2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hatvanhét

Hosz  |  2010. 04. 08., 16:24

Ahogy a címben is szerepel, hatvanhét taggal bővült - az április 8-i tagtoborzó után - a Honvédszakszervezet népes tábora. A Magyar Honvédség szentendrei Központi Kiképző Bázisán megrendezett eseményen több fiatal szerződéses katona is elmondta honlapunknak, hogy a hosszú távon működő vonzó szolgáltatásaink - közöttük is a jogsegélyszolgálat nyújtotta tanácsadás és peres képviselet - miatt töltötték ki a belépési nyilatkozatot...

Ki szeretné, ha a zsebébe pénzt tennénk, ha 4%-os illetményemelést kapna – kérdezte előadása elején Fürst Róbert, a Honvéd Magánnyugdíjpénztár közép-magyarországi régióvezetője.

A nyugdíjpénztárakról szóló hasznos tudnivalók ismertetése során Fürst Róbert elmondta, hogy a jelenlegi nyugdíjhelyzet ellentmondásos, az arányok (természetes szaporulat lecsökkenése, a népességszám korcsoportonkénti változása) eltolódása miatt a nyugdíjkiadások mára már óriási mértéket öltöttek.

A régióvezető ezt követően az önkéntes és a magán nyugdíjpénztári tagság előnyeiről, az elmúlt tíz év hozameredményeiről, az ELSZE árfolyam alakulásáról, majd arról beszélt, hogy mindenkinek egyénileg kell meghozni a belépéssel kapcsolatos döntést.

Ezt követően Jáger Tibor ismertette a Honvédszakszervezetről szükséges legfontosabb tudnivalókat. A szolgáltatás- és tagszervező beszélt – egyebek mellett – a tizenkilenc esztendő eredményeinek köszönhető tízezres tagságról, valamint az alanyi jogon járó szolgáltatásokról is. Külön kiemelte az élet- és balesetbiztosításról, az Egység újságról, az ingyenes jogsegélyszolgálatról, a szolgálati jogviszonnyal összefüggő peres képviseletről, a szociális- és temetési segélyezésről, a szakszervezeti üdültetésről, a hazai és a nemzetközi szövetségi kapcsolatainkról érdemes tudnivalókat. 

Emellett szólt a tagkártya (EDC) által biztosított és a helyi, nagyobb katonai szervezetek állomáshelyein igénybe vehető vásárlói kedvezményekről, valamint a 18 pénzintézeti és az ERSTE lakáshitelekről is. Jáger Tibor elmondta, hogy a Hosz által alapított Egység 2002 Kft.-n keresztül akár 4 darab Vodafone telefont is vásárolhat az új belépő. Az előadás végén arra hívta fel a mintegy kilencven résztvevő figyelmét, hogy vegyenek igénybe minél több szakszervezeti szolgáltatást.

Lascsik Stefánia honvéd már 3 évvel ezelőtt is jelentkezett katonának, most viszont konkréttá ért az elhatározás. A győri származású katonaTatára kerül géppuska-irányzónak.   - A szakszervezetnek nagyon sok vonzó szolgáltatása van, én elsősorban a jogsegélyszolgálat nyújtotta tanácsadás és a peres képviselet miatt töltöttem ki a belépési nyilatkozatot. Elvárom a Hosz-tól, hogy a napi gondjaim megoldása során segítsen abban, hogy tudjam, hová forduljak. Úgy gondolom, hogy napi rutinfeladatokkal nem a közvetlen parancsnokhoz, hanem a szakszervezethez kell fordulni. Szerintem, ha valaki letett már valamit az asztalra, akkor tud csak onnan felvenni bármit is...

A tájékoztató kérdés-felelekkel zárult, majd hatvanheten töltötték ki a Hosz belépési nyilatkozatát.

További részletek az Egység májusi számában olvashatók majd - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.