2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

SZÉF ülés előtt

Hosz  |  2009. 03. 16., 12:00

Az FRDÉSZ március 16-i elnökségi ülését a Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (PVDÉSZ) Budapest X. kerületi, Ihász utcai székházában tartották. Napirenden a Küldöttgyűlés anyagainak megvitatása, a SZÉF március 20-i ülésére való felkészülés, az MNÜA szerződések aláírása, valamint egyéb aktuális témák szerepeltek. A Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezette ülésen dr. Heiling Ottó alelnök képviselte szakszervezetünket…  

Napirend előtt Talabér Zoltán PVDÉSZ elnök, az ülés házigazdája bemutatta a rendezvény helyszínét, szakszervezetük új, 2009. január 1-től bérelt székházát.

Az ülésen, már napirend szerint – a március 20-i SZÉF ülésre való felkészülés jegyében – Kónya Péter elnök elmondta, FRDÉSZ tagszervezet önállóan nem kezdeményezhet rendkívüli SZÉF ülést, azt az oldalelnöknek kell jelezni. Az FRDÉSZ vezetője hozzátette, hogy oldalegyeztetés nem lesz, a Szövetség a szünetekben hozza meg majd a szükséges döntéseket.   

A Küldöttgyülés munkarendjéről szóló egyeztetés során elhangzott, hogy az eseményen az érvényes mandátumszámok alapján vehetnek majd részt a tagszervezetek. Ezt követően a Küldöttgyülés tisztségviselőire tettek javaslatokat, levezető elnöknek Lipták Istvánt (PVDÉSZ) és Árok Kornélt (HTFSZ) jelölték. A HTFSZ-t képviselő Hócza György szervezeti ügyvivő a napirend és az FRDÉSZ Alapszabályának módosítására tett javaslatot. Dr. Heiling Ottó Hosz alelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy az SZMSZ-ben rögzíteni kell az alelnökök közötti munkamegosztást. Élénk vita kibontakozása után a HTFSZ visszavonta előterjesztését, majd az elnökség az ügyrendet elfogadta.

Miután a költségvetésről szóló tárgyalásnál – több kiegészítés is elhangzott, - az FRDÉSZ elnöke kijelentette, hogy egyelőre nincs szükség pótköltségvetésre. Ezt követően a küszöbön álló Hszt. módosításról mondta el az általa képviseltek véleményét Talabér Zoltán PVDÉSZ elnök, majd a március 27-i FRDÉSZ Küldöttgyülés elé kerülő határozattervezetekről egyeztettek. A résztvevők elfogadták, hogy június 1-ig nyilatkoznak a tagszervezetek elnökei, hogy fizetik-e a Liga tagdíjat. Emellett arról is határoztak, hogy az OKÉT-on erősíteni kell a pozíciókat, vagyis a mandátumokat növelni szükséges. Az elnökség az MNÜA szerződéssel járó feladatokat is jóváhagyta.

Az egyebekben Sörös István, a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke a NYOK-ban betöltött szerepről, valamint az ezt követő években nyugállományba vonuló fegyveres és rendvédelmi dolgozók sérelmeiről beszélt. Az FRDÉSZ elnöksége megbízta Sörös Istvánt, hogy a különböző szervezetek előtt képviselje a fegyveres és rendvédelmi szféra nyugállományú tagjainak érdekeit.

A Liga idén is megszervezi munkavédelmi konferenciáját. A balatonföldvári szakmai eseményt április 22-24 között rendezik – tájékoztatta a tagszervezetek képviselőit Talabér Zoltán PVDÉSZ elnök. Folytatás március 20-án, a SZÉF-en.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.