2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ nem demonstrál

Hosz  |  2009. 05. 25., 15:33

Több órás tárgyalás után megállapodtak a rendvédelmi szakszervezetek a munkaadói oldalt képviselő Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) vezetőivel. A hírek szerint a szolgálati törvény (Hszt.) módosításainak ügyében sikerült kompromisszumos megoldásra jutni, hiszen a következő napokban elfogadható javaslattal fog előállni az IRM. Ezért aztán a május 25-én lebonyolított sajtótájékoztatón Kónya Péter elnök bejelentette, hogy a május 28-ra tervezett FRDÉSZ figyelmeztető demonstráció elmarad, a demonstrációs fenyegetés azonban továbbra is fennáll…

A sajtótájékoztatón miután Kónya Péter FRDÉSZ elnök röviden tájékoztatott a dr. Juhász Gábor IRM államtitkár és a rendvédelmi szakszervezetek vezetői között lezajlott mai egyeztetésről, több szakszervezeti vezető (Hosz, FBVSZOSZ, VPFSZ) – több kérdés tisztázatlansága miatt – kijelentette, hogy nem mondott le a tiltakozás szándékáról.

Az FRDÉSZ elnöke kiemelte, hogy a szférán belül jelentős feszültséget okoz, hogy csupán a rendőrök számára kívánja bevezetni a szaktárca az úgy nevezett ,,hüségpénzt”, a többi rendvédelmi szakma és a katonák számára viszont nem.

Szakszervezetünk alelnöke, Szincsák Gyula miután elmondta, hogy hosszú évek óta csökken a katonák reáljövedelme, kijelentette: a folyamatos megvonások nem hozták meg a kívánt eredményeket, ezért nem tudjuk elfogadni a 13. havi illetmény, illetve a kereset-kiegészítés felszámolását. Nem kellően vonzóak a jelenlegi illetmények, azok nem arányosak a kötelezettségvállalás nehézségével, ráadásul megélhetési nehézségei is vannak már a katonák egyes rétegeinek.

A helyszínen megtudtuk, hogy a megállapodás a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) május 29-i ülésén születhet meg mind a törvénymódosítás ügyében, mind az eddig még nem tisztázott kérdésekben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.