala között 2008. decemberében megkötött megállapodást. A helyzet tisztázása érdekében elengedhetetlennek tartjuk a SZÉF haladéktalan összehívását!    A jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján, az általunk kért egyeztetés elmaradását, a megkötött megállapodás kormányzati oldalról történő megsértésének fogjuk tekinteni és ennek megfelelően eljárni!

B u d a p e s t,  2009. március 5.

Tisztelettel: Kónya Péter s.k.FRDÉSZ elnökSZÉF Munkavállalói Oldal elnöke 
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.