2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a szerződéses katonák ügyei

Hosz  |  2010. 02. 03., 07:45

Február 2-án megtartotta első ülését szakszervezetünk Szerződéses Szekciójának elnöksége. Biri Viktor, Szijártó Zsolt és Zsuk Nikolett elsőként Szincsák Gyula alelnök tájékoztatóját hallgatta végig.  Mészáros Géza elnök jelenlétében lezajlott tájékoztatóban szó esett az ez évi kereset-tárgyalások helyzetéről, a meleg étkezési utalványok mértékének növeléséről, a laktanyákban való elfogadás fontosságáról, hiszen ez a szerződéses tisztesi állománynak külön is jó lenne. A továbbiakban a Hjt. által szabályozott leszerelési segély kifizetésének módjáról, a szerződéshosszabbítási díj erre az évre vonatkozó szabályairól esett szó...

Fontos, hogy a ma szolgáló, sok esetben több mint 10 év szerződéses idővel rendelkező állomány ismerje az új szabályozást és egyértelmü legyen, hogy a következő szerződéskötéskor milyen szabályok szerint történik a hosszabbítás, az esetleges kifizetés. Az eddigi 5 év helyett az új szabály szerint 10-11 év szolgálat után éri meg kiválni ebből a szolgálati formából, de ezek után a szerződés hosszabbítása esetén is felvehető majd a "leszerelési segély" - hangzott el.

Erről a közeljövőben bővebb tájékoztatást adunk, illetve a google szerződéses csoportján keresztül is tehetnek fel kérdéseket a csoporttagok. Csoport-tagságot a szerzodeses@gmail.com email címre küldött levél segítségével lehet kérni név, és szolgálati hely közlésével. Ebben az évben a szekció több nagyobb alapszervezet meglátogatását is tervezi, ahol az ott szolgáló szerződéses katonákkal szeretnénk találkozni, hogy hitelesebben és alaposabban átlássuk a ma szolgáló szerződéses tisztesi, tiszthelyettesi, tiszti kollégáink helyzetét, legyen az negatív vagy pozitív előjelü. A szekció arra kéri a megválasztott szerződéses küldötteket, hogy az alapszervezeteken, illetve a Hosz kommunikációs csatornáin keresztül bármiféle észrevételüket hozzánk is juttassák el. A szekció kezdeményezi, hogy valamilyen formában ebben az évben a felszerelés használhatóságát, beszerezhetőségét - a szolgálatot teljesítő katonák segítségével - vizsgálja meg a Honvédszakszervezet, mert több helyről is panaszkodnak katonáink a fenti témában.

A szekció ülés utolsó harmadában a megjelentek megtervezték az idei pénzfelhasználást, az éves találkozók időpontjait, illetve továbbképzés keretében ebben az évben átfogó képet szeretnének a szerződéses jogviszony teljes spektrumáról a nemrégiben végzett szociológia tanulmány elemzésével összhangban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.