2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kereset-tárgyalások: Folytatták a szakértők

Hosz  |  2010. 02. 03., 14:46

Február 3-án, a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség budapesti Lehel úti objektumában folytatódtak a bértárgyalások. A két nappal ezelőtti plenáris tárgyalás után beharangozott szakértői tárgyaláson a Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök és Bazsik István gazdasági ügyvivő, míg a munkáltatót Pál István ezredes, a HM KPÜ vezérigazgató-helyettese, Czimbalinecz Ferenc ezredes és Kékedi Zsolt őrnagy képviselte…

A tárgyalás során elfogadott forgatókönyv szerint a mai napon a keresetek és egyéb juttatások állásáról, illetve az étkezési utalványokkal kapcsolatos kérdésekről történt egyeztetés. Napirend előtt kérte alelnökünk, hogy részletes tájékoztatást kapjunk a deviza napidíj, a kétszer 49.000 Ft összegü tizenharmadik havi pótlás, illetve a készpénzben kapható ruházati illetmények elszámolása körül felmerült problémás kérdésekről. (Ezen témák kapcsán később részletes tájékoztatást kapnak tagjaink.)

Ezt követően rövid áttekintést kaptak a résztvevők a 2010. évi nettó illetmények változásának hatásairól. Szakszervezetünk és a munkáltató képviselői egyetértettek abban, hogy a személyi jövedelemadó változásokból adódó 2009. és 2010. évi nettó illetmény emelkedés nem képezi részét a kereset tárgyalásoknak, azaz semmiképpen sem tekintendő illetményfejlesztésnek. Ezen tényeket figyelembe véve szakszervezetünk képviselői kifejtették, hogy az imént említett növekmény az adó-átrendezés eredménye, így valós többlet jövedelmet nem eredményez.

A második – étkezési utalványokkal kapcsolatos – napirendi témára áttérve Pál ezredes értékelte a mai napon fennálló helyzetet, illetve bemutatta a szakszervezeti igények megvalósulásának költségvetési hátterét.

Az elhangzottak kapcsán a Honvédszakszervezet álláspontját Szincsák Gyula fejtette ki. A szakmai egyeztetés további témáit ezek után a résztvevők egyetértésével péntekre halasztották. Február 5-én a ruházati illetmény, a pénztári kiegészítések, illetve a két tárgyalási forduló során elhangzottak összegzése kerül majd sorra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.