2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tárgyalás a kabinetfőnökkel

Hosz  |  2010. 03. 23., 08:43

Szincsák Gyula megbízott elnök és dr. Heiling Ottó alelnök március 22-én tárgyalásokat folytatott dr. Szeredi Péterrel, a HM kabinetfőnökével. A megbeszélés témái között az elnök lemondásának körülményei, a honvédségi autóbuszok szakszervezeti célra történő igénybevétele, valamint az OKÉT megállapodás alapján a bruttó 340.000 Ft-ig fizetendő 2X49.000 Ft sorsa szerepelt. Részletek az alábbiakban... 

Az elnöki jogkörrel felruházott Szincsák Gyula alelnök honlapunknak elmondta, hogy legjobb tudásuk szerint tájékoztatták a HM kabinetfőnökét Mészáros Géza volt elnök lemondásának körülményeiről.

Ezt követően arról egyeztettek, hogy szakszervezetünk tudomására jutott a legutóbbi Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) ülésén történtek. Információink szerint - s ezt dr. Szeredi Péterrel is közöltük - az ORFK azt juttatta kifejezésre, hogy az OKÉT megállapodás alapján bruttó 340.000 Ft-ig járó 2X49.000 Ft kifizetése esetében akkor jogkövető a magatartás, amennyiben mindazon kollégáknak eljuttatják ezt az összeget, akiknek a jogviszonya a Hszt. alapján nem szünetel. Ez azt jelenti, hogy akinek 45 napnál hosszabb egészségügyi szabadságon tartózkodik vagy GYES-en van, stb. ők is megkapják a 2X49.000 Ft-ot. Képviseleti jogú vezetőink elmondták, hogy ezzel ellentétben mind a HM JIF, mind a HM KPÜ is azt az álláspontot foglalta el, hogy nem fizetik ki a 45 napnál hosszabb ideje egészségügyi szabadságon vagy GYES-en lévőknek a fenti járandóságot. Erről pedig már az általános munkajogi és szóbeli tájékoztatást is megadták. A problémára gyors reakciót ígért a kabinetfőnök. 

A honvédségi buszjáratok szakszervezeti célra történő igénybevétele kapcsán a kabinetfőnök azt közölte, hogy megértette a problémát, s vagy az utasítás módosításával vagy a kétoldalú (HM és Hosz közötti) megállapodás megváltoztatásával pontot kíván tenni az ügy mindenki számára megnyugtató megoldása érdekében. Várhatóan tehát nyugodtan nézhetnek a közeledő nyár elé alapszervezeteink.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.