2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hatvanhét

Hosz  |  2010. 04. 08., 16:24

Ahogy a címben is szerepel, hatvanhét taggal bővült - az április 8-i tagtoborzó után - a Honvédszakszervezet népes tábora. A Magyar Honvédség szentendrei Központi Kiképző Bázisán megrendezett eseményen több fiatal szerződéses katona is elmondta honlapunknak, hogy a hosszú távon működő vonzó szolgáltatásaink - közöttük is a jogsegélyszolgálat nyújtotta tanácsadás és peres képviselet - miatt töltötték ki a belépési nyilatkozatot...

Ki szeretné, ha a zsebébe pénzt tennénk, ha 4%-os illetményemelést kapna – kérdezte előadása elején Fürst Róbert, a Honvéd Magánnyugdíjpénztár közép-magyarországi régióvezetője.

A nyugdíjpénztárakról szóló hasznos tudnivalók ismertetése során Fürst Róbert elmondta, hogy a jelenlegi nyugdíjhelyzet ellentmondásos, az arányok (természetes szaporulat lecsökkenése, a népességszám korcsoportonkénti változása) eltolódása miatt a nyugdíjkiadások mára már óriási mértéket öltöttek.

A régióvezető ezt követően az önkéntes és a magán nyugdíjpénztári tagság előnyeiről, az elmúlt tíz év hozameredményeiről, az ELSZE árfolyam alakulásáról, majd arról beszélt, hogy mindenkinek egyénileg kell meghozni a belépéssel kapcsolatos döntést.

Ezt követően Jáger Tibor ismertette a Honvédszakszervezetről szükséges legfontosabb tudnivalókat. A szolgáltatás- és tagszervező beszélt – egyebek mellett – a tizenkilenc esztendő eredményeinek köszönhető tízezres tagságról, valamint az alanyi jogon járó szolgáltatásokról is. Külön kiemelte az élet- és balesetbiztosításról, az Egység újságról, az ingyenes jogsegélyszolgálatról, a szolgálati jogviszonnyal összefüggő peres képviseletről, a szociális- és temetési segélyezésről, a szakszervezeti üdültetésről, a hazai és a nemzetközi szövetségi kapcsolatainkról érdemes tudnivalókat. 

Emellett szólt a tagkártya (EDC) által biztosított és a helyi, nagyobb katonai szervezetek állomáshelyein igénybe vehető vásárlói kedvezményekről, valamint a 18 pénzintézeti és az ERSTE lakáshitelekről is. Jáger Tibor elmondta, hogy a Hosz által alapított Egység 2002 Kft.-n keresztül akár 4 darab Vodafone telefont is vásárolhat az új belépő. Az előadás végén arra hívta fel a mintegy kilencven résztvevő figyelmét, hogy vegyenek igénybe minél több szakszervezeti szolgáltatást.

Lascsik Stefánia honvéd már 3 évvel ezelőtt is jelentkezett katonának, most viszont konkréttá ért az elhatározás. A győri származású katonaTatára kerül géppuska-irányzónak.   - A szakszervezetnek nagyon sok vonzó szolgáltatása van, én elsősorban a jogsegélyszolgálat nyújtotta tanácsadás és a peres képviselet miatt töltöttem ki a belépési nyilatkozatot. Elvárom a Hosz-tól, hogy a napi gondjaim megoldása során segítsen abban, hogy tudjam, hová forduljak. Úgy gondolom, hogy napi rutinfeladatokkal nem a közvetlen parancsnokhoz, hanem a szakszervezethez kell fordulni. Szerintem, ha valaki letett már valamit az asztalra, akkor tud csak onnan felvenni bármit is...

A tájékoztató kérdés-felelekkel zárult, majd hatvanheten töltötték ki a Hosz belépési nyilatkozatát.

További részletek az Egység májusi számában olvashatók majd - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

Már 2017 végén is volt szó arról, hogy Brazília megvásárolhatja a Brit Királyi Haditengerészet 2018-ban nyugdíjba vonuló HMS Ocean névre keresztelt helikopter-hordozóját. A brit védelmi miniszter napokban közzétett beszámolója szerint az üzlet megvalósul, Brazília megvásárolja a hadihajót.