2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

SZÉF ülés előtt

Hosz  |  2009. 03. 16., 12:00

Az FRDÉSZ március 16-i elnökségi ülését a Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (PVDÉSZ) Budapest X. kerületi, Ihász utcai székházában tartották. Napirenden a Küldöttgyűlés anyagainak megvitatása, a SZÉF március 20-i ülésére való felkészülés, az MNÜA szerződések aláírása, valamint egyéb aktuális témák szerepeltek. A Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezette ülésen dr. Heiling Ottó alelnök képviselte szakszervezetünket…  

Napirend előtt Talabér Zoltán PVDÉSZ elnök, az ülés házigazdája bemutatta a rendezvény helyszínét, szakszervezetük új, 2009. január 1-től bérelt székházát.

Az ülésen, már napirend szerint – a március 20-i SZÉF ülésre való felkészülés jegyében – Kónya Péter elnök elmondta, FRDÉSZ tagszervezet önállóan nem kezdeményezhet rendkívüli SZÉF ülést, azt az oldalelnöknek kell jelezni. Az FRDÉSZ vezetője hozzátette, hogy oldalegyeztetés nem lesz, a Szövetség a szünetekben hozza meg majd a szükséges döntéseket.   

A Küldöttgyülés munkarendjéről szóló egyeztetés során elhangzott, hogy az eseményen az érvényes mandátumszámok alapján vehetnek majd részt a tagszervezetek. Ezt követően a Küldöttgyülés tisztségviselőire tettek javaslatokat, levezető elnöknek Lipták Istvánt (PVDÉSZ) és Árok Kornélt (HTFSZ) jelölték. A HTFSZ-t képviselő Hócza György szervezeti ügyvivő a napirend és az FRDÉSZ Alapszabályának módosítására tett javaslatot. Dr. Heiling Ottó Hosz alelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy az SZMSZ-ben rögzíteni kell az alelnökök közötti munkamegosztást. Élénk vita kibontakozása után a HTFSZ visszavonta előterjesztését, majd az elnökség az ügyrendet elfogadta.

Miután a költségvetésről szóló tárgyalásnál – több kiegészítés is elhangzott, - az FRDÉSZ elnöke kijelentette, hogy egyelőre nincs szükség pótköltségvetésre. Ezt követően a küszöbön álló Hszt. módosításról mondta el az általa képviseltek véleményét Talabér Zoltán PVDÉSZ elnök, majd a március 27-i FRDÉSZ Küldöttgyülés elé kerülő határozattervezetekről egyeztettek. A résztvevők elfogadták, hogy június 1-ig nyilatkoznak a tagszervezetek elnökei, hogy fizetik-e a Liga tagdíjat. Emellett arról is határoztak, hogy az OKÉT-on erősíteni kell a pozíciókat, vagyis a mandátumokat növelni szükséges. Az elnökség az MNÜA szerződéssel járó feladatokat is jóváhagyta.

Az egyebekben Sörös István, a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke a NYOK-ban betöltött szerepről, valamint az ezt követő években nyugállományba vonuló fegyveres és rendvédelmi dolgozók sérelmeiről beszélt. Az FRDÉSZ elnöksége megbízta Sörös Istvánt, hogy a különböző szervezetek előtt képviselje a fegyveres és rendvédelmi szféra nyugállományú tagjainak érdekeit.

A Liga idén is megszervezi munkavédelmi konferenciáját. A balatonföldvári szakmai eseményt április 22-24 között rendezik – tájékoztatta a tagszervezetek képviselőit Talabér Zoltán PVDÉSZ elnök. Folytatás március 20-án, a SZÉF-en.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.