2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) előtt

Hosz  |  2009. 08. 13., 11:05

Az augusztusi és a szeptemberi szakszervezeti feladatok mellett a figyelmeztető demonstráció tapasztalatai, valamint a segélyezési rend átgondolása is az augusztus 12-i ügyvezetés ülés napirendjén szerepelt. A Szincsák Gyula alelnök vezette értekezleten az ügyvezetés tagjai és a szerződéses szekció vezetői részletesen is foglalkoztak a Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) ősszel megrendezendő eseményének szervezési feladataival... 

Szincsák Gyula alelnökAz aktuális tájékoztató során Szincsák Gyula alelnök újfent elmondta, hogy a közelmúltban elhunyt Borka Istvánt ,,a Honvédszakszervezet Halottjává" nyilvánította az elnökség, ezt követően pedig egyperces néma tiszteletadással adóztak az ügyvezetés tagjai és a meghívottak a volt vezető tisztségviselő emléke előtt.

A június 22-i figyelmeztető demonstráció tapasztalatait összegezve az alelnök elmondta, hogy mindezidáig semmilyen törvényi vagy miniszteri rendelkezés nem igazolja a HM vezetésének korábbi – demonstrációnk utáni – bejelentéseit. Az alelnök ezt követően felkérte az ügyvezetés tagjait és képviseleti titkárokat, hogy gyüjtsék az információkat: a tagság köreiből - a nyomásgyakorlás további eszközeire gondolva - ki mire hajlandó, hiszen az az irány, amit elkezdtünk, folytatandó.

Szincsák alelnök arról is tájékoztatott, hogy a Liga tagságról döntő FRDÉSZ Küldöttgyülést szeptember 3-án rendezik. Ezt követően a Bajnai kormány által bejelentett 1127/2009-es létszámstopról szóló kormányhatározatról folytattak megbeszélést.

Jogsegélyszolgálatunk vezetője, dr. Mészáros Melinda a határozatlan időre szóló létszámstopról adott részletes tájékoztatást. Elmondta, hogy a rendelkezés külön megemlíti, hogy a Magyar Honvédségre is vonatkozik a kormányhatározat.

A jogásznő a Hjt. módosításai között a szolgálat felső korhatával, valamint a szerződéses állomány lakhatásával kapcsolatos - egyébként jelenleg még nem nyilvános változásokról is tájékoztatott.

A főtitkár az aktuális tájékoztatója során az előttünk álló augusztusi és szeptemberi eseményeket szedte csokorba. Dr. Ujfaludi Zoltán a szeptember 24-26 közötti Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) mellett a nemzetközi rendezvényeket, így az Euromil elnökségi ülést és a Visegrádi Négyek küszöbön álló találkozóját is megemlítette. A főtitkár azt is bejelentette, hogy aláírták a Vodafone flottadíjak módosításáról (a percdíjak csökkenéséről) szóló szerződést. Tájékoztatójának végén a főtitkár hozzátette, hogy a jelenlegi aktív fizető szakszervezeti taglétszám: 9706 fő.

TitkárokEzt követően a szeptember 2-i elnökségi ülés napirendjének ismertetése, valamint az előterjesztésekkel kapcsolatos tájékoztatás és vezetői feladatszabás hangzott el.

Ezt követően az ügyvivők, valamint a titkárok és az Egység 2002 Kft. munkatársainak előző ügyvezetés óta végzett tevékenységéről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója, a következő ciklus rendezvényeiről szóló ismertető, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igények hangzottak el.

Ezt követően a Tatán, szeptember 24-26 között megrendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) rendezésével kapcsolatos tennivalókról egyeztettek.

Az egyebek napirendi témák során Sárkány Ferenc az Egység 2002 Kft. üzleti tervének első féléves teljesüléséről elmondta, hogy a gazdasági társaság pénzügyi helyzete stabil, az esztendő eddigi részében minden a tulajdonos hatályos feladatszabása alapján történt. Az ügyvezető beszélt még a Kft. által közvetített legújabb szolgáltatásokról és az üdültetés helyzetéről is.

Szakszervezetünk honlapja, a hsz.hu megújításáról szóló napirendi téma során - ez alkalommal is - a dizájn és a tartalom került fókuszba. Elhangzott, hogy a mindezidáig el nem döntött kérdésekben a szeptember 2-i elnökségi ülés mondja ki majd a végső szót.

Az ügyvezetés augusztus végén tart legközelebb munkaértekezletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.