2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugdíjpolitika, jövő évi költségvetés és adminisztratív teendők

Hosz  |  2009. 10. 29., 14:41

Aktuális nyugdíjpolitikai kérdések, a szakszervezet éves tevékenységével összefüggő választmányi határozat-tervezetek, éves adminisztrációs teendők, a norvég rekonverziós program nyugállományúakat érintő kérdései, valamint az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásai is napirenden szerepelt a Nyugállományú Tagozat választmányi ülésén. Az október 29-30-i, gödi eseményen dr. Heiling Ottó alelnök és Sándor Roland pénzügyi ügyvivő is részt vett...  

Miután Sörös István tagozatelnök és dr. Oláh Gábor alelnök köszöntötte a választmány tagjait, Piros Istvánné dr. tájékoztatója hangzott el aktuális nyugdíjpolitikai kérdésekről.

Ezt követően az elhangzottakról vitáztak, illetve a NYOK-kal kapcsolatban is elmondták véleményeiket a megjelentek.

A Nyugállományú Tagozat választmányi ülése - ezt követően - a tagozat jövő évi munkatervéről szóló napirendi téma tárgyalásával folytatódott. Élénk vita után a Nyugállományú Tagozat 2010-es költségvetését a választmány elfogadta.  

A Hosz éves tevékenységével összefüggő kérdésekről szóló napirendi téma tárgyalása során dr. Heiling Ottó ismertette a választmányi határozat-tervezeteket. Szakszervezetünk alelnöke – egyebek mellett – a 2010-es fő feladatokat, a jövő évi költségvetés fő számait, a kiadási és bevételi oldalt, illetve a teljes és a pénzforgalmi eredményt ismertette.

A Nyugállományú Tagozat választmánya tárgyalt a 2010. évi átlag szakszervezeti tagdíjról, az üdültetési támogatásról, a Liga tagdíjról és a segélyezés rendjéről is. Több tisztségviselő is nyomatékkal szólt arról, hogy szükséges volna a segélyezésre szánt összeget megemelni.

Ezt követően Sándor Roland pénzügyi ügyvivő tájékoztatója hangzott el. A szakember a gazdálkodási szabályzatról szólva elmondta, hogy a gazdálkodás tekintetében azonos jogok és kötelezettségek illeti meg a nyugállományú alapszervezeteket és csoportokat. A szakmai ügyvivő miután a pénzkezelési szabályzatról és a befektetési politikáról is beszélt a tagozat választmányi tagjainak, egyéni kérdésekre is válaszolt.

A Nyugállományú Tagozat választmányi ülésének első napja szabadprogrammal, mad kiscsoportos beszélgetéssel ért véget.

A második napon az éves adminisztrációs teendőkről szóló tájékoztatás hangzott el. Dr. Kántor Raimund, a nyugállományú tagozat titkára részletesen is elmondta, hogy milyen dokumentációs feladatai vannak, illetve lesznek a tisztségviselőknek.

Ezt követően az Egység 2002 Kft. régi és új szolgáltatásai, az üdülés-, és telefonbiztosításról szóló tájékoztató hangzott el. A megjelenteket Sárkány Ferenc ügyvezető, valamint Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező informálta.

Népszerü volt a Norvég rekonverziós program nyugdíjasokat érintő kérdéseiről szóló tájékoztató. Sásik László, a reintegrációs projekt menedzsere részletesen beszélt arról, hogy miért lehet fontos a nyugállományú célcsoport számára az élethosszig tartó tanulásban, illetve a projektben való részvétel.

A második nap végén ,,Hogyan tovább?" - címmel az aktuális ügyeket beszélték meg Sörös István tagozatelnök vezetésével.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.