2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) előtt

Hosz  |  2009. 08. 13., 11:05

Az augusztusi és a szeptemberi szakszervezeti feladatok mellett a figyelmeztető demonstráció tapasztalatai, valamint a segélyezési rend átgondolása is az augusztus 12-i ügyvezetés ülés napirendjén szerepelt. A Szincsák Gyula alelnök vezette értekezleten az ügyvezetés tagjai és a szerződéses szekció vezetői részletesen is foglalkoztak a Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) ősszel megrendezendő eseményének szervezési feladataival... 

Szincsák Gyula alelnökAz aktuális tájékoztató során Szincsák Gyula alelnök újfent elmondta, hogy a közelmúltban elhunyt Borka Istvánt ,,a Honvédszakszervezet Halottjává" nyilvánította az elnökség, ezt követően pedig egyperces néma tiszteletadással adóztak az ügyvezetés tagjai és a meghívottak a volt vezető tisztségviselő emléke előtt.

A június 22-i figyelmeztető demonstráció tapasztalatait összegezve az alelnök elmondta, hogy mindezidáig semmilyen törvényi vagy miniszteri rendelkezés nem igazolja a HM vezetésének korábbi – demonstrációnk utáni – bejelentéseit. Az alelnök ezt követően felkérte az ügyvezetés tagjait és képviseleti titkárokat, hogy gyüjtsék az információkat: a tagság köreiből - a nyomásgyakorlás további eszközeire gondolva - ki mire hajlandó, hiszen az az irány, amit elkezdtünk, folytatandó.

Szincsák alelnök arról is tájékoztatott, hogy a Liga tagságról döntő FRDÉSZ Küldöttgyülést szeptember 3-án rendezik. Ezt követően a Bajnai kormány által bejelentett 1127/2009-es létszámstopról szóló kormányhatározatról folytattak megbeszélést.

Jogsegélyszolgálatunk vezetője, dr. Mészáros Melinda a határozatlan időre szóló létszámstopról adott részletes tájékoztatást. Elmondta, hogy a rendelkezés külön megemlíti, hogy a Magyar Honvédségre is vonatkozik a kormányhatározat.

A jogásznő a Hjt. módosításai között a szolgálat felső korhatával, valamint a szerződéses állomány lakhatásával kapcsolatos - egyébként jelenleg még nem nyilvános változásokról is tájékoztatott.

A főtitkár az aktuális tájékoztatója során az előttünk álló augusztusi és szeptemberi eseményeket szedte csokorba. Dr. Ujfaludi Zoltán a szeptember 24-26 közötti Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) mellett a nemzetközi rendezvényeket, így az Euromil elnökségi ülést és a Visegrádi Négyek küszöbön álló találkozóját is megemlítette. A főtitkár azt is bejelentette, hogy aláírták a Vodafone flottadíjak módosításáról (a percdíjak csökkenéséről) szóló szerződést. Tájékoztatójának végén a főtitkár hozzátette, hogy a jelenlegi aktív fizető szakszervezeti taglétszám: 9706 fő.

TitkárokEzt követően a szeptember 2-i elnökségi ülés napirendjének ismertetése, valamint az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás és vezetői feladatszabás hangzott el.

Ezt követően az ügyvivők, valamint a titkárok és az Egység 2002 Kft. munkatársainak előző ügyvezetés óta végzett tevékenységéről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója, a következő ciklus rendezvényeiről szóló ismertető, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igények hangzottak el.

Ezt követően a Tatán, szeptember 24-26 között megrendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) rendezésével kapcsolatos tennivalókról egyeztettek.

Az egyebek napirendi témák során Sárkány Ferenc az Egység 2002 Kft. üzleti tervének első féléves teljesüléséről elmondta, hogy a gazdasági társaság pénzügyi helyzete stabil, az esztendő eddigi részében minden a tulajdonos hatályos feladatszabása alapján történt. Az ügyvezető beszélt még a Kft. által közvetített legújabb szolgáltatásokról és az üdültetés helyzetéről is.

Szakszervezetünk honlapja, a hsz.hu megújításáról szóló napirendi téma során - ez alkalommal is - a dizájn és a tartalom került fókuszba. Elhangzott, hogy a mindezidáig el nem döntött kérdésekben a szeptember 2-i elnökségi ülés mondja ki majd a végső szót.

Az ügyvezetés augusztus végén tart legközelebb munkaértekezletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.