2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugdíjpolitika, jövő évi költségvetés és adminisztratív teendők

Hosz  |  2009. 10. 29., 14:41

Aktuális nyugdíjpolitikai kérdések, a szakszervezet éves tevékenységével összefüggő választmányi határozat-tervezetek, éves adminisztrációs teendők, a norvég rekonverziós program nyugállományúakat érintő kérdései, valamint az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásai is napirenden szerepelt a Nyugállományú Tagozat választmányi ülésén. Az október 29-30-i, gödi eseményen dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő is részt vett...  

Miután Sörös István tagozatelnök és dr. Oláh Gábor alelnök köszöntötte a választmány tagjait, Piros Istvánné dr. tájékoztatója hangzott el aktuális nyugdíjpolitikai kérdésekről.

Ezt követően az elhangzottakról vitáztak, illetve a NYOK-kal kapcsolatban is elmondták véleményeiket a megjelentek.

A Nyugállományú Tagozat választmányi ülése - ezt követően - a tagozat jövő évi munkatervéről szóló napirendi téma tárgyalásával folytatódott. Élénk vita után a Nyugállományú Tagozat 2010-es költségvetését a választmány elfogadta.  

A Hosz éves tevékenységével összefüggő kérdésekről szóló napirendi téma tárgyalása során dr. Heiling Ottó ismertette a választmányi határozat-tervezeteket. Szakszervezetünk alelnöke – egyebek mellett – a 2010-es fő feladatokat, a jövő évi költségvetés fő számait, a kiadási és bevételi oldalt, illetve a teljes és a pénzforgalmi eredményt ismertette.

A Nyugállományú Tagozat választmánya tárgyalt a 2010. évi átlag szakszervezeti tagdíjról, az üdültetési támogatásról, a Liga tagdíjról és a segélyezés rendjéről is. Több tisztségviselő is nyomatékkal szólt arról, hogy szükséges volna a segélyezésre szánt összeget megemelni.

Ezt követően Sándor Roland pénzügyi ügyvivő tájékoztatója hangzott el. A szakember a gazdálkodási szabályzatról szólva elmondta, hogy a gazdálkodás tekintetében azonos jogok és kötelezettségek illeti meg a nyugállományú alapszervezeteket és csoportokat. A szakmai ügyvivő miután a pénzkezelési szabályzatról és a befektetési politikáról is beszélt a tagozat választmányi tagjainak, egyéni kérdésekre is válaszolt.

A Nyugállományú Tagozat választmányi ülésének első napja szabadprogrammal, mad kiscsoportos beszélgetéssel ért véget.

A második napon az éves adminisztrációs teendőkről szóló tájékoztatás hangzott el. Dr. Kántor Raimund, a nyugállományú tagozat titkára részletesen is elmondta, hogy milyen dokumentációs feladatai vannak, illetve lesznek a tisztségviselőknek.

Ezt követően az Egység 2002 Kft. régi és új szolgáltatásai, az üdülés-, és telefonbiztosításról szóló tájékoztató hangzott el. A megjelenteket Sárkány Ferenc ügyvezető, valamint Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező informálta.

Népszerü volt a Norvég rekonverziós program nyugdíjasokat érintő kérdéseiről szóló tájékoztató. Sásik László, a reintegrációs projekt menedzsere részletesen beszélt arról, hogy miért lehet fontos a nyugállományú célcsoport számára az élethosszig tartó tanulásban, illetve a projektben való részvétel.

A második nap végén ,,Hogyan tovább?" - címmel az aktuális ügyeket beszélték meg Sörös István tagozatelnök vezetésével.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.