2017. 11. 18. szombat
Jenő
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Azonos célok, korrekt kapcsolatok

Hosz  |  2009. 05. 04., 15:02

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának képviseletében Benkő Tibor altábornagy, parancsnok, a Honvédszakszervezet nevében Mészáros Géza elnök látta el kézjegyével azt a megújított megállapodást, amely a továbbiakban hivatalos keretet ad az együttműködésnek. A május 4-i aláírási aktus fontosságát jelezte, hogy mindkét fél a legmagasabb szinten képviseltette magát. A dokumentum szignálásának jelentőségét szimbolizálta az is, hogy a haderőnemek képviseletében ugyancsak aláírásával látta el Kovács József vezérőrnagy, parancsnokhelyettes, Hazuga Károly vezérőrnagy, parancsnokhelyettes és Orosz Zoltán vezérőrnagy, törzsfőnök, valamint a Hosz elnöksége részéről Bátor Ferenc, Besenyei Csaba és Andor Tamás...

A hivatalos ceremónia utáni kötetlen beszélgetésen Mészáros Géza elnök hangsúlyozta: „kodifikáció mentesen” is korrekt volt a kapcsolat az  Összhaderőnemi Parancsnokság irányítói és a szakszervezet között. Ennek hátterében a katonákért érzett közös felelősség áll, hiszen a cél is azonos: a feladatát tökéletesen végrehajtó, a hivatását szerető, társadalmi és egzisztenciális helyzetével elégedett egyenruhásokra van szükség. A gondok megoldásában is együtt kell müködni – többek között a szerződéses katonák pályája, lakhatási problémáik kezelése jelentős feladatokat ró a szakszervezetre is. Az állomány munkavégzéséhez szükséges feltételek – fegyverzet, technika, védőfelszerelések – biztosításának kérdései ezért nem csak a HÉF ülésein, hanem a munkáltatóval való napi kapcsolat szintjén is megjelennek. A közös gondolkodás és cselekvés kerete tehát adott, s mi készen állunk arra, hogy ezt valódi tartalommal töltsük meg – méltatta az eseményt Mészáros Géza.

Benkő Tibor altábornagy válaszában ugyancsak a megállapodás jelentőségéről szólt, s kiemelte: a dokumentum formába önti mindazt, amit eddig is tett a két fél – a parancsnokok és az érdekvédelmi szervezet vezetői egyaránt  a katonák érdekeit helyezték előtérbe.

- Számunkra is elsődleges, hogy ami jár a katonának, ami őt megilleti, azt kapja is meg, s ne kelljen szolgálati panaszt benyújtania. Egyetértek a Hosz elnökével abban is, hogy céljaink azonosak, csak a módszer és a lehetőségek eltérőek. Hisszük és valljuk: korszerü honvédségre, megfelelő szinten élő, elégedett katonákra van szüksége hazánknak. Kezdeményezem, hogy legyen személyre szabott a megállapodás – örömmel veszünk minden olyan szakszervezeti kezdeményezést, amely a parancsnok munkáját segíti. Javaslom továbbá, hogy azoknál az alakulatoknál, ahol ez még nem történt meg, hasonló dokumentumok rögzítsék az együttmüködés formáit. Most, ebben a nehéz gazdasági helyzetben is meg kell találnunk ugyanis a megoldást a tartalékok kihasználására a katonák érdekében, s ez csak közös gondolkodással érhető el. Az együttmüködési megállapodás aláírói csak akkor lehetnek elégedettek, ha a katonák elvárásai megvalósulnak, ha számukra a Magyar Honvédség jelenti azt a munkahelyet, ahol jól érzik magukat – értékelte az eseményt Benkő Tibor altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017. 10. 31., 08:51
Szomorúan emlékeztünk a múltra, amikor a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzemnél szolgált, majd a kecskeméti nyugállományú csoport vezetőjévé és a tagozat elnökségi tagjává választott Szilágyi István 2010. március 9-én utolsó útjára kísértük.
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
2017-10-31 11:12:21
Összesen 153 honvéd tiszt- és altisztjelölt tett ünnepélyes esküt október 27-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az eskütételen Czövek János elnök vett részt a Honvédszakszervezet részéről...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.