2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hatvanhét

Hosz  |  2010. 04. 08., 16:24

Ahogy a címben is szerepel, hatvanhét taggal bővült - az április 8-i tagtoborzó után - a Honvédszakszervezet népes tábora. A Magyar Honvédség szentendrei Központi Kiképző Bázisán megrendezett eseményen több fiatal szerződéses katona is elmondta honlapunknak, hogy a hosszú távon működő vonzó szolgáltatásaink - közöttük is a jogsegélyszolgálat nyújtotta tanácsadás és peres képviselet - miatt töltötték ki a belépési nyilatkozatot...

Ki szeretné, ha a zsebébe pénzt tennénk, ha 4%-os illetményemelést kapna – kérdezte előadása elején Fürst Róbert, a Honvéd Magánnyugdíjpénztár közép-magyarországi régióvezetője.

A nyugdíjpénztárakról szóló hasznos tudnivalók ismertetése során Fürst Róbert elmondta, hogy a jelenlegi nyugdíjhelyzet ellentmondásos, az arányok (természetes szaporulat lecsökkenése, a népességszám korcsoportonkénti változása) eltolódása miatt a nyugdíjkiadások mára már óriási mértéket öltöttek.

A régióvezető ezt követően az önkéntes és a magán nyugdíjpénztári tagság előnyeiről, az elmúlt tíz év hozameredményeiről, az ELSZE árfolyam alakulásáról, majd arról beszélt, hogy mindenkinek egyénileg kell meghozni a belépéssel kapcsolatos döntést.

Ezt követően Jáger Tibor ismertette a Honvédszakszervezetről szükséges legfontosabb tudnivalókat. A szolgáltatás- és tagszervező beszélt – egyebek mellett – a tizenkilenc esztendő eredményeinek köszönhető tízezres tagságról, valamint az alanyi jogon járó szolgáltatásokról is. Külön kiemelte az élet- és balesetbiztosításról, az Egység újságról, az ingyenes jogsegélyszolgálatról, a szolgálati jogviszonnyal összefüggő peres képviseletről, a szociális- és temetési segélyezésről, a szakszervezeti üdültetésről, a hazai és a nemzetközi szövetségi kapcsolatainkról érdemes tudnivalókat. 

Emellett szólt a tagkártya (EDC) által biztosított és a helyi, nagyobb katonai szervezetek állomáshelyein igénybe vehető vásárlói kedvezményekről, valamint a 18 pénzintézeti és az ERSTE lakáshitelekről is. Jáger Tibor elmondta, hogy a Hosz által alapított Egység 2002 Kft.-n keresztül akár 4 darab Vodafone telefont is vásárolhat az új belépő. Az előadás végén arra hívta fel a mintegy kilencven résztvevő figyelmét, hogy vegyenek igénybe minél több szakszervezeti szolgáltatást.

Lascsik Stefánia honvéd már 3 évvel ezelőtt is jelentkezett katonának, most viszont konkréttá ért az elhatározás. A győri származású katonaTatára kerül géppuska-irányzónak.   - A szakszervezetnek nagyon sok vonzó szolgáltatása van, én elsősorban a jogsegélyszolgálat nyújtotta tanácsadás és a peres képviselet miatt töltöttem ki a belépési nyilatkozatot. Elvárom a Hosz-tól, hogy a napi gondjaim megoldása során segítsen abban, hogy tudjam, hová forduljak. Úgy gondolom, hogy napi rutinfeladatokkal nem a közvetlen parancsnokhoz, hanem a szakszervezethez kell fordulni. Szerintem, ha valaki letett már valamit az asztalra, akkor tud csak onnan felvenni bármit is...

A tájékoztató kérdés-felelekkel zárult, majd hatvanheten töltötték ki a Hosz belépési nyilatkozatát.

További részletek az Egység májusi számában olvashatók majd - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.