2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

SZÉF ülés előtt

Hosz  |  2009. 03. 16., 12:00

Az FRDÉSZ március 16-i elnökségi ülését a Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (PVDÉSZ) Budapest X. kerületi, Ihász utcai székházában tartották. Napirenden a Küldöttgyűlés anyagainak megvitatása, a SZÉF március 20-i ülésére való felkészülés, az MNÜA szerződések aláírása, valamint egyéb aktuális témák szerepeltek. A Kónya Péter FRDÉSZ elnök vezette ülésen dr. Heiling Ottó alelnök képviselte szakszervezetünket…  

Napirend előtt Talabér Zoltán PVDÉSZ elnök, az ülés házigazdája bemutatta a rendezvény helyszínét, szakszervezetük új, 2009. január 1-től bérelt székházát.

Az ülésen, már napirend szerint – a március 20-i SZÉF ülésre való felkészülés jegyében – Kónya Péter elnök elmondta, FRDÉSZ tagszervezet önállóan nem kezdeményezhet rendkívüli SZÉF ülést, azt az oldalelnöknek kell jelezni. Az FRDÉSZ vezetője hozzátette, hogy oldalegyeztetés nem lesz, a Szövetség a szünetekben hozza meg majd a szükséges döntéseket.   

A Küldöttgyülés munkarendjéről szóló egyeztetés során elhangzott, hogy az eseményen az érvényes mandátumszámok alapján vehetnek majd részt a tagszervezetek. Ezt követően a Küldöttgyülés tisztségviselőire tettek javaslatokat, levezető elnöknek Lipták Istvánt (PVDÉSZ) és Árok Kornélt (HTFSZ) jelölték. A HTFSZ-t képviselő Hócza György szervezeti ügyvivő a napirend és az FRDÉSZ Alapszabályának módosítására tett javaslatot. Dr. Heiling Ottó Hosz alelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy az SZMSZ-ben rögzíteni kell az alelnökök közötti munkamegosztást. Élénk vita kibontakozása után a HTFSZ visszavonta előterjesztését, majd az elnökség az ügyrendet elfogadta.

Miután a költségvetésről szóló tárgyalásnál – több kiegészítés is elhangzott, - az FRDÉSZ elnöke kijelentette, hogy egyelőre nincs szükség pótköltségvetésre. Ezt követően a küszöbön álló Hszt. módosításról mondta el az általa képviseltek véleményét Talabér Zoltán PVDÉSZ elnök, majd a március 27-i FRDÉSZ Küldöttgyülés elé kerülő határozattervezetekről egyeztettek. A résztvevők elfogadták, hogy június 1-ig nyilatkoznak a tagszervezetek elnökei, hogy fizetik-e a Liga tagdíjat. Emellett arról is határoztak, hogy az OKÉT-on erősíteni kell a pozíciókat, vagyis a mandátumokat növelni szükséges. Az elnökség az MNÜA szerződéssel járó feladatokat is jóváhagyta.

Az egyebekben Sörös István, a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke a NYOK-ban betöltött szerepről, valamint az ezt követő években nyugállományba vonuló fegyveres és rendvédelmi dolgozók sérelmeiről beszélt. Az FRDÉSZ elnöksége megbízta Sörös Istvánt, hogy a különböző szervezetek előtt képviselje a fegyveres és rendvédelmi szféra nyugállományú tagjainak érdekeit.

A Liga idén is megszervezi munkavédelmi konferenciáját. A balatonföldvári szakmai eseményt április 22-24 között rendezik – tájékoztatta a tagszervezetek képviselőit Talabér Zoltán PVDÉSZ elnök. Folytatás március 20-án, a SZÉF-en.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.