2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tárgyalás a kabinetfőnökkel

Hosz  |  2010. 03. 23., 08:43

Szincsák Gyula megbízott elnök és dr. Heiling Ottó alelnök március 22-én tárgyalásokat folytatott dr. Szeredi Péterrel, a HM kabinetfőnökével. A megbeszélés témái között az elnök lemondásának körülményei, a honvédségi autóbuszok szakszervezeti célra történő igénybevétele, valamint az OKÉT megállapodás alapján a bruttó 340.000 Ft-ig fizetendő 2X49.000 Ft sorsa szerepelt. Részletek az alábbiakban... 

Az elnöki jogkörrel felruházott Szincsák Gyula alelnök honlapunknak elmondta, hogy legjobb tudásuk szerint tájékoztatták a HM kabinetfőnökét Mészáros Géza volt elnök lemondásának körülményeiről.

Ezt követően arról egyeztettek, hogy szakszervezetünk tudomására jutott a legutóbbi Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) ülésén történtek. Információink szerint - s ezt dr. Szeredi Péterrel is közöltük - az ORFK azt juttatta kifejezésre, hogy az OKÉT megállapodás alapján bruttó 340.000 Ft-ig járó 2X49.000 Ft kifizetése esetében akkor jogkövető a magatartás, amennyiben mindazon kollégáknak eljuttatják ezt az összeget, akiknek a jogviszonya a Hszt. alapján nem szünetel. Ez azt jelenti, hogy akinek 45 napnál hosszabb egészségügyi szabadságon tartózkodik vagy GYES-en van, stb. ők is megkapják a 2X49.000 Ft-ot. Képviseleti jogú vezetőink elmondták, hogy ezzel ellentétben mind a HM JIF, mind a HM KPÜ is azt az álláspontot foglalta el, hogy nem fizetik ki a 45 napnál hosszabb ideje egészségügyi szabadságon vagy GYES-en lévőknek a fenti járandóságot. Erről pedig már az általános munkajogi és szóbeli tájékoztatást is megadták. A problémára gyors reakciót ígért a kabinetfőnök. 

A honvédségi buszjáratok szakszervezeti célra történő igénybevétele kapcsán a kabinetfőnök azt közölte, hogy megértette a problémát, s vagy az utasítás módosításával vagy a kétoldalú (HM és Hosz közötti) megállapodás megváltoztatásával pontot kíván tenni az ügy mindenki számára megnyugtató megoldása érdekében. Várhatóan tehát nyugodtan nézhetnek a közeledő nyár elé alapszervezeteink.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.