2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Esélyegyenlőségi konferencia és képviseleti értekezletek előtt

Hosz  |  2009. 03. 23., 10:42

Szakszervezetünk ügyvezetésének - március 23-i - ülésén az aktuális érdekvédelmi és érdekképviseleti témák mellett hangsúlyosan is szó esett az új nyugat-magyarországi üdülési lehetőségekről, valamint az előttünk álló időszak rendezvényeiről is. A főtitkár, az ügyvivők és a képviseleti titkárok részvételével megtartott munkaértekezletet dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök vezették...

Az alelnökök aktuális tájékoztatója során Szincsák Gyula tájékoztatást adott a meleg-étkezési utalvány július elsejére tervezett bevezetéséről, az szja törvényjavaslatról, valamint a honvédelmi tárcát érintő kafetéria jellegü kifizetés-tervezetről. Ezekről a témákról a szakszervezet elnöksége – március 24-én – informális ülésen is egyeztetni fog.

Az alelnök azt is elmondta, hogy a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása kapcsán a szakszervezet jelenleg semmi esélyt nem lát a pozitív elmozdulásra. Szincsák Gyula beszámolt a HM személyügyi főosztályvezetőjével, a rekonverzió kérdésköréről folytatott megbeszéléséről, a szerződéses pályamodellről összeállított dokumentum néhány lényeges eleméről (előmenetel, megtartó erő fokozása, a rendfokozati várakozási idő, leszerelési segély intézmény, szolgálatvállalás felső korhatára, stb.), az MH ÖHP-n, a fegyverzeti és ruházati korszerüsítésekről lezajlott, valamint a vezénylő zászlósokkal folytatott egyeztetésekről, illetve a Honvéd Magánnyugdíjpénztár legutóbbi igazgatótanácsi ülésén történtekről is. 

Dr. Heiling Ottó alelnök pedig a szövetségi kapcsolatokról, az Euromil bonni ügyvezető elnökségi ülésének előkészületeiről, majd az FRDÉSZ elnökségi ülésén és a SZÉF március 20-i ülésén történtekről is részletesen informálta a megjelenteket. Az alelnök a szolgálati nyugdíj szigorításáról, valamint – a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei által javarészt támogatott – Hszt. módosításokról is tájékoztatta az ügyvivőket és a képviseleti titkárokat. Elhangzott, hogy a HM a nyugdíjmódosításra vonatkozó tervezetet nem támogatja.

Az üdültetés új lehetőségeivel kapcsolatban is dr. Heiling Ottó adott tájékoztatást. Az alelnök a keszthelyi, a kehidakustányi, az alsópáhoki és a bükfürdői lehetőségekről részletesen is szólt.   

A főtitkári tájékoztató kitért az elmúlt hónap eseményei közül a TÁMOP zamárdi képzésére, az alapszervezeti vezetők, illetve helyetteseik kommunikációs tanfolyamára, a Liga tanfolyamokról, valamint a szakszervezeti konföderáció ifjúsági tagozatának megalakulására, munkájára.

Az elkövetkezendő időszak eseményei közül dr. Ujfaludi Zoltán kiemelte az MH ÖHP-vel – március 31-én – aláírandó együttmüködési megállapodás létrejöttét, az április 1-jei elnökségi ülést, az április 7-8-i esélyegyenlőségi-katonanői konferenciát, a nyugállományú tagozat április 14-i választmányi ülését, valamint az április 15-i HÉF ülést, illetve az Euromil rendezvényeket is. Az ügyvezetés tárgyalt a május elsejei szakszervezeti ünnepen való részvételről.  

A főtitkár ezt követően a következő elnökségi ülés napirendjét ismertette, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás, vezetői feladatszabás hangzott el.

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről számoltak be. Szót ejtettek a következő ciklus rendezvényeiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről is. Több beszámolóból is kiderült, hogy komoly gondok vannak a tagnyilvántartás pontosságával, illetve a - a gazdasági válság miatt - lakáslízinget fizetők pénzügyi nehézségeivel.

Ezt  követően az április 8-i - Székesfehérvárott megrendezendő - esélyegyenlőségi-katonanői konferencia és az április 27-i héten rendezendő képviseleti értekezletek szervezési feladatairól is egyeztettek. 

Az egyebekben elhangzott, hogy az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjének szerződését 2011. december 31-ig meghosszabbította az alapító. Sárkány Ferenc ügyvezető beszélt a Kft., illetve a Hosz által előkészített legfrissebb lakáslízing-szerződésekről, a bővülő üdülési lehetőségekről, valamint a mobiltelefonszámla-kintlévőségekről is.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.