2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ nem demonstrál

Hosz  |  2009. 05. 25., 15:33

Több órás tárgyalás után megállapodtak a rendvédelmi szakszervezetek a munkaadói oldalt képviselő Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) vezetőivel. A hírek szerint a szolgálati törvény (Hszt.) módosításainak ügyében sikerült kompromisszumos megoldásra jutni, hiszen a következő napokban elfogadható javaslattal fog előállni az IRM. Ezért aztán a május 25-én lebonyolított sajtótájékoztatón Kónya Péter elnök bejelentette, hogy a május 28-ra tervezett FRDÉSZ figyelmeztető demonstráció elmarad, a demonstrációs fenyegetés azonban továbbra is fennáll…

A sajtótájékoztatón miután Kónya Péter FRDÉSZ elnök röviden tájékoztatott a dr. Juhász Gábor IRM államtitkár és a rendvédelmi szakszervezetek vezetői között lezajlott mai egyeztetésről, több szakszervezeti vezető (Hosz, FBVSZOSZ, VPFSZ) – több kérdés tisztázatlansága miatt – kijelentette, hogy nem mondott le a tiltakozás szándékáról.

Az FRDÉSZ elnöke kiemelte, hogy a szférán belül jelentős feszültséget okoz, hogy csupán a rendőrök számára kívánja bevezetni a szaktárca az úgy nevezett ,,hüségpénzt”, a többi rendvédelmi szakma és a katonák számára viszont nem.

Szakszervezetünk alelnöke, Szincsák Gyula miután elmondta, hogy hosszú évek óta csökken a katonák reáljövedelme, kijelentette: a folyamatos megvonások nem hozták meg a kívánt eredményeket, ezért nem tudjuk elfogadni a 13. havi illetmény, illetve a kereset-kiegészítés felszámolását. Nem kellően vonzóak a jelenlegi illetmények, azok nem arányosak a kötelezettségvállalás nehézségével, ráadásul megélhetési nehézségei is vannak már a katonák egyes rétegeinek.

A helyszínen megtudtuk, hogy a megállapodás a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) május 29-i ülésén születhet meg mind a törvénymódosítás ügyében, mind az eddig még nem tisztázott kérdésekben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.