2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Konfliktuskezelés és közösségépítés

Hosz  |  2009. 12. 10., 11:37

Biatorbágy volt a helyszíne a vezetői magatartást és a közösség-fejlesztést építő, a Liga Szakszerevezetek által támogatott programnak. A szakszervezeti tisztségviselők gyakorlati képzését szolgáló, a mindennapok során jól hasznosítható, kidolgozott élményeket feldolgozó december 7-9 közötti esemény trénerei Salamon Csaba és Varga Gyöngyi voltak...

A képzés vezetőjétpl, Salamon Csaba klinikai szakpszichológustól a helyszínen megtudtuk, hogy a háromnapos program során - a hatékony konfliktuskezelés mellett - azzal is foglalkoztak, hogy az értékeket tudatosítsák, hiszen mára az emberek mind a társadalom, mind a közösségek szintjén elbizonytalanodtak. A csoport arról is véleményt cserélt, hogy a vezető mit tehet azért, hogy a közösség értékeit fejlessze, illetve a meglévő értékekek megóvja. 

A saját, illetve a közösségi élményen alapuló gyakorlati program során a Magyar Honvédség csapatainál szolgáló szakszervezeti tisztségviselők, tisztek és tiszthelyettesek vettek részt.

A ,,terepen" dolgozó, kecskeméti Kiss Csaba Attila - mint mondja - jól érezte magát a kurzuson. Az idei Szakszervezeti Munkáért Díjra is jelölt, több mint félezer tagú alapszervezetet vezető tisztségviselő nyíltsága a tanfolyam során is jól kamatozott. 

- Noha tudatosan nagyon nehéz alkalmazni a tréningen szerzett tapasztalatokat, tudat alatt mégis szinte minden résztvevőben, így bennem is előjönnek azok a dolgok, azok a csapdák, amelyeket szeretnénk elkerülni. Az elsődleges szempont mindig a szervezet érdeke, amikor átvettem az alapszervezet irányítását, nyíltságot, közvetlenséget, és őszinteséget fogalmaztam meg követendő magatartásnak. Ezen jellemzők erősítésében segített ez a tanfolyam-sorozat is.

A helyszínen, a résztvevőktől megtudtuk, hogy erőteljesen igény a program folytatása. A kérdés csak az: lesz-e erre vezeti szándék és anyagi forrás?

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.