2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vonzóvá teszik a szakszervezeti tagságot

Hosz  |  2009. 03. 26., 15:10

Miután megalakult a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának (Liga) ifjúsági tagozata, meghatározták a szervezet céljait és programját is. A Kék-Duna Csónakház és Oktatási Központban - március 25-26-án - megrendezett eseményen tisztségviselőket is választottak: a tagozat elnöke Pach Dániel (Rendészeti Védegylet), míg a szervezési alelnök Scheiner Katalin (Hosz) lett. Gratulálunk!...

A Liga Ifjúsági Tagozatának elnöke, Pach Dániel honlapunk kérdéseire válaszolva - egyebek mellett - elmondta: Az igazi cél a vérfrissítés, hiszen mi, a fiatalabb korosztály azt látjuk, hogy elöregedett a szakszervezeti mozgalom, az érdekképviseleti vezetők 50-60 évesek, így aztán az ifjúsági kérdések, a fiatalokkal való foglalkozás nagyon háttérbe szorul. Az idősebb vezetők nem tudnak szót érteni a 20-30 éves munkavállalókkal, ezért mi felvállaljuk, hogy - a nyugat-európai szakszervezeti mozgalmak mintájára - vonzóvá tesszük az ifjúság számára a szakszervezeti tagságot. Szeretnénk megmutatni, hogy ellentétben a nagy konföderációkkal, ifjúsági szinten - valamely fontos kérdés érdekében - képesek vagyunk azonosan gondolkodni, fellépni és összefogni. 

A célok között szerepel, hogy az Ifjúsági Tagozat más ifjúsági szervezetekkel is mihamarabb felveszi a kapcsolatot, illetve megmutatja önmagát. Ezért a Liga fiataljai különböző ifjúsági rendezvényeken - Sziget Fesztivál, Volt Fesztivál, EFOTT, stb. - jelennek majdmeg, ahol a konfödeáció és a tagozat céljait, programjait fogják népszerüsíteni.

Ezekben a feladatokban lesz fontos teendője a szakszervezetünket képviselő Scheiner Katalin, szervezési alelnöknek. A kétnapos szakszervezeti rendezvényen Szijártó Zsolt, szakszervezetünk szerződéses szekciójának alelnöke is aktívan részt vett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.