2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi fórumok Csopakon

Hosz  |  2009. 10. 17., 10:10

A Honvédszakszervezet szárazföldi, valamint a közigazgatási és intézményi tagozatának alapszervezeti- és csoportvezetői tanácskoztak – október 14-15-én – Csopakon. Bátor Ferenc, a szárazföldi haderőnemet képviselő elnökségi tag elmondta, hogy aktualitások, személyi ügyek és az előző, rendkívüli választmányi ülés témáinak megtárgyalása volt napirenden. Az aktivisták, helyi tisztségviselők fontosnak tartották hangsúlyozni: ők a tagok által megfogalmazott gondokat, problémákat következetesen felszínre hozzák, s ezeket továbbra is markánsan képviselik. A javaslatok között elhangzott, hogy mielőbb meg kell fogalmazni a Hosz hosszú távú stratégiáját.  

Gáspár Tamásné, Erika a közigazgatási és intézményi tagozat képviseletében elmondta, hogy személyi ügyekről és a legutóbbi választmányi ülés óta eltelt időszak munkájáról tanácskoztak. A résztvevők egyértelmüen úgy foglaltak állást, hogy a szakszervezeti tevékenységnek nem lehetnek olyan szegmensei, amelyek a lényegről, az érdekvédelmi munka hatékonyságáról elterelik a figyelmet. Az elnökségi tagok megelégedettséggel adtak hírt arról, hogy mindkét tagozatban több mint 10%-al nőtt a Hosz tagok száma az elmúlt egy évben.

A kétnapos fórumon jelen volt Jáger Tibor, a Hosz szolgáltatás- és tagszervező munkatársa is, aki előadásában a katonai életpálya programhoz kapcsolódó befektetéssel kombinált biztosításról és a Lyoness vásárlói közösség nyújtotta lehetőségekről – egyének alapszervezetek és a Hosz vonatkozásában - tartott tájékoztatást. Ehhez kapcsolódóan Tukora Gábor, a Személyi Alkusz Szolgálat ügyvezető igazgatója a Kulcsember programról és a Hosz-szal közösen szervezett képzésről tartott előadást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.