2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vonzóvá teszik a szakszervezeti tagságot

Hosz  |  2009. 03. 26., 15:10

Miután megalakult a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának (Liga) ifjúsági tagozata, meghatározták a szervezet céljait és programját is. A Kék-Duna Csónakház és Oktatási Központban - március 25-26-án - megrendezett eseményen tisztségviselőket is választottak: a tagozat elnöke Pach Dániel (Rendészeti Védegylet), míg a szervezési alelnök Scheiner Katalin (Hosz) lett. Gratulálunk!...

A Liga Ifjúsági Tagozatának elnöke, Pach Dániel honlapunk kérdéseire válaszolva - egyebek mellett - elmondta: Az igazi cél a vérfrissítés, hiszen mi, a fiatalabb korosztály azt látjuk, hogy elöregedett a szakszervezeti mozgalom, az érdekképviseleti vezetők 50-60 évesek, így aztán az ifjúsági kérdések, a fiatalokkal való foglalkozás nagyon háttérbe szorul. Az idősebb vezetők nem tudnak szót érteni a 20-30 éves munkavállalókkal, ezért mi felvállaljuk, hogy - a nyugat-európai szakszervezeti mozgalmak mintájára - vonzóvá tesszük az ifjúság számára a szakszervezeti tagságot. Szeretnénk megmutatni, hogy ellentétben a nagy konföderációkkal, ifjúsági szinten - valamely fontos kérdés érdekében - képesek vagyunk azonosan gondolkodni, fellépni és összefogni. 

A célok között szerepel, hogy az Ifjúsági Tagozat más ifjúsági szervezetekkel is mihamarabb felveszi a kapcsolatot, illetve megmutatja önmagát. Ezért a Liga fiataljai különböző ifjúsági rendezvényeken - Sziget Fesztivál, Volt Fesztivál, EFOTT, stb. - jelennek majdmeg, ahol a konfödeáció és a tagozat céljait, programjait fogják népszerüsíteni.

Ezekben a feladatokban lesz fontos teendője a szakszervezetünket képviselő Scheiner Katalin, szervezési alelnöknek. A kétnapos szakszervezeti rendezvényen Szijártó Zsolt, szakszervezetünk szerződéses szekciójának alelnöke is aktívan részt vett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.