2018. 02. 17. szombat
Donát
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) előtt

Hosz  |  2009. 08. 13., 11:05

Az augusztusi és a szeptemberi szakszervezeti feladatok mellett a figyelmeztető demonstráció tapasztalatai, valamint a segélyezési rend átgondolása is az augusztus 12-i ügyvezetés ülés napirendjén szerepelt. A Szincsák Gyula alelnök vezette értekezleten az ügyvezetés tagjai és a szerződéses szekció vezetői részletesen is foglalkoztak a Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) ősszel megrendezendő eseményének szervezési feladataival... 

Szincsák Gyula alelnökAz aktuális tájékoztató során Szincsák Gyula alelnök újfent elmondta, hogy a közelmúltban elhunyt Borka Istvánt ,,a Honvédszakszervezet Halottjává" nyilvánította az elnökség, ezt követően pedig egyperces néma tiszteletadással adóztak az ügyvezetés tagjai és a meghívottak a volt vezető tisztségviselő emléke előtt.

A június 22-i figyelmeztető demonstráció tapasztalatait összegezve az alelnök elmondta, hogy mindezidáig semmilyen törvényi vagy miniszteri rendelkezés nem igazolja a HM vezetésének korábbi – demonstrációnk utáni – bejelentéseit. Az alelnök ezt követően felkérte az ügyvezetés tagjait és képviseleti titkárokat, hogy gyüjtsék az információkat: a tagság köreiből - a nyomásgyakorlás további eszközeire gondolva - ki mire hajlandó, hiszen az az irány, amit elkezdtünk, folytatandó.

Szincsák alelnök arról is tájékoztatott, hogy a Liga tagságról döntő FRDÉSZ Küldöttgyülést szeptember 3-án rendezik. Ezt követően a Bajnai kormány által bejelentett 1127/2009-es létszámstopról szóló kormányhatározatról folytattak megbeszélést.

Jogsegélyszolgálatunk vezetője, dr. Mészáros Melinda a határozatlan időre szóló létszámstopról adott részletes tájékoztatást. Elmondta, hogy a rendelkezés külön megemlíti, hogy a Magyar Honvédségre is vonatkozik a kormányhatározat.

A jogásznő a Hjt. módosításai között a szolgálat felső korhatával, valamint a szerződéses állomány lakhatásával kapcsolatos - egyébként jelenleg még nem nyilvános változásokról is tájékoztatott.

A főtitkár az aktuális tájékoztatója során az előttünk álló augusztusi és szeptemberi eseményeket szedte csokorba. Dr. Ujfaludi Zoltán a szeptember 24-26 közötti Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) mellett a nemzetközi rendezvényeket, így az Euromil elnökségi ülést és a Visegrádi Négyek küszöbön álló találkozóját is megemlítette. A főtitkár azt is bejelentette, hogy aláírták a Vodafone flottadíjak módosításáról (a percdíjak csökkenéséről) szóló szerződést. Tájékoztatójának végén a főtitkár hozzátette, hogy a jelenlegi aktív fizető szakszervezeti taglétszám: 9706 fő.

TitkárokEzt követően a szeptember 2-i elnökségi ülés napirendjének ismertetése, valamint az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás és vezetői feladatszabás hangzott el.

Ezt követően az ügyvivők, valamint a titkárok és az Egység 2002 Kft. munkatársainak előző ügyvezetés óta végzett tevékenységéről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója, a következő ciklus rendezvényeiről szóló ismertető, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igények hangzottak el.

Ezt követően a Tatán, szeptember 24-26 között megrendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) rendezésével kapcsolatos tennivalókról egyeztettek.

Az egyebek napirendi témák során Sárkány Ferenc az Egység 2002 Kft. üzleti tervének első féléves teljesüléséről elmondta, hogy a gazdasági társaság pénzügyi helyzete stabil, az esztendő eddigi részében minden a tulajdonos hatályos feladatszabása alapján történt. Az ügyvezető beszélt még a Kft. által közvetített legújabb szolgáltatásokról és az üdültetés helyzetéről is.

Szakszervezetünk honlapja, a hsz.hu megújításáról szóló napirendi téma során - ez alkalommal is - a dizájn és a tartalom került fókuszba. Elhangzott, hogy a mindezidáig el nem döntött kérdésekben a szeptember 2-i elnökségi ülés mondja ki majd a végső szót.

Az ügyvezetés augusztus végén tart legközelebb munkaértekezletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.