2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vonzóvá teszik a szakszervezeti tagságot

Hosz  |  2009. 03. 26., 15:10

Miután megalakult a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának (Liga) ifjúsági tagozata, meghatározták a szervezet céljait és programját is. A Kék-Duna Csónakház és Oktatási Központban - március 25-26-án - megrendezett eseményen tisztségviselőket is választottak: a tagozat elnöke Pach Dániel (Rendészeti Védegylet), míg a szervezési alelnök Scheiner Katalin (Hosz) lett. Gratulálunk!...

A Liga Ifjúsági Tagozatának elnöke, Pach Dániel honlapunk kérdéseire válaszolva - egyebek mellett - elmondta: Az igazi cél a vérfrissítés, hiszen mi, a fiatalabb korosztály azt látjuk, hogy elöregedett a szakszervezeti mozgalom, az érdekképviseleti vezetők 50-60 évesek, így aztán az ifjúsági kérdések, a fiatalokkal való foglalkozás nagyon háttérbe szorul. Az idősebb vezetők nem tudnak szót érteni a 20-30 éves munkavállalókkal, ezért mi felvállaljuk, hogy - a nyugat-európai szakszervezeti mozgalmak mintájára - vonzóvá tesszük az ifjúság számára a szakszervezeti tagságot. Szeretnénk megmutatni, hogy ellentétben a nagy konföderációkkal, ifjúsági szinten - valamely fontos kérdés érdekében - képesek vagyunk azonosan gondolkodni, fellépni és összefogni. 

A célok között szerepel, hogy az Ifjúsági Tagozat más ifjúsági szervezetekkel is mihamarabb felveszi a kapcsolatot, illetve megmutatja önmagát. Ezért a Liga fiataljai különböző ifjúsági rendezvényeken - Sziget Fesztivál, Volt Fesztivál, EFOTT, stb. - jelennek majdmeg, ahol a konfödeáció és a tagozat céljait, programjait fogják népszerüsíteni.

Ezekben a feladatokban lesz fontos teendője a szakszervezetünket képviselő Scheiner Katalin, szervezési alelnöknek. A kétnapos szakszervezeti rendezvényen Szijártó Zsolt, szakszervezetünk szerződéses szekciójának alelnöke is aktívan részt vett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.