2017. 11. 23. csütörtök
Kelemen, Klementina
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) előtt

Hosz  |  2009. 08. 13., 11:05

Az augusztusi és a szeptemberi szakszervezeti feladatok mellett a figyelmeztető demonstráció tapasztalatai, valamint a segélyezési rend átgondolása is az augusztus 12-i ügyvezetés ülés napirendjén szerepelt. A Szincsák Gyula alelnök vezette értekezleten az ügyvezetés tagjai és a szerződéses szekció vezetői részletesen is foglalkoztak a Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) ősszel megrendezendő eseményének szervezési feladataival... 

Szincsák Gyula alelnökAz aktuális tájékoztató során Szincsák Gyula alelnök újfent elmondta, hogy a közelmúltban elhunyt Borka Istvánt ,,a Honvédszakszervezet Halottjává" nyilvánította az elnökség, ezt követően pedig egyperces néma tiszteletadással adóztak az ügyvezetés tagjai és a meghívottak a volt vezető tisztségviselő emléke előtt.

A június 22-i figyelmeztető demonstráció tapasztalatait összegezve az alelnök elmondta, hogy mindezidáig semmilyen törvényi vagy miniszteri rendelkezés nem igazolja a HM vezetésének korábbi – demonstrációnk utáni – bejelentéseit. Az alelnök ezt követően felkérte az ügyvezetés tagjait és képviseleti titkárokat, hogy gyüjtsék az információkat: a tagság köreiből - a nyomásgyakorlás további eszközeire gondolva - ki mire hajlandó, hiszen az az irány, amit elkezdtünk, folytatandó.

Szincsák alelnök arról is tájékoztatott, hogy a Liga tagságról döntő FRDÉSZ Küldöttgyülést szeptember 3-án rendezik. Ezt követően a Bajnai kormány által bejelentett 1127/2009-es létszámstopról szóló kormányhatározatról folytattak megbeszélést.

Jogsegélyszolgálatunk vezetője, dr. Mészáros Melinda a határozatlan időre szóló létszámstopról adott részletes tájékoztatást. Elmondta, hogy a rendelkezés külön megemlíti, hogy a Magyar Honvédségre is vonatkozik a kormányhatározat.

A jogásznő a Hjt. módosításai között a szolgálat felső korhatával, valamint a szerződéses állomány lakhatásával kapcsolatos - egyébként jelenleg még nem nyilvános változásokról is tájékoztatott.

A főtitkár az aktuális tájékoztatója során az előttünk álló augusztusi és szeptemberi eseményeket szedte csokorba. Dr. Ujfaludi Zoltán a szeptember 24-26 közötti Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) mellett a nemzetközi rendezvényeket, így az Euromil elnökségi ülést és a Visegrádi Négyek küszöbön álló találkozóját is megemlítette. A főtitkár azt is bejelentette, hogy aláírták a Vodafone flottadíjak módosításáról (a percdíjak csökkenéséről) szóló szerződést. Tájékoztatójának végén a főtitkár hozzátette, hogy a jelenlegi aktív fizető szakszervezeti taglétszám: 9706 fő.

TitkárokEzt követően a szeptember 2-i elnökségi ülés napirendjének ismertetése, valamint az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás és vezetői feladatszabás hangzott el.

Ezt követően az ügyvivők, valamint a titkárok és az Egység 2002 Kft. munkatársainak előző ügyvezetés óta végzett tevékenységéről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója, a következő ciklus rendezvényeiről szóló ismertető, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igények hangzottak el.

Ezt követően a Tatán, szeptember 24-26 között megrendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) rendezésével kapcsolatos tennivalókról egyeztettek.

Az egyebek napirendi témák során Sárkány Ferenc az Egység 2002 Kft. üzleti tervének első féléves teljesüléséről elmondta, hogy a gazdasági társaság pénzügyi helyzete stabil, az esztendő eddigi részében minden a tulajdonos hatályos feladatszabása alapján történt. Az ügyvezető beszélt még a Kft. által közvetített legújabb szolgáltatásokról és az üdültetés helyzetéről is.

Szakszervezetünk honlapja, a hsz.hu megújításáról szóló napirendi téma során - ez alkalommal is - a dizájn és a tartalom került fókuszba. Elhangzott, hogy a mindezidáig el nem döntött kérdésekben a szeptember 2-i elnökségi ülés mondja ki majd a végső szót.

Az ügyvezetés augusztus végén tart legközelebb munkaértekezletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 22-én, szerdán, fedélzetén 11 utassal a Csendes-óceánba zuhant az Amerikai Haditengerészet egyik C-2 Greyhound típusú hajófedélzeti szállító repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A lengyel hadsereg felderítésre és a kijelölt célok megsemmisítésére is alkalmas ezer Warmate drónt szerez be a WB Electronics lengyel magáncégtől - az erről szóló megállapodást Antoni Macierewicz nemzetvédelmi miniszter jelenlétében írták alá Varsóban.