2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a szerződéses katonák ügyei

Hosz  |  2010. 02. 03., 07:45

Február 2-án megtartotta első ülését szakszervezetünk Szerződéses Szekciójának elnöksége. Biri Viktor, Szijártó Zsolt és Zsuk Nikolett elsőként Szincsák Gyula alelnök tájékoztatóját hallgatta végig.  Mészáros Géza elnök jelenlétében lezajlott tájékoztatóban szó esett az ez évi kereset-tárgyalások helyzetéről, a meleg étkezési utalványok mértékének növeléséről, a laktanyákban való elfogadás fontosságáról, hiszen ez a szerződéses tisztesi állománynak külön is jó lenne. A továbbiakban a Hjt. által szabályozott leszerelési segély kifizetésének módjáról, a szerződéshosszabbítási díj erre az évre vonatkozó szabályairól esett szó...

Fontos, hogy a ma szolgáló, sok esetben több mint 10 év szerződéses idővel rendelkező állomány ismerje az új szabályozást és egyértelmü legyen, hogy a következő szerződéskötéskor milyen szabályok szerint történik a hosszabbítás, az esetleges kifizetés. Az eddigi 5 év helyett az új szabály szerint 10-11 év szolgálat után éri meg kiválni ebből a szolgálati formából, de ezek után a szerződés hosszabbítása esetén is felvehető majd a "leszerelési segély" - hangzott el.

Erről a közeljövőben bővebb tájékoztatást adunk, illetve a google szerződéses csoportján keresztül is tehetnek fel kérdéseket a csoporttagok. Csoport-tagságot a szerzodeses@gmail.com email címre küldött levél segítségével lehet kérni név, és szolgálati hely közlésével. Ebben az évben a szekció több nagyobb alapszervezet meglátogatását is tervezi, ahol az ott szolgáló szerződéses katonákkal szeretnénk találkozni, hogy hitelesebben és alaposabban átlássuk a ma szolgáló szerződéses tisztesi, tiszthelyettesi, tiszti kollégáink helyzetét, legyen az negatív vagy pozitív előjelü. A szekció arra kéri a megválasztott szerződéses küldötteket, hogy az alapszervezeteken, illetve a Hosz kommunikációs csatornáin keresztül bármiféle észrevételüket hozzánk is juttassák el. A szekció kezdeményezi, hogy valamilyen formában ebben az évben a felszerelés használhatóságát, beszerezhetőségét - a szolgálatot teljesítő katonák segítségével - vizsgálja meg a Honvédszakszervezet, mert több helyről is panaszkodnak katonáink a fenti témában.

A szekció ülés utolsó harmadában a megjelentek megtervezték az idei pénzfelhasználást, az éves találkozók időpontjait, illetve továbbképzés keretében ebben az évben átfogó képet szeretnének a szerződéses jogviszony teljes spektrumáról a nemrégiben végzett szociológia tanulmány elemzésével összhangban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.