2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hatvanhét

Hosz  |  2010. 04. 08., 16:24

Ahogy a címben is szerepel, hatvanhét taggal bővült - az április 8-i tagtoborzó után - a Honvédszakszervezet népes tábora. A Magyar Honvédség szentendrei Központi Kiképző Bázisán megrendezett eseményen több fiatal szerződéses katona is elmondta honlapunknak, hogy a hosszú távon működő vonzó szolgáltatásaink - közöttük is a jogsegélyszolgálat nyújtotta tanácsadás és peres képviselet - miatt töltötték ki a belépési nyilatkozatot...

Ki szeretné, ha a zsebébe pénzt tennénk, ha 4%-os illetményemelést kapna – kérdezte előadása elején Fürst Róbert, a Honvéd Magánnyugdíjpénztár közép-magyarországi régióvezetője.

A nyugdíjpénztárakról szóló hasznos tudnivalók ismertetése során Fürst Róbert elmondta, hogy a jelenlegi nyugdíjhelyzet ellentmondásos, az arányok (természetes szaporulat lecsökkenése, a népességszám korcsoportonkénti változása) eltolódása miatt a nyugdíjkiadások mára már óriási mértéket öltöttek.

A régióvezető ezt követően az önkéntes és a magán nyugdíjpénztári tagság előnyeiről, az elmúlt tíz év hozameredményeiről, az ELSZE árfolyam alakulásáról, majd arról beszélt, hogy mindenkinek egyénileg kell meghozni a belépéssel kapcsolatos döntést.

Ezt követően Jáger Tibor ismertette a Honvédszakszervezetről szükséges legfontosabb tudnivalókat. A szolgáltatás- és tagszervező beszélt – egyebek mellett – a tizenkilenc esztendő eredményeinek köszönhető tízezres tagságról, valamint az alanyi jogon járó szolgáltatásokról is. Külön kiemelte az élet- és balesetbiztosításról, az Egység újságról, az ingyenes jogsegélyszolgálatról, a szolgálati jogviszonnyal összefüggő peres képviseletről, a szociális- és temetési segélyezésről, a szakszervezeti üdültetésről, a hazai és a nemzetközi szövetségi kapcsolatainkról érdemes tudnivalókat. 

Emellett szólt a tagkártya (EDC) által biztosított és a helyi, nagyobb katonai szervezetek állomáshelyein igénybe vehető vásárlói kedvezményekről, valamint a 18 pénzintézeti és az ERSTE lakáshitelekről is. Jáger Tibor elmondta, hogy a Hosz által alapított Egység 2002 Kft.-n keresztül akár 4 darab Vodafone telefont is vásárolhat az új belépő. Az előadás végén arra hívta fel a mintegy kilencven résztvevő figyelmét, hogy vegyenek igénybe minél több szakszervezeti szolgáltatást.

Lascsik Stefánia honvéd már 3 évvel ezelőtt is jelentkezett katonának, most viszont konkréttá ért az elhatározás. A győri származású katonaTatára kerül géppuska-irányzónak.   - A szakszervezetnek nagyon sok vonzó szolgáltatása van, én elsősorban a jogsegélyszolgálat nyújtotta tanácsadás és a peres képviselet miatt töltöttem ki a belépési nyilatkozatot. Elvárom a Hosz-tól, hogy a napi gondjaim megoldása során segítsen abban, hogy tudjam, hová forduljak. Úgy gondolom, hogy napi rutinfeladatokkal nem a közvetlen parancsnokhoz, hanem a szakszervezethez kell fordulni. Szerintem, ha valaki letett már valamit az asztalra, akkor tud csak onnan felvenni bármit is...

A tájékoztató kérdés-felelekkel zárult, majd hatvanheten töltötték ki a Hosz belépési nyilatkozatát.

További részletek az Egység májusi számában olvashatók majd - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.