2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kereset-tárgyalások: Folytatták a szakértők

Hosz  |  2010. 02. 03., 14:46

Február 3-án, a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség budapesti Lehel úti objektumában folytatódtak a bértárgyalások. A két nappal ezelőtti plenáris tárgyalás után beharangozott szakértői tárgyaláson a Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök és Bazsik István gazdasági ügyvivő, míg a munkáltatót Pál István ezredes, a HM KPÜ vezérigazgató-helyettese, Czimbalinecz Ferenc ezredes és Kékedi Zsolt őrnagy képviselte…

A tárgyalás során elfogadott forgatókönyv szerint a mai napon a keresetek és egyéb juttatások állásáról, illetve az étkezési utalványokkal kapcsolatos kérdésekről történt egyeztetés. Napirend előtt kérte alelnökünk, hogy részletes tájékoztatást kapjunk a deviza napidíj, a kétszer 49.000 Ft összegü tizenharmadik havi pótlás, illetve a készpénzben kapható ruházati illetmények elszámolása körül felmerült problémás kérdésekről. (Ezen témák kapcsán később részletes tájékoztatást kapnak tagjaink.)

Ezt követően rövid áttekintést kaptak a résztvevők a 2010. évi nettó illetmények változásának hatásairól. Szakszervezetünk és a munkáltató képviselői egyetértettek abban, hogy a személyi jövedelemadó változásokból adódó 2009. és 2010. évi nettó illetmény emelkedés nem képezi részét a kereset tárgyalásoknak, azaz semmiképpen sem tekintendő illetményfejlesztésnek. Ezen tényeket figyelembe véve szakszervezetünk képviselői kifejtették, hogy az imént említett növekmény az adó-átrendezés eredménye, így valós többlet jövedelmet nem eredményez.

A második – étkezési utalványokkal kapcsolatos – napirendi témára áttérve Pál ezredes értékelte a mai napon fennálló helyzetet, illetve bemutatta a szakszervezeti igények megvalósulásának költségvetési hátterét.

Az elhangzottak kapcsán a Honvédszakszervezet álláspontját Szincsák Gyula fejtette ki. A szakmai egyeztetés további témáit ezek után a résztvevők egyetértésével péntekre halasztották. Február 5-én a ruházati illetmény, a pénztári kiegészítések, illetve a két tárgyalási forduló során elhangzottak összegzése kerül majd sorra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.