2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugdíjpolitika, jövő évi költségvetés és adminisztratív teendők

Hosz  |  2009. 10. 29., 14:41

Aktuális nyugdíjpolitikai kérdések, a szakszervezet éves tevékenységével összefüggő választmányi határozat-tervezetek, éves adminisztrációs teendők, a norvég rekonverziós program nyugállományúakat érintő kérdései, valamint az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásai is napirenden szerepelt a Nyugállományú Tagozat választmányi ülésén. Az október 29-30-i, gödi eseményen dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő is részt vett...  

Miután Sörös István tagozatelnök és dr. Oláh Gábor alelnök köszöntötte a választmány tagjait, Piros Istvánné dr. tájékoztatója hangzott el aktuális nyugdíjpolitikai kérdésekről.

Ezt követően az elhangzottakról vitáztak, illetve a NYOK-kal kapcsolatban is elmondták véleményeiket a megjelentek.

A Nyugállományú Tagozat választmányi ülése - ezt követően - a tagozat jövő évi munkatervéről szóló napirendi téma tárgyalásával folytatódott. Élénk vita után a Nyugállományú Tagozat 2010-es költségvetését a választmány elfogadta.  

A Hosz éves tevékenységével összefüggő kérdésekről szóló napirendi téma tárgyalása során dr. Heiling Ottó ismertette a választmányi határozat-tervezeteket. Szakszervezetünk alelnöke – egyebek mellett – a 2010-es fő feladatokat, a jövő évi költségvetés fő számait, a kiadási és bevételi oldalt, illetve a teljes és a pénzforgalmi eredményt ismertette.

A Nyugállományú Tagozat választmánya tárgyalt a 2010. évi átlag szakszervezeti tagdíjról, az üdültetési támogatásról, a Liga tagdíjról és a segélyezés rendjéről is. Több tisztségviselő is nyomatékkal szólt arról, hogy szükséges volna a segélyezésre szánt összeget megemelni.

Ezt követően Sándor Roland pénzügyi ügyvivő tájékoztatója hangzott el. A szakember a gazdálkodási szabályzatról szólva elmondta, hogy a gazdálkodás tekintetében azonos jogok és kötelezettségek illeti meg a nyugállományú alapszervezeteket és csoportokat. A szakmai ügyvivő miután a pénzkezelési szabályzatról és a befektetési politikáról is beszélt a tagozat választmányi tagjainak, egyéni kérdésekre is válaszolt.

A Nyugállományú Tagozat választmányi ülésének első napja szabadprogrammal, mad kiscsoportos beszélgetéssel ért véget.

A második napon az éves adminisztrációs teendőkről szóló tájékoztatás hangzott el. Dr. Kántor Raimund, a nyugállományú tagozat titkára részletesen is elmondta, hogy milyen dokumentációs feladatai vannak, illetve lesznek a tisztségviselőknek.

Ezt követően az Egység 2002 Kft. régi és új szolgáltatásai, az üdülés-, és telefonbiztosításról szóló tájékoztató hangzott el. A megjelenteket Sárkány Ferenc ügyvezető, valamint Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező informálta.

Népszerü volt a Norvég rekonverziós program nyugdíjasokat érintő kérdéseiről szóló tájékoztató. Sásik László, a reintegrációs projekt menedzsere részletesen beszélt arról, hogy miért lehet fontos a nyugállományú célcsoport számára az élethosszig tartó tanulásban, illetve a projektben való részvétel.

A második nap végén ,,Hogyan tovább?" - címmel az aktuális ügyeket beszélték meg Sörös István tagozatelnök vezetésével.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokkal költségesebb a svéd fegyveres erők Hkp 14 (leánykori nevén NHIndustries NH90) taktikai helikoptereinek üzemeltetése, mint amit korábban terveztek.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.