2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kereset-tárgyalások: Folytatták a szakértők

Hosz  |  2010. 02. 03., 14:46

Február 3-án, a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség budapesti Lehel úti objektumában folytatódtak a bértárgyalások. A két nappal ezelőtti plenáris tárgyalás után beharangozott szakértői tárgyaláson a Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök és Bazsik István gazdasági ügyvivő, míg a munkáltatót Pál István ezredes, a HM KPÜ vezérigazgató-helyettese, Czimbalinecz Ferenc ezredes és Kékedi Zsolt őrnagy képviselte…

A tárgyalás során elfogadott forgatókönyv szerint a mai napon a keresetek és egyéb juttatások állásáról, illetve az étkezési utalványokkal kapcsolatos kérdésekről történt egyeztetés. Napirend előtt kérte alelnökünk, hogy részletes tájékoztatást kapjunk a deviza napidíj, a kétszer 49.000 Ft összegü tizenharmadik havi pótlás, illetve a készpénzben kapható ruházati illetmények elszámolása körül felmerült problémás kérdésekről. (Ezen témák kapcsán később részletes tájékoztatást kapnak tagjaink.)

Ezt követően rövid áttekintést kaptak a résztvevők a 2010. évi nettó illetmények változásának hatásairól. Szakszervezetünk és a munkáltató képviselői egyetértettek abban, hogy a személyi jövedelemadó változásokból adódó 2009. és 2010. évi nettó illetmény emelkedés nem képezi részét a kereset tárgyalásoknak, azaz semmiképpen sem tekintendő illetményfejlesztésnek. Ezen tényeket figyelembe véve szakszervezetünk képviselői kifejtették, hogy az imént említett növekmény az adó-átrendezés eredménye, így valós többlet jövedelmet nem eredményez.

A második – étkezési utalványokkal kapcsolatos – napirendi témára áttérve Pál ezredes értékelte a mai napon fennálló helyzetet, illetve bemutatta a szakszervezeti igények megvalósulásának költségvetési hátterét.

Az elhangzottak kapcsán a Honvédszakszervezet álláspontját Szincsák Gyula fejtette ki. A szakmai egyeztetés további témáit ezek után a résztvevők egyetértésével péntekre halasztották. Február 5-én a ruházati illetmény, a pénztári kiegészítések, illetve a két tárgyalási forduló során elhangzottak összegzése kerül majd sorra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.