2024. 05. 25. szombat
Orbán
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Esélyegyenlőségi konferencia és képviseleti értekezletek előtt

Hosz  |  2009. 03. 23., 10:42

Szakszervezetünk ügyvezetésének - március 23-i - ülésén az aktuális érdekvédelmi és érdekképviseleti témák mellett hangsúlyosan is szó esett az új nyugat-magyarországi üdülési lehetőségekről, valamint az előttünk álló időszak rendezvényeiről is. A főtitkár, az ügyvivők és a képviseleti titkárok részvételével megtartott munkaértekezletet dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök vezették...

Az alelnökök aktuális tájékoztatója során Szincsák Gyula tájékoztatást adott a meleg-étkezési utalvány július elsejére tervezett bevezetéséről, az szja törvényjavaslatról, valamint a honvédelmi tárcát érintő kafetéria jellegü kifizetés-tervezetről. Ezekről a témákról a szakszervezet elnöksége – március 24-én – informális ülésen is egyeztetni fog.

Az alelnök azt is elmondta, hogy a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámítása kapcsán a szakszervezet jelenleg semmi esélyt nem lát a pozitív elmozdulásra. Szincsák Gyula beszámolt a HM személyügyi főosztályvezetőjével, a rekonverzió kérdésköréről folytatott megbeszéléséről, a szerződéses pályamodellről összeállított dokumentum néhány lényeges eleméről (előmenetel, megtartó erő fokozása, a rendfokozati várakozási idő, leszerelési segély intézmény, szolgálatvállalás felső korhatára, stb.), az MH ÖHP-n, a fegyverzeti és ruházati korszerüsítésekről lezajlott, valamint a vezénylő zászlósokkal folytatott egyeztetésekről, illetve a Honvéd Magánnyugdíjpénztár legutóbbi igazgatótanácsi ülésén történtekről is. 

Dr. Heiling Ottó alelnök pedig a szövetségi kapcsolatokról, az Euromil bonni ügyvezető elnökségi ülésének előkészületeiről, majd az FRDÉSZ elnökségi ülésén és a SZÉF március 20-i ülésén történtekről is részletesen informálta a megjelenteket. Az alelnök a szolgálati nyugdíj szigorításáról, valamint – a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei által javarészt támogatott – Hszt. módosításokról is tájékoztatta az ügyvivőket és a képviseleti titkárokat. Elhangzott, hogy a HM a nyugdíjmódosításra vonatkozó tervezetet nem támogatja.

Az üdültetés új lehetőségeivel kapcsolatban is dr. Heiling Ottó adott tájékoztatást. Az alelnök a keszthelyi, a kehidakustányi, az alsópáhoki és a bükfürdői lehetőségekről részletesen is szólt.   

A főtitkári tájékoztató kitért az elmúlt hónap eseményei közül a TÁMOP zamárdi képzésére, az alapszervezeti vezetők, illetve helyetteseik kommunikációs tanfolyamára, a Liga tanfolyamokról, valamint a szakszervezeti konföderáció ifjúsági tagozatának megalakulására, munkájára.

Az elkövetkezendő időszak eseményei közül dr. Ujfaludi Zoltán kiemelte az MH ÖHP-vel – március 31-én – aláírandó együttmüködési megállapodás létrejöttét, az április 1-jei elnökségi ülést, az április 7-8-i esélyegyenlőségi-katonanői konferenciát, a nyugállományú tagozat április 14-i választmányi ülését, valamint az április 15-i HÉF ülést, illetve az Euromil rendezvényeket is. Az ügyvezetés tárgyalt a május elsejei szakszervezeti ünnepen való részvételről.  

A főtitkár ezt követően a következő elnökségi ülés napirendjét ismertette, majd az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás, vezetői feladatszabás hangzott el.

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről számoltak be. Szót ejtettek a következő ciklus rendezvényeiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről is. Több beszámolóból is kiderült, hogy komoly gondok vannak a tagnyilvántartás pontosságával, illetve a - a gazdasági válság miatt - lakáslízinget fizetők pénzügyi nehézségeivel.

Ezt  követően az április 8-i - Székesfehérvárott megrendezendő - esélyegyenlőségi-katonanői konferencia és az április 27-i héten rendezendő képviseleti értekezletek szervezési feladatairól is egyeztettek. 

Az egyebekben elhangzott, hogy az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjének szerződését 2011. december 31-ig meghosszabbította az alapító. Sárkány Ferenc ügyvezető beszélt a Kft., illetve a Hosz által előkészített legfrissebb lakáslízing-szerződésekről, a bővülő üdülési lehetőségekről, valamint a mobiltelefonszámla-kintlévőségekről is.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.