2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugdíjpolitika, jövő évi költségvetés és adminisztratív teendők

Hosz  |  2009. 10. 29., 14:41

Aktuális nyugdíjpolitikai kérdések, a szakszervezet éves tevékenységével összefüggő választmányi határozat-tervezetek, éves adminisztrációs teendők, a norvég rekonverziós program nyugállományúakat érintő kérdései, valamint az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásai is napirenden szerepelt a Nyugállományú Tagozat választmányi ülésén. Az október 29-30-i, gödi eseményen dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő is részt vett...  

Miután Sörös István tagozatelnök és dr. Oláh Gábor alelnök köszöntötte a választmány tagjait, Piros Istvánné dr. tájékoztatója hangzott el aktuális nyugdíjpolitikai kérdésekről.

Ezt követően az elhangzottakról vitáztak, illetve a NYOK-kal kapcsolatban is elmondták véleményeiket a megjelentek.

A Nyugállományú Tagozat választmányi ülése - ezt követően - a tagozat jövő évi munkatervéről szóló napirendi téma tárgyalásával folytatódott. Élénk vita után a Nyugállományú Tagozat 2010-es költségvetését a választmány elfogadta.  

A Hosz éves tevékenységével összefüggő kérdésekről szóló napirendi téma tárgyalása során dr. Heiling Ottó ismertette a választmányi határozat-tervezeteket. Szakszervezetünk alelnöke – egyebek mellett – a 2010-es fő feladatokat, a jövő évi költségvetés fő számait, a kiadási és bevételi oldalt, illetve a teljes és a pénzforgalmi eredményt ismertette.

A Nyugállományú Tagozat választmánya tárgyalt a 2010. évi átlag szakszervezeti tagdíjról, az üdültetési támogatásról, a Liga tagdíjról és a segélyezés rendjéről is. Több tisztségviselő is nyomatékkal szólt arról, hogy szükséges volna a segélyezésre szánt összeget megemelni.

Ezt követően Sándor Roland pénzügyi ügyvivő tájékoztatója hangzott el. A szakember a gazdálkodási szabályzatról szólva elmondta, hogy a gazdálkodás tekintetében azonos jogok és kötelezettségek illeti meg a nyugállományú alapszervezeteket és csoportokat. A szakmai ügyvivő miután a pénzkezelési szabályzatról és a befektetési politikáról is beszélt a tagozat választmányi tagjainak, egyéni kérdésekre is válaszolt.

A Nyugállományú Tagozat választmányi ülésének első napja szabadprogrammal, mad kiscsoportos beszélgetéssel ért véget.

A második napon az éves adminisztrációs teendőkről szóló tájékoztatás hangzott el. Dr. Kántor Raimund, a nyugállományú tagozat titkára részletesen is elmondta, hogy milyen dokumentációs feladatai vannak, illetve lesznek a tisztségviselőknek.

Ezt követően az Egység 2002 Kft. régi és új szolgáltatásai, az üdülés-, és telefonbiztosításról szóló tájékoztató hangzott el. A megjelenteket Sárkány Ferenc ügyvezető, valamint Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező informálta.

Népszerü volt a Norvég rekonverziós program nyugdíjasokat érintő kérdéseiről szóló tájékoztató. Sásik László, a reintegrációs projekt menedzsere részletesen beszélt arról, hogy miért lehet fontos a nyugállományú célcsoport számára az élethosszig tartó tanulásban, illetve a projektben való részvétel.

A második nap végén ,,Hogyan tovább?" - címmel az aktuális ügyeket beszélték meg Sörös István tagozatelnök vezetésével.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.