2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a szerződéses katonák ügyei

Hosz  |  2010. 02. 03., 07:45

Február 2-án megtartotta első ülését szakszervezetünk Szerződéses Szekciójának elnöksége. Biri Viktor, Szijártó Zsolt és Zsuk Nikolett elsőként Szincsák Gyula alelnök tájékoztatóját hallgatta végig.  Mészáros Géza elnök jelenlétében lezajlott tájékoztatóban szó esett az ez évi kereset-tárgyalások helyzetéről, a meleg étkezési utalványok mértékének növeléséről, a laktanyákban való elfogadás fontosságáról, hiszen ez a szerződéses tisztesi állománynak külön is jó lenne. A továbbiakban a Hjt. által szabályozott leszerelési segély kifizetésének módjáról, a szerződéshosszabbítási díj erre az évre vonatkozó szabályairól esett szó...

Fontos, hogy a ma szolgáló, sok esetben több mint 10 év szerződéses idővel rendelkező állomány ismerje az új szabályozást és egyértelmü legyen, hogy a következő szerződéskötéskor milyen szabályok szerint történik a hosszabbítás, az esetleges kifizetés. Az eddigi 5 év helyett az új szabály szerint 10-11 év szolgálat után éri meg kiválni ebből a szolgálati formából, de ezek után a szerződés hosszabbítása esetén is felvehető majd a "leszerelési segély" - hangzott el.

Erről a közeljövőben bővebb tájékoztatást adunk, illetve a google szerződéses csoportján keresztül is tehetnek fel kérdéseket a csoporttagok. Csoport-tagságot a szerzodeses@gmail.com email címre küldött levél segítségével lehet kérni név, és szolgálati hely közlésével. Ebben az évben a szekció több nagyobb alapszervezet meglátogatását is tervezi, ahol az ott szolgáló szerződéses katonákkal szeretnénk találkozni, hogy hitelesebben és alaposabban átlássuk a ma szolgáló szerződéses tisztesi, tiszthelyettesi, tiszti kollégáink helyzetét, legyen az negatív vagy pozitív előjelü. A szekció arra kéri a megválasztott szerződéses küldötteket, hogy az alapszervezeteken, illetve a Hosz kommunikációs csatornáin keresztül bármiféle észrevételüket hozzánk is juttassák el. A szekció kezdeményezi, hogy valamilyen formában ebben az évben a felszerelés használhatóságát, beszerezhetőségét - a szolgálatot teljesítő katonák segítségével - vizsgálja meg a Honvédszakszervezet, mert több helyről is panaszkodnak katonáink a fenti témában.

A szekció ülés utolsó harmadában a megjelentek megtervezték az idei pénzfelhasználást, az éves találkozók időpontjait, illetve továbbképzés keretében ebben az évben átfogó képet szeretnének a szerződéses jogviszony teljes spektrumáról a nemrégiben végzett szociológia tanulmány elemzésével összhangban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.