2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Konfliktuskezelés és közösségépítés

Hosz  |  2009. 12. 10., 11:37

Biatorbágy volt a helyszíne a vezetői magatartást és a közösség-fejlesztést építő, a Liga Szakszerevezetek által támogatott programnak. A szakszervezeti tisztségviselők gyakorlati képzését szolgáló, a mindennapok során jól hasznosítható, kidolgozott élményeket feldolgozó december 7-9 közötti esemény trénerei Salamon Csaba és Varga Gyöngyi voltak...

A képzés vezetőjétpl, Salamon Csaba klinikai szakpszichológustól a helyszínen megtudtuk, hogy a háromnapos program során - a hatékony konfliktuskezelés mellett - azzal is foglalkoztak, hogy az értékeket tudatosítsák, hiszen mára az emberek mind a társadalom, mind a közösségek szintjén elbizonytalanodtak. A csoport arról is véleményt cserélt, hogy a vezető mit tehet azért, hogy a közösség értékeit fejlessze, illetve a meglévő értékekek megóvja. 

A saját, illetve a közösségi élményen alapuló gyakorlati program során a Magyar Honvédség csapatainál szolgáló szakszervezeti tisztségviselők, tisztek és tiszthelyettesek vettek részt.

A ,,terepen" dolgozó, kecskeméti Kiss Csaba Attila - mint mondja - jól érezte magát a kurzuson. Az idei Szakszervezeti Munkáért Díjra is jelölt, több mint félezer tagú alapszervezetet vezető tisztségviselő nyíltsága a tanfolyam során is jól kamatozott. 

- Noha tudatosan nagyon nehéz alkalmazni a tréningen szerzett tapasztalatokat, tudat alatt mégis szinte minden résztvevőben, így bennem is előjönnek azok a dolgok, azok a csapdák, amelyeket szeretnénk elkerülni. Az elsődleges szempont mindig a szervezet érdeke, amikor átvettem az alapszervezet irányítását, nyíltságot, közvetlenséget, és őszinteséget fogalmaztam meg követendő magatartásnak. Ezen jellemzők erősítésében segített ez a tanfolyam-sorozat is.

A helyszínen, a résztvevőktől megtudtuk, hogy erőteljesen igény a program folytatása. A kérdés csak az: lesz-e erre vezeti szándék és anyagi forrás?

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.