2017. 12. 14. csütörtök
Szilárda
: 314 Ft   : 268 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugdíjpolitika, jövő évi költségvetés és adminisztratív teendők

Hosz  |  2009. 10. 29., 14:41

Aktuális nyugdíjpolitikai kérdések, a szakszervezet éves tevékenységével összefüggő választmányi határozat-tervezetek, éves adminisztrációs teendők, a norvég rekonverziós program nyugállományúakat érintő kérdései, valamint az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásai is napirenden szerepelt a Nyugállományú Tagozat választmányi ülésén. Az október 29-30-i, gödi eseményen dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő is részt vett...  

Miután Sörös István tagozatelnök és dr. Oláh Gábor alelnök köszöntötte a választmány tagjait, Piros Istvánné dr. tájékoztatója hangzott el aktuális nyugdíjpolitikai kérdésekről.

Ezt követően az elhangzottakról vitáztak, illetve a NYOK-kal kapcsolatban is elmondták véleményeiket a megjelentek.

A Nyugállományú Tagozat választmányi ülése - ezt követően - a tagozat jövő évi munkatervéről szóló napirendi téma tárgyalásával folytatódott. Élénk vita után a Nyugállományú Tagozat 2010-es költségvetését a választmány elfogadta.  

A Hosz éves tevékenységével összefüggő kérdésekről szóló napirendi téma tárgyalása során dr. Heiling Ottó ismertette a választmányi határozat-tervezeteket. Szakszervezetünk alelnöke – egyebek mellett – a 2010-es fő feladatokat, a jövő évi költségvetés fő számait, a kiadási és bevételi oldalt, illetve a teljes és a pénzforgalmi eredményt ismertette.

A Nyugállományú Tagozat választmánya tárgyalt a 2010. évi átlag szakszervezeti tagdíjról, az üdültetési támogatásról, a Liga tagdíjról és a segélyezés rendjéről is. Több tisztségviselő is nyomatékkal szólt arról, hogy szükséges volna a segélyezésre szánt összeget megemelni.

Ezt követően Sándor Roland pénzügyi ügyvivő tájékoztatója hangzott el. A szakember a gazdálkodási szabályzatról szólva elmondta, hogy a gazdálkodás tekintetében azonos jogok és kötelezettségek illeti meg a nyugállományú alapszervezeteket és csoportokat. A szakmai ügyvivő miután a pénzkezelési szabályzatról és a befektetési politikáról is beszélt a tagozat választmányi tagjainak, egyéni kérdésekre is válaszolt.

A Nyugállományú Tagozat választmányi ülésének első napja szabadprogrammal, mad kiscsoportos beszélgetéssel ért véget.

A második napon az éves adminisztrációs teendőkről szóló tájékoztatás hangzott el. Dr. Kántor Raimund, a nyugállományú tagozat titkára részletesen is elmondta, hogy milyen dokumentációs feladatai vannak, illetve lesznek a tisztségviselőknek.

Ezt követően az Egység 2002 Kft. régi és új szolgáltatásai, az üdülés-, és telefonbiztosításról szóló tájékoztató hangzott el. A megjelenteket Sárkány Ferenc ügyvezető, valamint Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező informálta.

Népszerü volt a Norvég rekonverziós program nyugdíjasokat érintő kérdéseiről szóló tájékoztató. Sásik László, a reintegrációs projekt menedzsere részletesen beszélt arról, hogy miért lehet fontos a nyugállományú célcsoport számára az élethosszig tartó tanulásban, illetve a projektben való részvétel.

A második nap végén ,,Hogyan tovább?" - címmel az aktuális ügyeket beszélték meg Sörös István tagozatelnök vezetésével.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.